Curtea UE respinge anumite praguri ale emisiilor de carbon. O curte europeana a respins decizia Comisiei Europene de a impune limite mai stricte ale emisiilor de carbon din Polonia si Estonia, incepand din 2008 pana in 2012, impunand un pret al emisiilor de carbon mai scazut. Conform pietei de permise de emisie de dioxid de carbon, numita Sistemul de Comercializare a Emisiilor, guvernele din UE trebuie sa impuna la nivel national limite ale cantitatilor maxime de dixoxid de carbon care sunt emise de industrie pe o perioada de cinci ani, din 2008 pana in 2012. Aceste reglementari trebuie mai apoi aprobate de Comisie, bratul executiv al UE, scrie The Wall Street Journal.

Mugabe: Acuzatiile aduse statului Zimbabwe sunt ilegale si nejustificate. Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a condamnat sanctiunile vestice "nejustificate" impotriva tarii sale si considera ca acestea au rolul de a il indeparta de la putere. Intr-un interviu exclusiv acordat postului CNN, Magube a spus ca va trimite o adresa catre Adunarea Generala a Uniunii Europene(UNGA) in care va cere renuntarea la sanctiuni. "Da, voi cere sa se renunte la aceste sanctiuni. Sunt nejustificate si ilegale si au ca scop schimbarea regimului", a declarat Mugabe. In interviul acordat, pentru prima data dupa cinci ani in care acesta se adreseaza unei televiziuni vestice mari, Mugabe isi apara Guvernul impotriva acuzatiilor internationale aduse, conform carora tara, odata prospera, e aproape de colaps.

Rezultat promitator al unui vaccin impotriva virusului HIV. Un vaccin experimental impotriva viruslui HIV, creat din doua produse ce nu au avut efectul dorit, a reusit pentru prima data sa reduca cu pana la 30% rata imbolnavirilor, au declarat joi cercetatorii. Oamenii de stiinta dezbat in prezent modul de testare al vaccinului. Acestia trebuie sa gaseasaca o solutie pentru a il face sa aiba un randament mai mare, in ciuda cantitatii limitate de substanta pe care o detin. Cercetatorii nu stiu exact de ce combinatia dintre cele doua vaccine ce nu au functionat a dus la un rezultat pozitiv si vor face analize amanuntite participantilor tailandezi ce au facut parte din grupul pe care a fost testat, noteaza Reuters.

Doua avioane de lupta s-au prabusit in Mediterana in timpul unui zbor de test. Potrivit unui anunt al marinei franceze doua avioane de lupta franceze de tip Rafale s-au prabusit joi in Marea Mediterana, in timpul unui zbor de test de pe nava port-avion Charles de Gaulle. Unul din piloti a fost salvat din apele marii, insa cel de-al doilea este inca dat disparut. Avioanele de tip Rafale sunt cel mai avansate tehnologic aparate de lupta pe care le detine Franta si ar putea sa obtina primul permis de export spre Brazilia, noteaza Reuters.

Pentru maiasi, piramidele erau instrumente muzicale. Potrivit unui studiu international aparut in New Scientist, scarile piramidelor maiase functionau precum un instrument muzical: proiectate pentru a provoca difractia sunetului pasilor celor care calcau pe ele, reproduceau sunete asemanatoare celor facute de picaturile de ploaie cazand intr-o baltoaca. Destinatarul mesajului muzical era Chaac, Zeul Ploii, venerat in zonele din Mexic unde precipitatiile erau foarte rare. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii Jorge Cruz de la Professional School of Mechanical and Electrical Engineering din Mexico City si Nico Declercq de la Georgia Institute of Technology, Statele Unite au confruntat frecventele sonore care se produc urcand scarile de la El Castillo, structura piramidala din complexul arheologic Maya de la Chichen Itza, cu cele de la Piramida Lunii din Teotihuacan, in centrul Mexicului, noteaza Descopera.