Targul de Turism: oferte putine, preturi mari. Oferte putine atat in tara, cat si in strainatate, la preturi similare cu cele de anul trecut - asta pot gasi vizitatorii Targului de Turism ce este deschis pana maine la Romexpo. Nici reducerile din timpul expozitiei nu-i mai motiveaza pe clienti sa scoata banii pe loc: acestea nu depasesc 10% din valoarea pachetului si, in cele mai multe cazuri, sunt valabile pana la finele acestei luni, in cadrul programului de inscrieri timpurii - early-booking, scrie EvZ.

Johannis, preferat de romani pentru functia de premier. Romanii considera ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, ar fi mai bun pentru functia de prim-ministru decat consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, potrivit unui sondaj realizat de compania CallBridge, dupa metodologie INSOMAR, la comanda Realitatea TV. Astfel, 50,8% dintre cei chestionati l-au ales pe Klaus Johannis pentru functia de premier, in timp ce candidatul desemnat joi de Traian Basescu, respectiv Lucian Croitoru, a fost preferat de doar 35,6% dintre cei intervievati. 13,5% dintre cei chestionati nu si-au exprimat preferinta pentru niciunul dintre cei chestionati. Integral in Romania Libera.

Politicienii striga ca nu mai sunt bani de pensii, dar sistemul de pensii trebuia reformat. In decembrie Romania ar putea intra in imposibilitatea de a plati pensiile si salariile bugetarilor, a anuntat vineri presedintele Traian Basescu, la Radio Romania Actualitati. Anuntul a adus un fior rece pe spatele celor peste 4,7 milioane de pensionari si a celor 1,4 milioane de bugetari. Presedintele a indulcit apoi tonul si a explicat ca, cel mai probabil, se va renunta, totusi, la investitii, pentru a continua platile, scrie Gandul.

Gigi Becali, deferit justitiei pentru sechestrare de persoane. Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, ales parlamentar european, a fost deferit justitiei de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost arestat timp de doua saptamani pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul Mercedes, scrie Gandul.

Sindicatele cer, pentru 2010, un salariu minim de 705 lei. Liderii confederatiilor sindicale si-au unit fortele in editarea unei scrisori catre Ministerul Muncii cu propuneri referitoare la legea unica a salarizarii. Principalele cereri transmise vizeaza cresterea salariului minim pe economie la 705 lei, incepand cu 1 ianuarie 2010, pentru a nu exista diferente intre coeficientul 1 din grila de salarizare a personalului bugetar si veniturile minime ale angajatilor din privat, iar la majorarile salariale cuprinse intre 705 lei si 1.000 lei sa se aplice acea deducere fiscala la care au cazut de acord si cu ministrul Gheorghe Pogea. Integral in Cotidianul.

In trei sferturi din scoli se intalnesc fenomene de violenta. Fenomenele de violenta, sub diverse forme, se intalnesc in trei sferturi din scolile din Romania, iar acestea nu sunt rezolvate intotdeauna cum ar trebui, sustine un studiu al Organizatiei “Salvati Copiii”, care a fost prezentat joi la conferinta “Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie”. “2,5 la suta din elevi au manifestari grave de violenta, iar trei la suta sunt victime ale violentei”, a declarat Cristina Fometescu, de la “Salvati Copiii”. Exploziei de agresiune din unitatile de invatamant i se adauga si nestiinta adultilor de a iesi din aceste situatii, scrie Cotidianul.

Biserica a pierdut calea spre turma. Coruptie in Biserica, ura nationala, criza politica, sinucideri din cauza saraciei, lipsa de perspective, copii care abandoneaza scoala si multe, multe biserici cu termopane care umplu tara. Poza zilei: un preot si-a donat banii de salariu ani la rand pentru zidurile unei biserici, lasandu-si familia in mizerie, un targ de zorzoane pentru popi si o Biserica nationala care tace atunci cand ar trebui sa vorbeasca, dependenta de banii puterii politice. Este expresia derutei totale a celor care ar trebui sa-si indrume poporul, relateaza Cotidianul.

De ce cred tinerii ca multinationalele aduc fericirea. Din studiile cerute de companii consultantilor in recrutarea fortelor de munca reiese ca majoritatea studentilor se vor corporatisti. Doua sunt motivele pentru care mai toti tinerii vor sa lucreze intr-o multinationala: sansele corecte de a face cariera si salariile decente. „Tinerii isi doresc sa lucreze in multinationale, pentru ca acolo sunt reguli bine definite si e mai usor sa te integrezi“, explica Adriana Blagoiev, manager in firma de recrutare Manpower. Integral in Adevarul.