Coreea de Nord ar putea lansa mai multe rachete inainte de discutiile pe seama programului sau nuclear. Coreea de Nord se pregateste sa lanseze o noua serie de rachete cu raza scurta de actiune, potrivit unui raport facut public marti. Aceasta ar putea reprezenta o incercare a Coreei de a se plasa pe o pozitie mai puternica in timpul negocierilor pe tema incetarii programului sau nuclear. Analistii sustin ca rachetele vor functiona ca un avertisment care arata capacitatea Nordului de a zdruncina securitatea regionala, insa, in acelasi timp, nu reprezinta un factor suficient pentru a provoca suspendarea discutiilor. Agentia de presa Yonhap, citata de Reuters, a anuntat ca Nordul a lansat, luni, 5 rachete cu raza mica de actiune si ca urmeaza sa lanseze si mai multe in viitorul apropiat.

Rusia se opune pozitiei SUA de a impune sanctiuni Iranului. Ministrul de Externe al Rusiei a declarat, marti, ca a ameninta Teheranul cu noi sanctiuni aspre, pentru a progresa in privinta discutiilor pe tema programului sau nuclear ar fi "contraproductiv". Serghei V. Lavrov a declarat acestea dupa intalnirea sa cu secretarul de stat american, Hillary Rodham Clinton. "La ora actuala, toate fortele trebuie investite in procesul de negociere. Amenintarile, sanctiunile si presiunile ar fi, cu siguranta, contraproductive", a declarat ministrul potrivit The New York Times.

Tribunalul ONU respinge imunitatea lui Radovan Karadzic. Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie a respins, marti, cererea de imunitate a fostului lider sarb, cat si apelul pentru amanarea inceperii procesului sau pana saptamana viitoare, scrie Reuters. Radovan Karadzic este inculpat pentru 11 capete de acuzare pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii si genocid, in legatura cu razboiul din Bosnia, din 1992-1995. Karadzic neaga toate acuzatiile.

Studiu soc: Fur Elise n-a fost compusa de Beethoven. Nu Ludwig Van Beethoven este autorul celebrei Fur Elise, una dintre cele mai cantate piese pentru pian din toate timpurile. Aceasta este surprinzatoarea concluzie a unui studiu prezentat de cercetatorul italian Luca Chiantore la Universitatea din Barcelona, la finalul a opt ani de investigatii. Potrivit lui Chiantore, adevaratul autor al Fur Elise ar fi fost muzicologul german Ludwig Nohl, cel care in 1865 a descoperit manuscrisul autograf cu notitele lui Beethoven intr-o colectie privata din Munchen, scrie Descopera.

In perioada 2004-2008 au fost ucise 85.000 de persoane in Irak. Potrivit unui bilant facut public, marti, de autoritatile irakiene, cel putin 85.000 de persoane au fost ucise in perioada 2004-2008 in Irak. Dupa ce SUA a invadat Irakul, in 2003, tara a fost macinata de violente, care abia acum incep sa se diminueze. Numarul persoanelor ucise de fortele americane si irakiene, dar si de insurgenti, este in continuare discutabil, scrie Reuters. Raportul, realizat doar pe baza certificatelor de deces si a altor documente emise de ministerul sanatatii, arata ca 147.195 de persoane au fost ranite in perioada 2004 - 2008. In acest raport, nu se face distinctia intre victimele din randul civilior si alte victime. In plus, raportul nu include persoanele disparute, care se estimeaza a fi in jur de 10.000.

Nivelul de CO2 atmosferic, ca in urma cu 15 milioane de ani. Nivelul de dioxid de carbon din atmosfera terestra atinge in prezent valori care nu au mai fost inregistrate de mai bine de 15 milioane de ani. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori de la UCLA condusa de Aradhna Tripati, asistent in cadrul departamentelor de stiinte naturale si spatiale, respectiv de stiinte atmosferice si oceanice ale universitatii californiene. Concluziile echipei au fost publicate in editia online din 8 octombrie a prestigioasei reviste Science, citata de Stiinta.info. Ce ne mai spune studiul este ca la acea vreme temperaturile pe Terra erau cu aproximativ 10 grade mai ridicate, iar nivelul marilor si oceanelor era cu intre 25 si 40 de metri peste cel din zilele noastre.