Antonescu: Cu Geoana presedinte se linisteste mocirla. Presedintele PNL Crin Antonescu spune ca, in cazul in care nu va intra in finala prezidentiala, misiunea de a alege intre Traian Basescu si Mircea Geoana va fi una extrem de dificila. "As avea de ales intre pericolul unui derapaj, unor forme autoritare care imi repugna in cazul Traian Basescu. In cazul Mircea Geoana avem de-a face cu stagnare. De bine de rau, cu Basescu s-a mai agitat sistemul, cu Geoana e chiar o problema. Nu o sa stim cine e presedinte. Se linisteste mocirla. Vom avea ministrii pusi nu pe criteriul competentei, ci pentru ca au mai multe pile in grupurile de interese", a comentat candidatul liberal, potrivit EvZ.

Tariceanu: PDL-PSD mana larga cu banii publici. Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu sustine ca guvernul PDL-PSD a cheltuit in 2009, un an de criza economica, mai mult decat a facut-o guvernul PNL-UDMR, anul trecut. Tariceanu a scris, ieri, pe blogul personal, ca Romania are nevoie de un buget de dreapta, dar nu unul facut de PSD sau PDL. „Timp de un an, romanilor li s-au bagat pe gat tot felul de false imperative. Li s-a spus ca fara respectivii pasi nu vor fi bani pentru a-si primi salariile si pensiile sau isi vor pierde locurile de munca. Acum, dupa aproape un an, putem sa tragem linie. Este clar ca Romania a tras un loz necastigator“, a aratat Tariceanu, potrivit Cotidianul.

Geoana a supravietuit razboiului pesedist. Mircea Geoana si-a consolidat puterea in interiorul PSD intr-o perioada potrivnica lui. A ajuns presedinte gratie urzelilor politice ale altora. A preluat partidul in opozitie. Din aceasta cauza, nu a ocupat o functie publica importanta, care sa-i permita sa imparta privilegii liderilor PSD, si sa-si consolideze astfel puterea in interiorul formatiunii social-democrate. Din aceasta cauza, a fost nevoit in permanenta sa se adapteze confruntarilor dintre taberele din partid si sa foloseasca confruntarea acestora, pentru a-si consolida pozitia de sef al PSD, scrie EvZ.

Bugetul pe 2010, la limita legalitatii. In paralel cu votul de respingere a noului cabinet, Parlamentul a adoptat ieri doua declaratii politice. In prima, Parlamentul cere Guvernului interimar sa-i transmita proiectul de Buget, prin derogare de la lege, in cea de-a doua da asigurari ca acordul cu FMI va fi respectat. Potrivit legii, cabinetul interimar condus de Emil Boc nu are dreptul de a hotari cum va arata bugetul pe anul viitor. Legea privind organizarea si functionarea Guvernului precizeaza ca, in cazul incetarii mandatului, "pana la depunerea juramantului de catre membrii noului guvern, Guvernul continua sa indeplineasca numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fara a promova politici noi, scrie Romania libera.

Basescu si „tepele” Victoriei portocalii. "Adriane, ce blestem o fi pe poporul asta sa aleaga intre doi fosti comunisti, dupa atatia ani ?”. Cam asa suna replica jucata cu suficienta convingere de candidatul „dreptatii si al adevarului” in noiembrie 2004. Si poporul, a carui soarta nefericita era deplansa, a ales: Traian Basescu. Poate pentru ca, in comparatie cu „arogantul” Nastase, pasionat de vanatoare si de arta, stapan peste marele partid al baronilor, marinarul venit de la Primaria Capitalei, pe valurile revolutiei portocalii, parea un fost comunist gata sa isi asume erorile trectului si sa devina un presedinte care sa joace pe o singura carte - Constitutia. Citeste mai multe in EvZ.

Sabina Fati, in "Cine il voteaza pe Sorin Oprescu?", sustine ca "cei mai multi dintre votantii lui Sorin Oprescu au trecut de 50 de ani, au studii postliceale si provin din mediul urban. Cei mai multi dintre votantii lui Sorin Oprescu sunt nemultumiti de clasa politica autohtona si cauta un presedinte din afara sistemului. Multi dintre ei nu-si mai aduc insa aminte ca preferatul lor si-a construit cariera profesionala si publica pe seama partidului. Simpatizantii lui Sorin Oprescu s-au coalizat in jurul lui pentru a respinge actualul sistem tesut de nomenklaturisti la a doua generatie, politicieni si afaceristi parveniti pe spezele statului. Ei nu stiu ca Sorin Oprescu, aparent un lup singuratic, este chiar suma acestui sistem impotriva caruia pretinde ca a declansat razboiul. Sorin Oprescu a crescut in cartierul burgheziei rosii: tatal sau era general de Securitate, iar mama sa, ofiter in Departamentul de Informatii Externe". Integral in Romania libera.

In "Basescu iar n-are basca!" Mircea Marian afirma ca "asa cum era de asteptat, televiziunile domnilor Vintu si Voiculescu au pus mana pe gripa porcina si i-au dat cu ea in cap lui Traian Basescu. Reteta este simpla: intai se creeaza un val de isterie. Breaking News, din trei in trei minute: inca un bolnav! Urmeaza dezbateri aprinse: n-avem medicamente, dozele de vaccin sunt insuficiente, vor muri 20.000 de romani. Daca indrazneste vreun medic sa spuna ca aceasta forma de gripa s-ar putea sa fie mai slaba decat cea obisnuita e trimis la plimbare. E clar, e agentul Cotroceniului". Integral in EvZ.