Berlusconi doreste sa retraga trupele italiene din Afganistan. Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi a declarat ca ar fi cel mai bine ca Italia sa-si retraga fortele armate din Afganistan cat mai repede cu putinta, dupa ce a pierdut sase soldati intr-un atentat cu bomba petrecut in Kabul. Totusi, premierul italian nu a furnizat o data exacta pentru retragere, precizand ca orice asemenea operatiune va trebui sa fie coordonata impreuna cu fortele aliate, scrie CNN. Ministrul italian al apararii, Ignazio la Russa a declarat vineri ca cei 500 de soldati pe care Italia i-a trimis in Afganistan in aceasta vara se vor intoarce acasa pana la Craciun, in timp ce restul efectivului, numarand 2.800 de militari, se va retrage doar atunci cand NATO va cere acest lucru.

29 de morti intr-un nou atentat sinucigas petrecut in Pakistan. In aceasta vineri, un atac cu masina capcana a distrus un hotel cu doua etaje din localitatea Usterzai, situata in nord-vestul Pakistanului ucigand 29 de oameni si ranind alti 55. Se banuieste ca atacul, petrecut intr-o zona cu populatie predominant siita, a fost planuit de o secta de extremisti sunniti. Acest nefericit eveniment s-a produs cu doar cateva zile inaintea incheierii lunii de post a Ramadanului. Este al doilea atac din ultimele doua zile in zona de nord-vest a Pakistanului, aflata in vecinatatea granitei cu Afganistanul, regiune controlata in mare parte de talibani si al-Qaida, relateaza Washington Post.

45.000 de oameni mor anual in Statele Unite din cauza lipsei asigurarii de sanatate. Cercetatorii din cadrul Scolii Medicale Harvard au publicat joi rezultatele unui studiu care afirma ca 45.000 de persoane mor anual in Statele Unite (una la fiecare 12 minute) in principal din cauza faptului ca nu au asigurare si astfel nu pot beneficia de asistenta medicala corespunzatoare, scrie Reuters. "Lipsa de masuri din domeniul asigurarilor de sanatate cauzeaza zilnic mai multe pierderi de vieti omenesti decat crimele si condusul in stare de ebrietate la un loc", a declarat doctorul David Himmelstein, profesor de medicina la Harvard si coautor al studiului.

Statele Unite au cedat controlul asupra unei baze militare din Ecuador. In cursul zilei de vineri, Statele Unite au predat controlul asupra instalatiilor sale de la baza din Manta catre autoritatile ecuadoriene, dupa zece ani in care acest port al Ecuadorului la Oceanul Pacific a fost folosit pentru operatiuni antidrog, transmit AFP si AP. Ultimii 15 soldati americani au parasit baza aflata la 280 de kilometri de capitala Quito, nefolosita din 17 iulie, dupa o ceremonia retransmisa de mass-media, in cursul careia oficialitatile prezente au salutat "redobandirea istorica" a suveranitati tarii lor.

Ultimul racnet in advertising: reclame video in reviste! Intr-o publicatie tiparita – revista americana Entertainment Weekly – apar doua videoclipuri, care pot fi vizionate pe un mic ecran inserat in paginile revistei. Ecranul cu cristale lichide are o grosime de 2,7 mm si este alimentat de o baterie ce poate fi reincarcata cu ajutorul unui mini-USB; este fixat intr-o pagina din carton, inserata in revista, alaturi de difuzoare miniaturale, pentru redarea sunetului. "Creierul" intregii instalatii este un cip pe care e stocata informatia, tehnologia fiind asemanatoare cu cea utilizata pentru fabricarea "felicitarilor care canta". Fiecare cip poate stoca 40 de minute de video. Pe micul ecran (de marimea unui ecran de telefon mobil) pot fi vizionate doua reclame - una pentru Pepsi Max si alta pentru reteaua americana de televiziune CBS, scrie Descopera.