Auchan anunta ca nu va mai comercializa specii de rechini amenintate cu disparitia. Grupul francez de retail Auchan a anuntat, miercuri, ca nu va mai comercializa in magazinele sale, din cele 12 tari in care activeaza, nicio specie de rechini amenintate cu disparitia, potrivit AFP. Decizia se va aplica imediat in Franta, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, China, Taiwan, Rusia si Ucraina, iar la sfarsitul anului in Italia si Portugalia. Auchan, care a oprit deja de la vanzare, in 2007, specia de ton rosu, si-a luat angajamentul de a scoate de la vanzare mai multe specii de pesti amenintate cu disparitia, precum si pestii a caror dimensiune este superioara fata de reglementarile europene privind pescuitul.

Mexic: Record de asasinate de la inceputul anului. Numarul de asasinate atribuite cartelurilor de droguri din Mexic se ridica la 5.637 de la inceputul anului, mai mult decat toate assinatele din anul 2008 (5.630), scrie ziarul El Universal citat de AFP. Comparativ, in aceeasi perioada de timp a anului trecut, politia a inregistrat "doar" 3.581 asasinate. Cele mai multe asasinate (circa 2.400) se comit in statul Chihuahua, la granita cu SUA. Cel mai periculos oras din punctul de vedere al asasinatelor comise este Ciudad Juarez. Peste 1.800 de persoane au fost asasinate in acest oras de la inceputul anului.

Iranul acuza SUA de disparitia unui cercetator care detinea informatii despre centrala nucleara de la Qom. Iranul a acuzat Statele Unite de implicare in disparitia unuia dintre oamenii de stiinta implicati in programul sau nuclear, in cursul acestui an. Shahram Amiri a disparut in luna mai a acestui an, in timpul pelerinajului anual la Mecca, trezind suspiciuni ca ar fi dezertat. Ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki, a declarat pentru reporterii iranieni, ca exista dovezi care atesta implicarea SUA in disparitia acestuia. Speculatiile privind disparitia lui Amiri s-au intetit in special de cand a fost divulgata existenta centralei nucleare de la Qom, intrucat informatiile despre centrala de la Qom au fost facute publice la scurt timp dupa disparitia cercetatorului, scrie The Times.

NASA anunta ca s-a redus pericolul coliziunii asteroidului Apophis cu Pamantul. NASA a anuntat, miercuri, ca s-a redus pericolul coliziunii asteroidului Apophis cu Pamantul in 2036, anunta AFP. Asteroidul, descoperit in 2004, masoara 270 de metri. La ora actuala, sansele ca asteroidul sa loveasca Pamantul in 2036 sunt de 1 la 250.000, fata de 1 la 45.000, cat se estimase anterior. La aceasta concluzie au ajuns Steve Chesley si Paul Chodas de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA, folosind noi tehnici si informatii. Cei doi cercetatori isi vor prezenta rezultatele la conferinta Societatii Astronomice Americane care are loc astazi, in Puerto Rico.

Masinile decapotabile dauneaza auzului. Soferii care conduc decapotabile cu viteze de 80-110 km/h risca sa-si piarda auzul, arata un studiu american. La aceste viteze, conducatorii auto "fara capota" sunt expusi unui nivel de zgomot apropiat de cel produs de un picamer, iar expunerea indelungata poate afecta definitiv auzul. Masurand nivelurile de zgomot imediat in dreapta si in stanga capului soferului, la viteze diferite, cercetatorii au constatat ca la 80, 95 si 112 km/h, zgomotul ajunge la intensitatea de 88-90 decibeli. Iar, incepand de la 85 decibeli, apare riscul ca functia auditiva sa fie afectata permanent, scrie Descopera.