GM a vandut marca Hummer unei copmanii din China, pentru 150 milioane de dolari. Producatorul de masini General Motors a semnat un acord de vanzare a marcii Hummer catre o companie din China, tranzactie ce marcheaza intrarea Chinei pe piata auto din Statele Unite, scrie The Wall Street Journal. Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. a cumparat marca Hummer pentru 150 milioane de dolari, potrivit catorva surse familiare cu tranzactia. Conform contractului incheiat, GM va continua productia pana in 2012, scrie The Wall Street Journal.

Berlusconi spune ca el este pe departe singurul care poate conduce Italia. Primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat vineri ca nu are de ce sa se retraga din functie pentru a salva imaginea Italiei si a mai adaugat ca el este de departea cea mai calificata persoana din istoria tarii pentru a fi la conducere in acest moment. Berlusconi, declarand la prima sa conferinta de cand Curtea Suprema italiana i-a ridicat imunitatea penala si a deschis posibilitatea de a-i fi intentate procese de coruptie, a mai spus ca el este cea mai persecutata persoana de catre judecatori din "intreaga istorie a lumii", noteaza Reuters.

Doi magari albi, vopsiti in zebre, i-au incantat pe copiii palestinieni. Doi magari albi ce au fost vopsiti in dungi negre i-au incantat pe copiii palestinieni, la o mica gradina zoologica din Gaza, care nu mai vazusera niciodata o zebra in carne si oase, scrie Reuters. Cu urechile lor lungi, capetele lasate si ochii somnorosi, impostorii probabil nu ar fi pacalit-o pe singura leoaica de la gradina, insa efectul obtinut de catre ingrijitorii gradinii zoologice asupra publicului a fost cel asteptat. De la o distanta considerabila si pentru un ochi neobisnuit magarii au fost zebre in toata regula.

Un cuplu din Boston i-a agresat pe casierii unui restaurant McDonalds, pentru ca au primit o portie mica de cartofi prajiti. Un barbat si o femeie din Boston, suparati ca au primit o portie mica de cartofi prajiti in loc de una mare, au fost pusi sub acuzare pentru ca i-au atacat pe casierii de la McDonalds, noteaza FoxNews. Christina Galipeau si Eugene Jackson au pledat nevinovati miercuri la o curte de judecata din Quincy District. Conform politiei, Galipeau, in varsta de 22 de ani, s-a enervat din cauza ca a primit o portie mica de cartofi prajiti la restaurantul McDonals. Aceasta a inceput sa injure dupa care i-a aruncat cu monezi in fata casierului. Jackson, in varsta de 33 de ani, a luat apoi un con de plastic care era pus pe jos pentru a delimita zona care era uda, si l-a aruncat spre un angajat, ranindu-l la nas.

Insectele-spioni sunt pe cale sa devina realitate. Profesorul Michel Maharbiz, de la Universitatea Berkeley din California, a demarat in luna martie a acestui an un proiect microbiologic de coordonare a zborului unor carabusi prin conectarea de electrozi la creierele acestora. Acum, el si colegii sai incearca sa progreseze prin stimularea unui zbor wireless al “cyber-insectelor”. Experimentul este initiat de Agentia Proiectelor de Cercetare Avansata pentru Aparare (DARPA) in speranta eventualei creari a unei insecte-spion in intregime telecomandata, capabila sa intercepteze conversatiile si chiar sa descopere oameni disparuti in urma unor dezastre, noteaza Descopera.

Franta: Noi dezbateri privind castrarea chimica a violatorilor recidivisti. Violarea si uciderea unei femei in varsta de 42 de ani, la sfarsitul lui septembrie, de catre un infractor ce mai suferise o condamnare anterioara pentru viol a reaprins, in Franta, dezbaterea privind aplicarea obligatorie a castrarii chimice in cazul violatorilor recidivisti, potrivit AFP. Analiza probelor prelevate de criminalisti din corpul femeii a relevat prezenta ADN-ului ucigasului care a recunoscut ulterior violarea si uciderea victimei. In varsta dede 47 de ani, ucigasul a fost condamnat la 11 ani de inchisoare in 2002, pentru violarea si rapirea unei fete de 13 de ani, dar a fost eliberat conditionat in 2007. Astfel de cazuri tot mai des intalnite in ultima perioada au generat o puternica reactie in cadrul societatii franceze, tot mai multe voci cerand impunerea castrarii chimice pentru violatorii si pedofilii recidivisti.