Consilieri amenintati cu moartea de mafia imobiliara. Speriata de noua Lege a urbanismului, „caracatita” imobiliara recurge la santaj pentru a-i fi aprobate proiecte de milioane de euro.„Ori aprobi proiectele, ori o sa avem grija de tine si de copiii tai!” Asa suna unul dintre nenumaratele mesaje telefonice, anonime, primite in ultimele zile de mai multi consilieri generali ai Capitalei. Acestia sustin, la unison, ca amenintarile provin de la persoane din anturajul investitorilor imobiliari, speriati de iminenta intrare in vigoare a ordonantei de urgenta care modifica Legea urbanismului, scrie EvZ.

UE a dat gratis faina pentru romanii saraci. Romania a uitat-o prin depozite sau a dat-o in campania electorala. Potrivit Realitatea Tv, autoritatile ar fi trebuit sa distribuie inca de anul trecut faina platita din fonduri europene. Directorul Asistenta Sociala de la Primaria Popesti Leordeni, Eosefin Craciunescu, a declarat ca "aceste ajutoare au fost primite de noi. Aceste alimente au fost aduse aici pentru ca perioada lor de garantie a expirat. Avem un singur angajat la asistenta sociala, care incearca sa le imparta pe toate. Faina a fost depozitata aici pentru ca era expirata. Alimentele s-au distribuit in baza listelor. Oamenii au fost chemati. O parte dintre ei erau decedati sau nu au fost gasiti", scrie Gandul.

Bursa joburilor de criza: "Am 34 de ani, am lucrat pentru Videanu, Pogea, Tiriac. Nu inteleg de ce nu gasesc job". Cateva mii de oameni au asaltat Palatul Copiilor din Bucuresti in cautarea unui loc de munca la Bursa pentru absolventi. Unul dintre ei, George Berendei, are o cariera bogata de administrator al mai multor firme si se chinuieste de cateva luni sa isi gaseasca ceva de lucru. Povestea lui e a multora dintre cei care au stat, vineri, la coada la joburi, scrie Cotidianul.

Adrian Somlea primeste renta viagera de la Hagi. Director sportiv la Ariesul Turda, Adrian Somlea a ramas fara piciorul drept in 1996. Acum 13 ani, la 27 septembrie 1996, un caz neobisnuit a zguduit sportul romanesc. Un fotbalist s-a accidentat pe teren si la scurt timp a ramas fara un picior. La 23 de ani, Adrian Somlea, atacantul echipei Cimentul Turda, a suferit o accidentare teribila, intr-un meci de liga a patra, care avea sa-i afecteze intreaga viata. Un adversar i-a provocat o dubla fractura de tibie si peroneu. De pe terenul de joc a ajuns direct pe patul spitalului, unde a fost imediat operat, scrie Adevarul.

Imagini cu Iustin Covei in timp ce dadea lovitura la bancomate. "Gardianul" a intrat in posesia unor inregistrari video in care apare Iustin Covei, fiul magistratului craiovean Matei Covei, in timp ce acesta testa mai multe carduri bancare falsificate la un ATM apartinand Bancii Comerciale Carpatica, retragand frasudulos sume de bani. Iustin Covei a fost ridicat joia trecuta de catre procurorii DIICOT, de la domiciliul parintilor sai din Craiova. Aceste inregistrari spulbera sustinerile lui Iustin Covei si ale avocatilor sai, care au declarat, in instanta, ca fiul magistratului craiovean a folosit un card apartinand prietenei lui pentru a retrage o suma de bani virata in cont de catre o firma de asigurari, ca despagubire pentru avarierea masinii sale. Citeste mai multe in Gardianul.

Greva „robelor” a deschis cutia Pandorei. Greva magistratilor a dat o palma multora dintre cei care mai credeau cat de cat in justitie. In cele patru saptamani de proteste ale „robelor”, mii de companii si de oameni au avut de suferit. La nivelul intregii tari, sunt blocate in instante circa 9.000 de dosare, iar peste 30.000 de diverse solicitari din domeniul economic au ramas nerezolvate, potrivit patronatelor din industrie. Mai mult, greva le-a deschis usa rau-platnicilor, care au reusit, in unele cazuri, sa se ascunda de executarea debitelor, scrie EvZ.

Guvernul se lauda si cu cresteri: cresc taxele cu 20%, numarul somerilor va ajunge la 685.000 pana la inceputul anului. Impozitul local minim pentru o casa "normala" - adica din beton sau caramida si racordata la utilitati - va fi de 8 lei/mp, incepand de anul viitor. Joi a fost publicata in Monitorul Oficial hotararea prin care guvernul a decis majorarea cu aproximativ 20% a taxelor si impozitelor locale. Valorile de impozitare ale cladirilor au crescut cu acest procent ajungand la 806 lei/mp - in cazul cladirilor din beton sau caramida care sunt racordate la reteaua de apa, canalizare, reteaua electrica sau termica, 478 lei/mp - daca nu sunt racordate, 219 lei/mp - pentru casele din lemn, piatra naurala sau chirpici care sunt racordate la utilitati si 137 lei/mp - daca nu sunt racordate, scrie Gandul.

Oameni si gunoaie din Bucuresti: „Daca nu va luam gunoiul, sunteti morti!“ Am muncit o saptamana cot la cot cu gunoierii din Bucuresti, am mancat cu ei hamsii si parizer pe ziar, am fost cu ei la carciuma, i-am vizitat acasa, le-am cotrobait discret in suflet, in portofel, le-am deslusit amaraciunea si asteptarile. Am simtit la un loc cu ei dispretul bucurestenilor carora le luam gunoiul de sub nas si in final, lecuit eu insumi de prejudecati, am ramas cu respectul pentru niste oameni care fac un lucru absolut necesar, ceva ce eu nu as fi in stare sa fac. Citeste mai multe in Cotidianul.

Opt zile in Baleare cu doar 365 de euro! Oferta este valabila doar pentru europenii care au peste 55 de ani si este lansata de guvernul spaniol pentru redresarea turismului. Programul se va desfasura in perioada 1 octombrie 2009 - 30 aprilie 2010, iar pretul include biletul de avion si cazarea cu pensiune completa la hoteluri de patru stele, scrie Adevarul.

Socanta poveste a deputatului PSD, Matei Bratianu: „Copiii mei au consumat droguri usoare timp de trei ani. Consumul de marijuana este primul pas pe un drum fara cale de intoarcere”. Fostul lider sindical a povestit pentru Gandul drama prin care a trecut. "Poate ca povestea asta o sa dea roada pentru cei care doresc sa scape de droguri si nu mai au nici o speranta", si-a inceput, increzator, fostul lider sindical Matei Bratianu, actual deputat PSD, marturisirile despre ultimii 14 ani din viata caminului sau. Apoi, s-a gandit si la "familiile disperate", asa cum a fost si a lui la un moment dat: "Ele pot vedea ca mai este usa asta deschisa, care poate e cea mai importanta usa, asta catre Dumnezeu. Noi trei suntem indreptatiti sa spunem lucrul asta pentru ca nu ni s-a povestit. Noi l-am trait toti trei". Adica el si cei doi fii ai sai, Alexandru si Andrei, acum "frumosi si curati la suflet". Integral in Gandul.