Iranul urmareste sa modifice acordul pe tema energiei nucleare. Un oficial iranian a declarat, marti, ca si daca tara sa va fi de acord cu planul sustinut de Natiunile Unite pentru a transporta uraniul sau imbogatit pentru a fi procesat in stainatate, transportul nu se va face deodata, a anuntat media de stat iraniana, citata de The New York Times. Daca Iranul isi va mentine pozitia, aceasta ar putea submina intregul plan. Guvernul francez, una din partile acestei intelegeri a precizat clar ca uraniul va trebui transportat deodata pana la sfarsitul acestui an. Mohamed ElBaradei, directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), a prezentat, miercurea trecuta, o prima varianta a unui acord intre SUA, Rusia, Franta, pe de-o parte si Iran, pe de alta parte. Prin acest acord se incearca diminuarea rezervei de uraniu imbogatit a Iranului, pentru a alunga suspiciunile potrivit carora acesta elaboreaza arme de distrugere in masa. Potrivit acordului, Iranul ar trebui sa transporte 1,2 tone din rezerva sa de 1,5 tone de uraniu slab imbogatit in Franta si Rusia pana la sfarsitul acestui an. Uraniul va fi transformat apoi in combustibil nuclear care va fi folosit in scopuri medicale la Teheran.

Libanul lanseaza o racheta in Israel; Israelul raspunde cu foc de artilerie. Libanul a lansat, marti, o racheta in nordul Israelului, fara insa a provoca pagube semnificative sau raniti, iar Israelul a raspuns cu foc de artilerie, scrie Reuters. Un purtator de cuvant al armatei israeliene a declarat ca Israelul a tratat problema "foarte serios" si ca ei considera ca guvernul libanez este responsabil pentru acest incident. O sursa din securitatea libaneza a confirmat ca o racheta a fost lansata din sudul Libanului, din satul Houla, iar o alta sursa libaneza a declarat ca Israelul a lansat 8 proiectile de artilerie ulterior, scrie Reuters.

"Doamna de Fier" a Bosniei, eliberata dupa ispasirea a doua treimi din sentinta. Fostul lider al sarbilor din Bosnia, Biljana Plavsic, a fost eliberata dintr-o inchisoare din Suedia, marti, dupa ce a ispasit doua treimi din sentinta de 11 ani pentru crime impotriva umanitatii, anunta CNN. Femeia care fusese numita "Doamna de Fier" a razboiului din Bosnia, din 1992-1995, a parasit Suedia imediat dupa ce a fost eliberata. Eliberarea Biljanei Plavsic a determinat proteste la Sarajevo. Plavsic a devenit liderul sarbilor din Bosnia dupa ce Radovan Karadzic a fost inlaturat din aceasta functie, in 1995. Amandoi au fost acuzati de crime impotriva umanitatii de Tribunalul Penal International pentru Fosta Iugoslavie in 2001.

Facebook transforma paginile utilizatorilor decedati. Facebook va oferi ocazia utilizatorilor de a transforma in "profiluri in memoriam" conturile prietenilor si ale rudelor decedate, anunta Max Kelly pe blogul oficial. Facebook a introdus chiar saptamana trecuta o ferestra cu Sugestii care apare in coltul drept al paginii, si unde utilizatorii sunt sfatuiti sa interactioneze cu prietenii lor care au nevoie de ajutor pe Facebook. Prin introducerea "paginilor in memoriam", persoanele decedate nu vor mai aparea la sectiunea Sugestii. De asemenea, in momentul in care o pagina este transformata, sunt setate si optiunile de confidentialitate astfel incat doar persoanele din lista de prieteni a decedatului sa ii poata accesa profilul, iar datele de contact si mesajele postate de decedat sunt sterse. In plus, in urma acestei transformari, nimeni nu se va mai putea loga pe contul respectiv, desi vor fi permise postarile prietenilor pe Peretele decedatului.

Biserica Scientologica din Franta, condamnata pentru frauda. Un tribunal francez a condamnat pentru frauda, marti, Biserica Scientologica din Franta si a amendat-o cu 600.000 de euro. Insa judecatorii nu au scos biserica in afara legii, dupa cum ar fi dorit procurorii, din cauza unor modificari ale legii care nu prevad o asemenea actiune in cazul unei fraude. Organizatia a declarat ca va face apel, scrie Reuters. Patru dintre liderii organizatiei, care isi are sediul in SUA, au primit sentinte de pana la doi ani de inchisoare cu suspendare si au primit amenzi intre 5.000 si 30.000 de euro. Procesul a fost intentat de doi fosti membri care sustin ca au fost obligati sa cheltuiasca 21.000 de euro si, respectiv, 49.500 de euro pe teste de personalitate, vitamine, sedinte la sauna si "pachete de purificare".