Televiziunea publica, in loteria escrocilor. Emisiunea „Tombola castigatorilor”, difuzata de TVR 2, este organizata de fiii afaceristului Paul Petre Tardea, condamnat in trecut si judecat in prezent pentru coruptie. Emisiunea-concurs prezentata de Aurelian Temisan si Andreea Mantea, difuzata in fiecare luni seara pe TVR 2, a fost scoasa de pe post dupa doar doua luni de la lansare. Oficial, emisiunea a fost suspendata pana cand conducerea postului public va decide formatul grilei de toamna. Neoficial, exista doua versiuni: pe de o parte, surse din televiziune invinovatesc organizatorii, care nu si-ar fi platit onorariile, iar pe de alta parte organizatorii invoca un complot la nivel inalt, concretizat intr-o ordonanta de urgenta, noteaza EvZ.

Ministerul Transporturilor scoate la licitatie un teren de 5,5 hectare din Sinaia, cu numai 38 euro/mp. Un alt scandal legat de vanzarea pe nimic a terenurilor de zeci de milioane de euro aflate in patrimoniul statului se declanseaza la Societatea Feroviara de Turism. Comitetul pentru Privatizare constituit la nivelul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii va lua in discutie, in urmatoarea sedinta, vanzarea prin licitatie a unui teren de circa 5,5 hectare din Sinaia, apartinand SFT, la un pret de pornire de 38 euro/mp. Chiar daca respectivul teren va fi adjudecat, viitorul proprietar nu va putea utiliza parcela din Sinaia pentru ca fosta conducere liberala a SFT a incasat chiria aferenta acestuia pana in 2011 de la firma Romservice Corporation. Surse avizate ne-au explicat ca Romservice Corporation ar fi sponsorizat generos campania electorala a liberalilor, informeaza Gardianul.

Cum reducem intretinerea. 700 de euro, reabilitarea termica a unui apartament de doua camere. Investind numai 700 de euro, proprietarul unui apartament de doua camere isi poate reduce la jumatate factura la intretinere. Restul e suportat de stat si de primarie. Izoland exterior peretii cu polistiren expandat, cunoscut si sub denumirea populara de "scartaietoare", si montand tamplarie din aluminiu sau PVC cu geam termopan, facturile la intretinere pot scadea semnificativ, chiar la jumatate, in lunile de iarna, noteaza Gandul.

Cine da mai putin pentru o casa? Organizatorii targurilor imobiliare incearca noi metode de a atrage cumparatori. Cei care doresc sa-si achizitioneze o locuinta au posibilitatea sa o cumpere cu un pret cu pana la 15% mai mic decat cel cerut de catre dezvoltator, in cadrul unei „licitatii olandeze“. Acest tip de vanzare, cum este cea organizata duminica, la ora 13.00, in cadrul tIMOn, presupune licitarea pretului de lista in sens descrescator, in cinci pasi. Cum functioneaza sistemul? Pretul este redus treptat, cu sume intre 600 si 4.000 de euro, in functie de costul proprietatii. Sa luam exemplul unei locuinte al carei pret de pornire este de 110.000 euro. Valoarea unui pas este, in acest caz, 2.000 de euro, noteaza Adevarul.

Tu(r)nurile lui Oprescu. Peste 180 de PUZ-uri aprobate, dintre care 31 cu incalcari flagrante ale regulilor urbanistice, acesta este rezultatul activitatii primarului Oprescu de la venirea sa la primarie. Mai concret, un profit de peste 250 milioane de euro, bani ce au intrat in buzunarele investitorilor numai din luna aprilie a acestui an pana in prezent, noteaza Romania Libera.

Asigurarile de sanatate, fara compensate. Romanii primesc din ce in ce mai putine beneficii: unele antitermice nu mai sunt gratuite pentru copii, iar adultii nu mai pot face analize fara bani. In incercarea disperata de a face economii la buget, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) taie, rand pe rand, din beneficiile pe care le aveau pacientii. In urma modificarii listei de medicamente compensate, facute la inceptul acestei luni, copiii nu mai primesc gratuit anumite medicamente contra febrei, tusei ori vitamine. In plus, cardiacii nu isi mai pot face analiza pentru colesterol decat contra cost, diabeticii platesc pentru anumite analize, iar tratamentele de recuperare au ajuns deja un lux, noteaza EvZ.

Tiganii, indemnati sa se asocieze. Problemele tiganilor din Italia ar putea fi rezolvate mai usor, in maximum doua luni, daca acestia s-ar asocia. Aceasta a fost concluzia vizitei de lucru in Italia a lui Gelu Dragulin, consilier pe probleme de rromi al ministrului de Externe, Cristian Diaconescu. Oficialul roman le-a propus rromilor sa se uneasca in asociatii pentru a beneficia mai usor de serviciile sociale puse la dispozitie de diferite structuri italiene, scrie Adevarul.

Cum reusea un medic sa prescrie retete de 1,5 milioane de euro.Programul national de diabet a fost fraudat cu cel putin 500.000 de euro dar investigatiile sunt abia la inceput si nu au vizat decat Bucurestiul. Aici, doctorul Tiberius Mogos a prescris doua retete care "acopera" un tratament pentru 22 de ani, noteaza Gandul.

Covei traieste din banii parintilor sau din vanzari de masini si nu isi explica de ce e in boxa. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa se pronunte astazi cu privire la recursul declarat de Iustin Covei si ceilalti 12 falsificatori de carduri impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care a emis, saptamana trecuta, mandate de arestare pe numele acestora. Iustin Covei, fiul judecatorului Matei Covei de la Curtea de Apel Craiova, a declarat, ieri, in fata instantei ca nu isi explica de ce se afla in boxa arestatilor si ca traieste din banii pe care ii dau parintii lui, din vanzarea de masini sau de piese auto, informeaza Gardianul.

Magistratii grevisti pun paie pe focul crizei. Reprezentantii oamenilor de afaceri privesc protestul magistratilor ca pe o greva veritabila si spun ca mersul, si asa greoi, al firmelor pe vremuri de criza economica este impotmolit si mai rau. Magistratii nu intra in salile de judecata de aproape o luna. Litigiile comerciale, oricat de marunte ar fi, sunt blocate, firmele nu-si pot modifica situatiile la Registrul Comertului si nu se pot proteja de faliment, scrie Romania Libera.