Mama baiatului crezut pierdut in balon a recunoscut ca totul a fost o farsa. Mama baiatului din Colorado despre care s-a crezut ca si-a luat zborul intr-un balon cu heliu a recunoscut ca totul a fost regizat, conform unui document facut public de instanta de judecata vineri, scrie Reuters. Seriful orasului declarase pe 15 octombrie ca incidentul a fost o farsa si ca se asteapta ca parintii baiatului sa fie pusi sub acuzare. Povestea baiatului, ce a fost transmisa live de televiziuni, a captivat telespectatorii pana in momentul in care baiatul a fost gasit ascuns in podul casei. Simpatia publicului s-a transformat insa in indignare pe masura ce ieseau la iveala noi dovezi care demonstrau ca totul a fost inscenat, noteaza Reuters.

Fermierii indieni ajung sa isi vanda sotiile pentru a-si plati datoriile. Seceta, datoriile si disperarea i-au impins pe fermierii indieni la solutii disperate. Pentru a supravietui in aceasta perioada agricultorii imprumuta bani de la camatari, numiti "Paisawalla" (din hindusa, oameni bogati care imprumuta bani), insa dobanzile sunt foarte mari, noteaza CNN. Din cauza ca nu reusesc sa isi plateasca datoriile multi fermieri ajung sa munceasca pentru cei de la care au imprumutat pana reusesc sa acopere toata suma, iar in cazuri foarte disperate ce includ sume destul de mari barbatii ajung sa isi vanda sotiile. "Se mai intampla si asa ceva cand oamenii se imprumuta", a declarat sotia unui fermier. Conform politiei aceasta a spus ca un barbat bogat a cumparat-o. Timp de 30 de zile sotia fermierului a fost obligata sa traiasca cu un barbat necunoscut. In momentul in care cazul a fost dezvaluit public femeia s-a intors la sotul ei, insa si-a retras acuzatiile depuse la politie fata de camatar. Cea mai mare parte din fermierii ce locuiesc in zonele rurale ale Indiei inca folosesc tractiunea animala cand vine vorba de lucrarile agricole. Un fermier slabanog in spatele unui plug cu tractiune animala pare o scena de film pentru persoanele ce traiesc in state dezvoltate si puternic mecanizate, insa pentru agricultorii din regiunea nordica a Indiei, Bundelkhand, este modalitatea prin care reusesc sa puna ceva pe masa.

Casele viitorului: canalele subterane ale Lunii. Satelitul natural al Pamantului pare sa nu isi fi golit inca tolba de secrete. Recent, cercetatorii au descoperit o gaura la suprafata acestuia care ar putea fi intrarea intr-un vast tunel subteran. Descoperirea intareste sperantele expertilor in ceea ce priveste planurile viitoare de populare a Lunii. Daca exista mai multe canale subterane create de catre raurile de lava, acestea ar putea constitui adaposturi ideale pentru viitorii colonisti umani, care vor fi, astfel, protejati de radiatiile puternice sau de conditiile dure din spatiu. Cel mai probabil Luna ascunde tunele intinse subterane, denumite tuburi de lava, similare cu structurile de pe Pamant. Acestea se creeaza atunci cand un rau de roca topita se solidifica, iar lava din interior se absoarbe lasand in urma un tub de roca gol pe interior, scrie Descopera.

Schimbari meteo deasupra Moscovei - cercetatorii rusi au testat un dispozitiv de manipulare a conditiilor moteorologice. O echipa de cercetatori rusi a testat in centrul Moscovei un dispozitiv prin care pot sa controleze conditiile meteorologice locale prin prevenirea ploilor sau a zapezilor. Dispozitivul "bombardeaza" norii cu un fascicul de ioni si, cel putin teoretic, ar trebui sa ii faca sa se ridice la altitudini mai mari unde, datorita variatiei de temperatura, acestia se disperseaza, noteaza RussiaToday. Oamenii de stiinta se asteptau ca cerul sa se insenineze pe o suprafata de aproximativ 5 kilometri patrati si efectul sa se mentina doua, trei ore dupa experiment. Martorii oculari au declarat ca norii par a se dizolva sub actiunea dispozitivului, dar in momentul cand acesta a fost oprit a inceput o ploaie torentiala. Coordonatorul echipei de cercetatori a declarat ca dispozitivul si-a dovedit eficienta: "Uitati, tocmai l-am inchis, si a inceput sa ploua".

Etiopia are nevoie de 175 milioane de dolari pentru a face fata secetei. Guvernul din Etiopia a cerut comunitatii internationale un ajutor de 175 milioane de dolari pentru a face fata secetei ce afecteaza estul Africii, amintind de foametea din urma cu 25 de ani ce a dus la moartea a peste 1 milion de persoane, scrie The Wall Street Journal. Mai bine de 23 milioane de persoane din estul Africii dispun de resurse limitate de apa si mancare, in mare parte datorita secetei, conform organizatiei non-guvernamentale Oxfam International. Principalele cauze care au adus regiunea intr-o asemenea situatie sunt lipsa ploilor, care se resimte si in pretul crescut al alimentelor, si investitiile insuficiente in agricultura. "Este cea mai grava seceta din ultimii 10 ani", a declarat Paul Smith-Lomas, directorul regional al Oxfam International. Perioadele secetoase din regiune din ce in ce mai dese pun in dificultate chiar si tarile mai dezvoltate din zona. "Acesta a fost un an rau dintr-o serie de ani rai", a mai declarat Smith-Lomas. Mitiku Kassa, ministrul etiopian pentru situatii de urgenta, a declarat ca numarul persoanelor ce depind de aceste ajutoare a crescut de la 4.9 milioane anul trecut la 6.2 milioane in prezent, dintr-o populatie de 83 de milioane. O parte din cele 175 milioane de dolari vor fi investiti in agricultura, iar restul sumei reprezinta ajutoare sanitare si 160.000 tone de hrana.