Liderul afgan sustine initiativa SUA de a trimite noi trupe in tara sa. Presedintele afgan Hamid Karzai a afirmat luni ca sustine recomandarea comandantului fortelor americane din Afganistan pentru trimiterea de noi trupe in statul islamic, scrie CNN. Karzai a criticat fortele aliate pentru incapacitatea acestora de a infrunta al Quaeda si celelalte grupari extremiste in pozitiile lor din afara granitelor afgane, accentuand faptul ca populatia Afganistanului trebuie protejata din ce in ce mai bine. In ultimul sau raport, generalul Stanley McChrystal, comandantul fortelor americane din din Afganistan, i-a cerut presedintelui Barack Obama sa trimita noi trupe in regiune pentru a evita pierderea razboiului.

Doi studenti au lansat o camera video la marginea spatiului cosmic. Doi studenti ai universitatii MIT au atasat o camera video la un balon meteorologic si au lansat dispozitvul la 27.4 kilometri deasupra Pamantului, reusind sa captureze imagini impresionante. Realizarea intregului proiect i-a costat doar 148 de dolari, scrie CNN. Oliver Yeh si colegul sau Justin Lee au crezut pana la capat in ideea lor indrazneata, iar reusita le-a adus o intensa mediatizare. Cei doi nu sunt primii care au reusit sa fotografieze Pamantul din stratosfera, insa faptul ca toate materialele pe care le-au folosit sunt disponibile publicului larg face aceasta realizare cu adevarat deosebita.

Israelul nu renunta la ideea unui atac asupra Iranului. Inalte oficialitati israeliene au declarat luni ca Israelul nu a abandonat optiunea unui atac militar asupra facilitatilor nucleare ale Iranului, respingand astfel declaratiile facute la sfarsitul saptamanii trecute de catre presedintele rus Dimitri Medvedev, scrie Fox News. Adjunctul ministrului de externe israelian, Danny Ayalon, a precizat pentru Reuters ca tara sa nu a dat nicio garantie ca nu va ataca Iranul, iar presedintele rus nu este autorizat sa vorbeasca in numele Israelului.

Site-ul Facebook prins in disputa pentru Inaltimile Golan. Pana recent, utilizatorii retelei Facebook din Inaltimile Golan puteau sa aleaga doar Siria ca tara de origine. Insa site-ul pro-israelian honestreporting.com a urmarit sa schimbe acest lucru, formand un grup online numit "Facebook, locuitorii din Golan traiesc in Israel, nu in Siria.", relateaza CNN. Peste putin timp, Facebook si-a schimbat politica si le-a permis uitilizatorilor din Golan sa aleaga si Israelul ca tara de provenienta. Desi israelienii din regiune au primit aceasta schimbare cu bratele deschise, sirienii o condamna, temandu-se ca astfel ar putea fi afectata rezistenta pasnica in fata ocupatiei straine.

Parintii isi vor putea supraveghea copiii prin satelit. Un dispozitiv GPS destinat urmaririi copiilor de catre parinti a fost lansat in SUA, starnind reactii contradictorii. Dispozitivul are infatisarea unui unui ceas de mana in culori vii; poate fi fixat la incheietura mainii copilului printr-un mecanism de siguranta si emite un semnal de avertizare in cazul in care se incearca indepartarea lui de la mana. Parintii pot afla in orice moment unde se afla copiii lor, trimitand un SMS cu textul "wru" la un anumit numar de telefon sau cu ajutorul unui website securizat la care e conectat dispozitivul. Acesta poate localiza punctul incare se gaseste copilul cu o precizie de trei metri. Integral in Descopera.