Atentat cu bomba in Pakistan la cateva ore de la sosirea lui Hillary Clinton in Islamabad. In urma atentatului cu bomba de miercuri, a fost distrusa o piata din nord-vestul orasului Peshawar. Atentatul directionat impotriva civililor s-a soldat cu 101 morti, majoritatea femei, si cu 160 de raniti. Explozia a avut loc la doar 3 ore de la sosirea secretarului de stat american, Hillary Clinton, in Islamabad. Aceasta a criticat aspru aceste atentate, spunand ca "atacarea unor oameni nevinovati este un gest de lasitate", scrie The New York Times.

Presedintele somalez a scapat dintr-un incident armat din centrul capitalei. Sheikh Sharif Sheikh Ahmed se intorcea dintr-o calatorie in Yemen cand militantii islamisti au inceput sa lanseze tiruri de mortiera intr-o zona care leaga aeroportul de palatul prezidential, declansand un conflict cu membrii fortelor de pace ai Uniunii Africane. In urma conflictului, 3 persoane au murit, iar alte 16 au fost ranite, scrie CNN.

Nepotismul, o practica frecventa la ONU? Nicola Baroncini, fost angajat la ONU, sustine ca a fost dat afara pentru ca fiica trimisului special al ONU in Congo sa fie angajata in locul lui, scrie Washington Post. Baroncini sustine ca revizuia corespondenta superioarei sale de la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) vara aceasta, cand a gasit un mail de la trimisul special al ONU in Congo, Alan Doss, care ii cerea acesteia sa gaseasca o cale pentru a o angaja pe fiica sa pe postul lui Baroncini. Acesta din urma stia ca este angajat doar temporar, insa spera sa isi pastreze slujba. In cadrul Secretariatului si a agentiilor specializate exista foarte multi copii si nepoti ai unor figuri din cadrul ONU, cat si ai unor diplomati straini. In plus, cele mai importante posturi din cadrul misiunilor de mentinere a pacii si din aria afacerilor politice sunt rezervate pentru oficialii din tari cu guverne puternice, cum ar fi SUA.

Raspandirea dispozitivelor explozive improvizate ingrijoreaza SUA. Oficialii din armata americana s-au declarat ingrijorati de raspandirea dispozitivelor explozive improvizate in afara zonelor de razboi din Irak si Afganistan. Aceste dispozitive au inceput sa fie folosite tot mai des si cu efecte devastatoare in tari precum Pakistan, India, Thailanda, Sri Lanka, Filipine, Columbia si Somalia. Potrivit unor date de la Pentagon, exista lunar in jur de 300 de incidente cu dispozitive explozive improvizate in afara Irakului si Afganistanului, scrie The New York Times.

5 membri ai personalului ONU, ucisi la Kabul. Cel putin 5 membri ai personalului Organizatiei Natiunilor Unite au fost ucisi, miercuri, dupa ce un grup de barbati inarmati au atacat o pensiune pazita din Kabul, scrie The Washington Post. Oficialii au declarat ca cel putin doi membri ai fortelor de securitate afgane si toti cei trei atacatori au fost ucisi in timpul incidentului. De asemenea, 9 persoane au fost ranite, au spus autoritatile, care au avertizat ca numarul mortilor ar putea creste. Fondul Natiunilor Unite Pentru Copii (UNICEF) a declarat ca unul dintre angajatii sai a fost dat disparut in urma atacului. Cei trei atacatori, imbracati in uniforme de politie, au intrat in pensiunea Bakhtar inarmati cu grenade, pusti de asalt si purtau veste cu explozibil, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Zemari Bashiri.

NASA a lansat racheta Ares I-X. NASA a lansat racheta Ares I-X, miercuri, dupa doua zile de amanari din cauza vremii nefavorabile, anunta CNN. Racheta a decolat la ora 11:30 ET (17:30 ora Romaniei), cu 30 de minute inainte de expirarea termenului limita impus pentru lansare, de la Kennedy Space Center, din Florida. NASA sustine ca racheta Ares este cea mai mare din lume, avand o lungime de 100 de metri. Acesta a fost primul test de zbor din cadrul Constellation Programme (Programul Constelatie), din care fac parte navete spatiale si sisteme de lansare de ultima generatie.