Microsoft ii deconecteaza pe utilizatorii XBox 360 care folosesc jocuri piratate. Microsoft a deconectat aproape un milion de utilizatori XBox 360 care si-au modificat consolele ca sa poata folosi jocuri piratate pe XBox Live. Toti utilizatorii de XBox care au incalcat termenii de utilizare, instalandu-si hardware pentru a folosi anumite jocuri ilegal, nu vor mai putea folosi seriviciile oferite de XBox Live, care permite utilizatorilor sa se joace in retea. Cu alte cuvinte, utilizatorii isi vor putea folosi in continuare jocurile, insa nu vor mai putea juca in retea si nu vor mai beneficia de alte servicii online. Microsoft a spus ca doar o mica parte dintre utilizatori au fost afectati de aceasta actiune, intrucat exista 20 de milioane de jucatori pe XBox Live, scrie The Telegraph.

Iranul a executat un activist kurd. Un activist kurd, acuzat ca ar fi "inamicul lui Dumnezeu" si ca ar fi intreprins actiuni armate impotriva puterii islamice, a fost executat in Iran, in pofida apelurilor de revocare a sentintei venite din partea organizatiilor internationale pentru drepturile omului, scrie The Guardian. Ehsan Fattahian, in varsta de 27 de ani, a fost spanzurat, miercuri, in orasul Sanandaj, potrivit lui Ali Akbar Gharoussi, seful departamentului de justitie din provincia Kurdistan. Mowjcamp, un site al opozitiei l-a citat pe avocatul Mohammad Mostafai, care a declarat ca nu existau probe care sa demonstreze ca Fattahian ar fi fost implicat in actiuni armate impotriva puterii islamice. Fattahian a recunoscut ca este membru al opozitiei kurde Komeleh, care a fost scoasa in afara legii, si a declarat ca a fost torturat timp de trei luni. Sentinta sa initiala a fost de 10 ani de inchisoare, insa aceasta a fost inlocuita cu pedeapsa cu moartea de o instanta superioara.

Imbogatirea uraniului in Iran a stagnat. Potrivit unor diplomati, imbogatirea uraniului in Iran a stagnat incepand cu luna septembrie a acestui an. In plus, Iranul ia in considerare oferta marilor puteri de a transfera uraniul imbogatit in strainatate, care ar urma sa fie folosit in scopuri medicale in tara. In timp ce rezerva de uraniu imbogatit a crescut cu 200-300 de kilograme ajungand la 1.500 de kilograme in luna august, potrivit unor date furnizate de inspectori ONU, numarul de centrifuge care opereaza la centrala de la Natanz a ramas acelasi - 4.600. Potentialul Iranului este mult mai mare, intrucat a instalat in total 8.700 de centrifuge pana la sfarsitul lunii septembrie. Deocamdata nu este clar care este motivul pentru care aproape jumatate dintre centrifuge nu sunt inca puse in functiune, scrie Reuters.

Asteroizii trec pe langa Pamant neobservati. Fara a beneficia de o avertizare prealabila, Pamantul a fost la un pas de impactul cu un asteroid in timpul saptamanii trecute. Obiectul nedescoperit la timp a trecut pe langa planeta noastra la o distanta de 14.000 de kilometri, fara ca astronomii sa il poata observa din timp. Orbita sa l-a adus de 30 de ori mai aproape de Pamant, decat se afla Luna, fiind observat cu doar 15 ore inainte. Desi trecerea asteroizilor prin zona nu este un eveniment iesit din comun, de vreme ce acestea se petrec cu o frecventa bianuala, iar unul la cinci ani intra in atmosfera planetei, adevarata problema este ridicata de faptul ca astfel de corpuri se pot apropia neobservate, scrie Descopera.

Germanul care a injunghiat o femeie intr-o sala de tribunal a primit pedeapsa pe viata. Germanul care a injunghiat mortal o femeie egipteana insarcinata intr-o sala de tribunal a primit, miercuri, pedeapsa pe viata. Uciderea femeii in varsta de 31 de ani a revoltat intreaga lume si a determinat organizarea unor demonstratii in Egipt. Alexander Wiens, in varsta de 28 de ani, a injunghiat-o pe Marwa al-Sherbini pe 1 iunie anul aceasta, in fata fiului in varsta de 3 ani si a sotului sau, scrie The New York Times. Procurorii sustin ca Wiens a atacat-o pe femeie deoarece este xenofob. Incidentul a avut loc in cadrul unui proces in care Wiens era acuzat ca a insultat-o pe Sherbini pe motive rasiste.