Un important om de afaceri si patron sportiv ruso-israelian a fost asasinat la Moscova. Sabtai von Kalmanovici, un important patron sportiv si om de afaceri ruso-israelian a fost impuscat luni in capitala Rusiei, relateaza AFP. Kalmanovici, proprietarului echipei de baschaet Spartak, a murit dupa ce atacatori necunoscuti inarmati cu pusti-mitraliera au deschis focul asupra automobilului sau Mercedes, declara procurorii. Omul de afaceri a fost impuscat de 20 de ori si a murit pe loc, in timp ce soferul sau a fost grav ranit, fiind transportat la spital.

Procurorii TPI: Radovan Karadzic regreta ca "la Srebrenica n-au murit toti musulmanii bosniaci". Procurorii tribunalului international au afirmat luni ca unicul regret al lui Radovan Karadzic este ca unii musulmani bosniaci au reusit sa scape din masacrul de la Srebrenica, primul caz de genocid inregistrat in Europa postbelica, scrie The Telegraph. Fostul lider al sarbilor bosniaci a boicotat din nou intrunirile tribunalului de la Haga in procesul in care este inculpat, insa a fost de acord sa fie prezent la audierile de marti, fiind avertizat ca procedura va continua in absenta sa.

Lider republican: Administratia Obama nu mai are scuze sa intarzie decizia cu privire la trimiterea de noi trupe in Afganistan. Liderul republicanilor din Casa Reprezentantilor, John Boehner, a declarat luni ca presedintele Obama nu mai are scuze sa intarzie pronuntarea unei decizii privind suplimentarea numarului de trupe din Afganistan, dupa ce presedintele afgan Hamid Karzai a primit un nou mandat, relateaza Fox News.

A fost alcatuita schema ADN a porcului domestic. O echipa internationala de cercetatori a anuntat luni ca a reusit sa elaboreze schema ADN a porcului domestic. Aceasta descoperire ar putea facilita aparitia unor noi tehnici de crestere a acestui animal si obtinerea unui vaccin mai eficient impotriva gripei porcine, scrie Reuters. Cercetatorii planuiesc sa cauta genele care determina imunitatea porcilor impotriva bolilor, similare in marime cu cele intalnite la om.

ONU a suspendat livrarea de ajutoare catre una din brigazile armatei congoleze.

Organizatia Natiunilor Unite s-a suspendat asistenta acordata unei brigazi a armatei congoleze datorita acuzatiilor conform carora trupele acesteia au ucis 62 de civili, printre care se aflau femei si copii, intre lunile mai si septembrie, informeaza CNN. Alain Le Roy, director ONU pentru mentinerea pacii, a anuntat aceasta masura intr-un interviu acordat unui post de radio congolez.

Filistinii au fost doar o victima a propagandei israelite. Anticii filistini au fost orice, mai putin ceea ce a fost prezentat in stravechile scrieri israelite. Mai degraba, civilizatia filistina a fost una dintre primele victime istorice ale presei, este afirmatia soc a arheologului australian Louise Hitchcock de la Universitatea din Melbourne. "Israelitii au fost adevaratii "filistini" daca este sa comparam nivelul tehnologic al celor doua populatii. Acestia nu erau decat o populatie rurala fata de filistinii reali care dezvoltasera centre urbane sofisticate inca din anul 1180 i.Hr." Integral in Descopera.