Marea Britanie sustine aderarea Turciei la UE. Ministrul britanic de externe, David Miliband, a declarat ca sustine aderarea Turciei la UE si a indemnat tarile musulmane sa se implice mai mult in Orientul Mijlociu. "Turcia apartine Europei si noi sustinem aderarea", a declarat acesta la Ankara. Miliband a mai adaugat ca toate angajamentele cu privire la procesul de integrare europeana trebuie respectate cu sfintenie, noteaza Reuters.

Un gardian atacat de un detinut a fost salvat de cei pe care ii pazea. Imaginile surprinzatoare ale unui detinut care a incercat sa il sugrume pe unul din gardienii unei inchisori din Florida au fost date publicitatii. Camerele de supraveghere ale inchisorii Orient Road Jail din Tampa, au surprins momentele in care un prizonier in varsta de 24 de ani a incercat sa il omoare pe unul din gardienii inchisorii. Gardianul era singur intr-un bloc de celule cu 62 de detinuti, cand unul din cei pe care ii pazea s-a repezit in spatele lui si a incercat sa il sugrume. In ajutorul gardianului aflat in dificultate a sarit imediat alt detinut care l-a lovit cu pumnul pe prizonierul agresiv, in incercarea de a-l elibera pe gardian. In acel moment in apararea gardianului au mai sarit doi detinuti, unul inchis pentru crima, iar cel de-al doilea pentru trafic de droguri. Ceilalti gardieni ai inchisorii au reusit intr-un final sa-l imobilizeze pe detinutul agresiv, ce se afla in inchisoare din luna martie a anului acesta, pentru trafic de droguri si incalcarea regulilor de circulatie. "Lasand la o parte trecutul lor, trebuie sa le apreciezi initiativa", a declarat Jim Previtera, un politist prezent la fata locului, citat de Sky News.

Casa traficantului de droguri Pablo Escobar a devenit atractie turistica. Cunoscutul traficant de droguri Pablo Escobar si-a construit un adevarat complex rezidential pe o suprafata de peste 2.200 de hectare, in apropierea orasului Medellin. Dupa 14 ani de la moartea sa, politistii columbieni continuau sa caute vestita comoara a traficantului despre care se zicea ca este ascunsa undeva pe proprietatea acestuia. Luxosul domeniu Hacienda Napoles a ajuns o ruina datorita oamenilor ce au invadat proprietatea in cautarea comorii. Timp de trei zile, oamenii au excavat in jurul piscinei si sub ea, unde, potrivit informatiilor anonime furnizate politiei, s-ar fi aflat o mare cantitate de bijuterii, arme si bani. Acum insa aceasta proprietate a devenit o atractie turistica care este vizitata anual de peste 50.000 de curiosi ce admira ceea ce a ramas in urma cunoscutului traficant de droguri, cunoscut si ca "El Patron". "Este o poveste trista despre cum o tara intreaga devine corupta in goana dupa bani", a declarat un turist pentru Fox News.

Cercetatorii au reusit sa stopeze evolutia unei boli fatale ce afecteaza creierul, folosind un nou tip de terapie genetica. Conform unui studiu publicat joi, oamenii de stiinta au reusit sa stopeze evolutia unei boli rare si fatale ce afecteaza creierul aplicand un nou tip de terapie prin gene ce foloseste o versiune neutralizata a virusului HIV. Echipa internationala a folosit o varianta neutralizata a virusului uman imunodeficitar (HIV) pentru a implanta gene functionale in organismul a doi baieti ce sufera de o boala ce afecteaza creierul numita adrenoleucodistrofie (ALD). Succesul acestui experiment ar putea sa ajute in dezvoltarea unor noi tratamente pe viitor, noteaza Reuters. Patrick Aubourg, cercetatorul care a condus studiul, a declarat ca este pentru prima data cand o echipa de oameni de stiinta a reusit cu succes sa foloseasca o metoda de implantare a genelor, derivata dintr-un tratament pentru HIV, pe oameni si de asemenea este pentru prima data cand tratamentul este eficient in cazul unei boli severe ce afecteaza creierul. "Pana acum am tratat doi baieti... si putem spune cu certitudine ca dupa mai mult de doi ani de tratamente folosind terapia genelor boala nu a mai evoluat", a mai declarat cercetatorul.

Celebrii lei din Tsavo au mancat “doar” 35 oameni. Cu peste 100 de ani in urma, un cuplu de lei ucigasi a terorizat muncitorii care lucrau la terminarea caii ferate care lega Kenya de Uganda. Cele doua fiare au intrat in legenda primind numele de Fantoma si Tunetul. In acele timpuri li s-a atribuit uciderea unui numar de 135 de muncitori. Ultimele studii ale cazului spun insa o alta poveste. Se pare ca temutii lei au ucis maxim 35 de oameni. Intr-un interval de noua luni de zile, leilor li s-a atribuit uciderea a 135 de muncitori locali sau veniti din India pentru terminarea lucrarilor la prima cale ferata din estul Africii. Cifrele oficiale sustineau ce Fantoma si Tunetul, o leoaica si un leu din Tsavo, mancasera 28 de muncitori, restul pana la cifra de 135 fiind ocupat de bastinasi din triburile locale, scrie Descopera.