John McCain atrage atentia asupra unei posibile greseli de proportii "istorice" in Afgansitan. Senatorul american John McCain a declarat ca suplimentarea efectivului militar din Afganistan cu mai putin de 40.000 de militari, numar solicitat de comandantul operatiunilor din regiune, generalul Stanley McChrystal, ar reprezenta "o eroare de proportii istorice", relateaza CNN. Republicanul din statul Arizona, invins de presedintele Barack Obama in alegerile din anul 2008 a avertizat intr-un interviu pentru CNN ca o politica a jumatatilor de masura ar putea avea consecinte dezastruoase. Totodata, McCain a sugerat ca administratia prezidentiala ar trebui sa fie receptiva la recomandarile oamenilor puternici pe care ii are la dispozitie, precum generalul McChrystal.

Hillary Clinton avertizeaza Iranul in privinta programului nuclear. Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat duminica trecuta ca puterile internationale nu vor astepta pe termen nelimitat ca Iranul sa demonstreze ca nu urmareste obtinerea bombei atomice, scrie Reuters. Clinton s-a intalnit la Londra cu ministrul britanic de externe, David Miliband care a afirmat la randul sau ca Iranul va trebui sa se comporte ca o "tara normala" pentru a putea avea relatii bune cu restul lumii.

Trei iranieni au fost condamnati la moarte in urma protestelor legate de alegeri. Conform unor surse iraniene, trei cetateni au fost condamnati la moarte ca urmare a activitatilor de protest desfasurate dupa alegerile din statul islamic. Cei trei, identificati numai dupa initiale, au fost acuzati de legaturi cu grupari ilegale de opozitie, conform agentiei semi-oficiale de stiri ISNA. Zeci de mii de iranieni au iesit in strada in semn de protest dupa controversatele alegeri prezidentiale de pe 12 Iunie, cand Mahmoud Ahmadinejad a castigat al doilea mandat in ciuda acuzatiilor de frauda venite din partea opozitiei, scrie CNN.

Scara-pian incurajeaza calatorii sa renunte la scarile rulante. Intr-una dintre statiile metroului din Stockolm, Suedia, firma Volkswagen a transformat o scara obisnuita intr-un urias pian. Multi pasageri au renuntat la confortul scarii rulante alaturate pentru a incerca treptele muzicale. Transformarea a fost savarsita intr-o singura noapte: sub trepte au fost montate circuite electrice datorita carora scara devine un pian gigantic, asemanator celui cu care se joaca Tom Hanks in filmul Big. Apasarea produsa de pasi pe fiecare treapta produce o nota muzicala. Drept consecinta, numarul celor care urca si coboara pe scara a crescut cu 66%, unii pasageri amuzandu-se minute in sir in incercarea de a produce o melodie. Integral in Descopera.

Papa a canonizat cinci noi sfinti.In aceasta duminca, papa Benedict al XVI-lea a canonizat cinci noi sfinti printre care si un preot din secolul al XIX-lea care i-a ajutat pe bolnavii de lepra de pe o insula izolata din Hawaii. Suveranul pontif i-a numit pe cei cinci "modele de perfectiune" pentru spiritul de sacrificiu de care au dat dovada, scrie Fox News. In omagiul sau, papa Benedict al XVI-lea a declarat ca noii canonizati au urmat chemarea lui Iisus, daruindu-se in totalitate pentru binele celorlalti, fara ganduri de castig personal.