Ziarul Curentul a intrat in posesia unei inregistrari audio despre care sustine ca ar apartine DGIPI si ar dovedi ca exista scurgeri si sustrageri din arhiva secreta a Ministerului de Interne. Potrivit Curentul, pe inregistrare apare vocea sefului ANI, Catalin Macovei, supus unui santaj de doi cunoscuti ziaristi - Bogdan Chirieac, fost redactor-sef al ziarului „Gandul“, si Sorin Rosca Stanescu, fost director general al „Ziua“. "Curentul" sustine ca tinta incercarii de santaj la adresa sefului ANI ar constitui-o decredibilizarea in prag de alegeri a ministrilor PD-L Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.

"Curentul" sustine ca cei doi jurnalisti s-ar fi folosit de un pretins imprumut nedeclarat de 100.000 de euro de la un camatar pentru a-l santaja pe seful ANI si a-i solicita documente ale Agentiei Nationale de Integritate privind conturile celor trei ministri, mai ales cele ale

ministrului interimar de Interne, Vasile Blaga.

Contactat telefonic de "Curentul", seful ANI, Catalin Macovei, ar fi admis ca „a avut loc o discutie in aceasta formula“, adaugand, insa, ca „nu poate face comentarii pe marginea ei. Dar daca as fi dat curs cererilor lor, datele ar fi aparut pâna acum in presa sau pe bloguri“.