Uraganul Ida a ucis 91 de persoane in El Salvador. Guvernul din El Salvador a confirmat oficial ca cel putin 91 de oameni au murit in urma inundatiilor si alunecarilor de teren provocate de uraganul Ida, scrie CNN. Autoritatile americane au emis o avertivare pentru anumite zone din vecinatatea Golfului Mexicului, datorita apropierii iminente a furtunii care a revenit peste noapte la intensitatea de uragan.

Seful Goldman Sachs: "Bancile fac lucrarea lui Dumnezeu". Lloyd Blankfein, presedintele gigantului Goldman Sachs, companie ce a atras atentia mass-media datorita bonusurilor uriase pe care le acorda angajatilor, a afirmat intr-un interviu ca bancile indeplinesc un scop social si fac "lucrarea lui Dumnezeu", scrie Reuters. Blankfein a declarat ca profiturile mari ale bancilor semnaleaza redresarea economiei mondiale. "Noi ajutam companiile sa creasca facilitandu-le acumularea de capital. Companiile in crestere genereaza bunastare. La randul sau, acest fapt le permite oamenilor sa aiba locuri de munca ce genereaza tot mai mult venit. Avem un scop social.", afirma presedintele Goldman Sachs.

Atentat sinucigas in Pakistan soldat cu 12 morti. Autoritatile pakistaneze au confirmat faptul ca un nou atentat sinucigas cu masina capcana a avut loc in nord-vestul tarii, ucigand 12 persoane printre care se afla si primarul local, relateaza CNN. Talibanii au revendicat atacul petrecut intr-o suburbie a orasului Peshwar, care a lasat in urma si 36 de raniti. Primarul Abdul Malik era o tinta mai veche a extremistilor. Pana acum doi ani, acesta sustinuse miscarea talibana, insa si-a schimbat ulterior orientarea, nefiind de acord cu uciderile din randul populatiei civile.

Copiii englezi sunt convinsi ca Hitler a fost un “antrenor german de fotbal”. Unul din 20 de copii este convins ca Hitler a fost o vedeta din lumea sportului, in timp ce unul din 6 sustine ca Auschwitz nu este nimic altceva decat un parc tematic ce are ca tema al Doilea Razboi Mondial. Holocaustul? In viziunea acelorasi copii, Holocaustul este sarbatoarea ce a incheiat razboiul. Astfel de afirmatii socante au fost relevate de un studiu efectuat in mai multe scoli generale si licee din Anglia. Studiul a cuprins numeroase scoli din care au fost selectati peste 2.000 de copii. Intrebarile au cuprins elemente cheie din istoria celui de al Doilea Razboi Mondial iar raspunsurile, asa cum lesne se observa, au fost de-a dreptul socante. Integral in Descopera.

Parlamentul irakian a adoptat legea privind organizarea alegerilor legislative la inceputul lui 2010. Parlamentul irakian a adoptat duminica legea privind organizarea alegerilor parlamentare la inceputul anului 2010, informeaza Reuters. Legea adoptata are un rol foarte important pentru stabilitatea Irakului.Vicepresedintele Parlamentului irakian, Khaled al-Atiyya, a anuntat ca legea a fost aprobata cu 141 de voturi pentru dintr-un numar de 196 de deputati prezenti. Parlamentul numara 275 de locuri. Legea a fost adoptata dupa cateva saptamani de discutii aprinse intre arabi si kurzi si in urma unor presiuni intense din partea ONU si, mai ales, a Statelor Unite.