Clinton: Misiunea SUA in Afganistan este sa invinga Al-Qaeda, nu sa reconstruiasca tara. Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a declarat ca misiunea SUA in Afganistan este sa invinga Al-Qaeda, nu sa reconstruiasca tara, scrie CNN. "Nu suntem interesati sa ramanem in Afganistan pe termen lung. Vrem sa distrugem Al-Qaeda, vrem sa ii invingem pe cei care ne-au atacat si vrem sa le oferim afganilor uneltele necesare pentru a se apara singuri" a declarat Hillary Clinton, duminica, pentru NBC.

Franco Frattini: "Fara o politica externa comuna si o armata comuna, Europa va fi irelevanta". Italia va sustine crearea unei armate europene dupa summitul UE de saptamana aceasta, unde Europa va fi reconfigurata ca urmare a adoptarii Tratatului de la Lisabona. Intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Times, Franco Frattini, ministrul italian de Externe, a declarat ca "daca nu vom avea o politica externa comuna, exista rscul ca Europa sa devina irelevanta. Vom fi depasiti de SUA si China, adica de "Axa Pacificului", iar "Axa Atlanticului" va fi uitata. Avem nevoie de vointa si angajament politic, altfel cetatenii Europei vor fi dezamagiti. Oamenii au asteptari foarte mari de la noi, iar dupa Tratatul de la Lisabona nu mai avem nicio scuza". In plus, acesta a declarat ca este necesara crearea unei armate comune, pentru a determina o utilizare optima a resurselor.

Liderii mondiali sustin amanarea pactului pe probleme climatice. Presedintele american, Barack Obama, impreuna cu alti sefi de stat, au anuntat ca nu sunt sanse sa se incheie un pact pe probleme climatice pana in 2010, sau chiar pana mai tarziu, scrie CNN. Acest anunt a fost facut, duminica, imediat dupa ce prim-ministrul danez, Lars Lokke Rasmussen, le-a spus liderilor adunati la summitul APEC (Forumul de Cooperare Economica Asia-Pacific) din Singapore ca este putin probabil ca la conferinta de luna viitoare de la Copenhaga sa se incheie un acord major pentru lupta impotriva schimbarilor climatice. Cu toate acestea, sefii de stat au declarat ca summitul din decembrie va fi un pas inainte, o etapa in procesul de incheiere a unui acord major.

Vladimir Putin, idolul rapperilor rusi. Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, a participat, vineri, la un concurs de hip-hop organizat de postul rusesc de muzica Muz TV. Putin, care a prezentat castigatorii concursului "Lupta pentru Respect", a tinut si un discurs despre rap, break-dance si graffiti, scrie Reuters. "Desi rapul este cam dur, acest gen de muzica are un mesaj social. Graffitiul a devenit o arta foarte eleganta. Iar break-dance-ul este ceva special, intrucat promoveaza un stil de viata sanatos. Este greu de imaginat ca break-dance-ul poate fi combinat cu alcool si droguri. Un astfel de spectacol, care contine elemente acrobatice, merita respect", a declarat Putin. Rapperii din public l-au aplaudat frenetic si au strigat "Respect, Vladimir Vladimirovich". Zhigan, rapperul care a castigat concursul, a spus ca "ar fi cool sa inregistrez o melodie cu Vladimir Putin pentru ca este o legenda, este idolul nostru". Cota de popularitate a lui Putin a inregistrat, luna trecuta, cea mai mare scadere din mai 2008 si pana acum. Astfel, cota de popularitate a lui Putin a scazut cu 6 procente, ajungand la 66 % in 24-25 octombrie.

Pentagonul interzice publicarea fotografiilor care demonstreaza abuzul asupra suspectilor de terorism. Pentagonul impiedica publicarea unor fotografii care ilustreaza abuzurile asupra suspectilor de terorism si asupra soldatilor straini aflati in custodie americana. Astfel, vineri, secretarul Aprararii, Robert Gates, a cerut Curtii Supreme de Justitie sa respinga ordinul dat de o instanta inferioara de a face publice fotografiile, scrie CNN. Publicarea fotografiilor a fost subiectul unui proces indelungat intentat de Uniunea Americana pentru Libertati Civile (ACLU). Initial, Pentagonul trebuia sa faca publice fotografiile cu detinutii afgani si irakieni, ca raspuns la cererea inaintata de ACLU, in baza Actului privind Libertatea Informatiei. Insa, Presedintele Obama si Departamentul de Justitie au obiectat, la insistentele mai multor lideri militari americani.

De ce nu se pot sparge parolele de Yahoo Messenger. In primul rand - numele de utilizator si parolele nu intra in server-ul de yahoo asa cum le scriem noi, fie ca sunt cu multe litere, cifre sau paranteze. Ele sunt encodate. De la client pleaca o parola intr-un hash sau md5, care strabate routere pana ajunge la server. La server ea este encodata din nou in alte coduri hexadecimale de multi biti si permite accesul pana la delogare. La urmatoarea conectare encodarile apar din nou. Asa ca – pentru a fi hacker trebuie spart mai intai serverul de la Y!ahoo, ceea ce nu este chiar la indemana oricui. Dupa care vor fi decodate parolele in functie de username, si intoarse la client pentru verificare – ceea ce nu este tocmai greu, insa depinde foarte mult de encodarea lor. Daca sunt pe md5, md4 – difera, scrie Stiinta.info.