Taifunul Parma loveste Filipinele, lasand in urma 15 morti. Taifunul Parma a lovit nordul insulelor Filipine in acest sfarsit de saptamana, provocand alunecari de teren care au ucis 12 persoane. Cel putin alte trei decese au fost confirmate. Printre victime se afla si doi copii de 8 respectiv 10 ani, conform CNN. Se asteapta ca furtuna sa mai ramana timp de cel putin trei zile in nordul insulei Luzon, cea mai mare din arhipelagul filipinez, insotita de noi ploi abundente ce vor cadea in zona deja macinata de calamitati.

Sute de disparuti in urma cutremurului din Indonezia. Aproximativ 600 de oameni au fost dati disparuti ca urmare a unor alunecari de teren produse in satele situate la nord-vest de Padang, orasul cel mai afectat de cutremurul ce a avut loc miercuri in Indonezia, precizeaza surse oficiale citate de AFP. "Sunt in jur de 600 de disparuti. Au fost gasiti doar trei morti", a declarat un responsabil din cadrul ministerului indonezian al sanatatii. Un seism cu magnitudinea de 7.6 grade pe scara Richter a lovit miercuri insula Sumatra. Intre 3.000 si 4.000 de persoane erau in continuare date disparute sambata, pe cuprinsul intregii insule.

ADN-ul are abilitati telepatice. Cercetatorii raporteaza dovezi care, contrar convingerilor curente referitoare la ceea ce este posibil, o dubla legatura intacta de ADN are o uimitoare capacitate de a recunoaste similaritatile din alte insiruiri ADN de la distanta. Ele sunt cumva capabile sa se identifice reciproc, iar micile fragmente de material genetic tind sa se amestece cu ADN-ul similar lor. Recunoasterea asemanarilor din secventele subunitatilor chimice din ADN se intampla intr-o maniera nerecunoscuta inca de stiinta. Nu exista, aparent, niciun motiv pentru care ADN-ul sa fie capabil sa se combine in felul in care o face si, din punct de vedere teoretic, aceasta trasatura ar trebui sa fie chimic imposibila. Integral in Descopera.

Socialistii castiga alegerile din Grecia. Conform sondajelor exit-poll si dupa numararea a aproape 22% din totalul voturilor exprimate, partidul socialist grec de centru-stanga PASOK (Miscarea Socialista Panelena) a obtinut victoria in alegerile legislative anticipate desfasurate duminica. PASOK a primit 43% din voturi, suficient pentru a forma guvernul, in timp ca principalul rival, partidul de centru-dreapta Noua Democratie a obtinut 36% din sufragii, relateaza CNN.

ONU va inspecta in aceasta luna noua centrala nucleara a Iranului. Inspectorii Natiunilor Unite vor vizita noua centrala nucleara a Iranului pe data de 25 octombrie, conform directorului general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, citat de CNN. Domnul ElBaradei a precizat ca este important ca inspectorii ONU sa desfasoare verificari amanuntite asupra noii centrale nucleare iraniene pentru a se asigura ca scopurile la care serveste aceasta sunt pasnice.