Sentimentul anti-american ingreuneaza eforturile SUA din Pakistan. Intensificarea sentimentelor anti-americane in Pakistan a amanat sosirea a sute de civili si militari americani in zona, care ar fi trebuit sa implementeze mai multe programe de intrajutorare. In plus, ura impotriva SUA a ingreunat cooperarea in lupta impotriva al-Qaeda si a talibanilor si a pus in pericol vietile a multi americani, potrivit unor oficiali Pakistan si SUA. In ultimele saptamani, Pakistanul a respins cel putin 180 de cereri de viza emise de guvernul american. Tensiunile din Pakistan au fost alimentate de mai multe rapoarte din media, care indica o crestere a activitatii militare si a serviciilor secrete americane in Pakistan. Aceste rapoarte afirma ca in Pakistan urmeaza sa vina 1,000 de militari si sa se infiinteze "centre de spionaj" in casele inchiriate de ambasada SUA din Islamabad, scrie The Washington Post.

Ehud Olmert este convins ca va fi achitat de acuzatiile de frauda. Fostul prim-ministru israelian, Ehud Olmert, acuzat de coruptie, s-a prezentat vineri la un tribunal din Ierusalim, declarandu-se increzator ca va fi achitat de acuzatiile de frauda si nedeclararea veniturilor. "Am venit aici ca o persoana inocenta si cred ca inocenta mea va fi demonstrata", a declarat politicianul care a fost nevoit sa isi dea demisia anul trecut, dupa ce a fost acuzat ca ar fi luat bani in schimbul unor favoruri. Olmert este primul premier israelian care este acuzat in instanta, scrie Reuters.

Primaria din Kiev vrea sa construiasca un hotel pe locul celui mai mare mascru evreiesc din Ucraina. Turistii care vor veni la Euro 2012 ar putea fi cazati in locul in care au murit mai mult de 30,000 de evrei. Potrivit datelor nazistilor, in septembrie 1941, 33.771 de evrei au fost dusi la un cimitir evreiesc de langa o rapa numita Babi Yar, la periferia Kievului. Acestia au fost impuscati cu arme automate de trupele naziste, iar trupurile lor au fost aruncate in rapa. Acum, primaria din Kiev a pus Babi Yar pe lista potentialelor locatii pentru construirea unui hotel la care ar urma sa fie cazati fanii fotbalului ce vor lua cu asalt orasul cu ocazia Euro 2012, scrie The Guardian.

Sora unei victime a atentatului de la Lockerbie l-a vizitat pe Gaddafi. Lisa Gibson, care si-a pierdut fratele in atentatul din 1988, a stat la aceeasi masa cu barbatul pe care multi il invinuiesc pentru acel atac, liderul libian, Muammar Gaddafi. "I-am urat bun venit in SUA" a declarat aceasta pentru CNN. Femeia, impreuna cu o alta ruda a unei victime, au mers, miercuri, sa se intalneasca cu Gaddafi la New York. Lisa Gibson se considera un "ambasador pentru reconciliere" si considera ca aceasta intalnire reprezinta un pas inainte in incercarea de a crea o legatura intre americani si libieni. Ea a mai declarat ca urmareste reconcilierea celor doua parti datorita spiritului sau crestin, scrie CNN.

Lipsa de somn poate favoriza aparitia maladiei Alzheimer. Un studiu efectuat pe animale a arata ca lipsa de somn joaca un rol semnificativ in biochimia creierului, putand influenta dezvoltarea unor boli precum Alzheimer. Studiind soarecii care fusesera modificati genetic pentru a dezvolta o forma a bolii Alzheimer, oamenii de stiinta americani au descoperit o relatie intre somn si o proteina specifica (numita amiloid beta) care se acumuleaza in creierul celor afectati de boala Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa. Nivelul proteinei respective crestea in stare de veghe si scadea atunci cand soarecii erau adormiti, iar privarea de somn a dus la o acumularea accelerata a proteinei in creier, scrie Descopera.