O instanta ONU achita un preot acuzat de genocid. Un preot acuzat de genocid si de crime impotriva umanitatii in timpul genocidului din Rwanda din 1994 a fost achitat, a anuntat, marti, Tribunalul Penal International pentru Rwanda. TPIR a ordonat eliberarea parintelui Hormisdas Nsengimana, care era preot la o scoala catolica in perioada aprilie-iulie 1994, cand in jur de 800.000 de tutsi si hutu moderati au fost ucisi. Nsengimana era acuzat de uciderea unor preoti tutsi, a unui judecator si altor etnici tutsi. Preotul s-a aflat in inchisoare din 2002, cand a fost arestat in Camerun. Nsengimana este a doua persoana eliberata de TPIR in ultimele doua zile. Luni, Protais Zigiranyirazo, care primise o sentinta de 20 de ani de inchisoare pentru genocid si exterminare, a fost achitat dupa ce facut apel, scrie Reuters.

Raport: Tarile care se pregatesc de un razboi informatic. Potrivit unui raport publicat de compania McAfee, marti, mai multe tari sunt angrenate intr-un "Razboi Rece Cibernetic", adunand arme cibernetice, spionand si testand retele de internet, pregatindu-se sa inceapa un razboi pe internet, scrie CNN. Tarile care se pregatesc de o ofensiva cibernetica, potrivit raportului, sunt SUA, Israel, Rusia, China si Franta. Raportul "Virtually Here: The Age of Cyber Warfare" a fost realizat de Paul Kurtz, fost consilier la Casa Alba pe probleme de securitate, si se bazeaza pe interviuri cu mai mult de 20 de experti in relatii internationale, securitate nationala si securitate pe internet.

"Unfriend" a fost ales cuvantul anului de New Oxford American Dictionary. "Unfriend" a fost ales cuvantul anului 2009 de New Oxford American Dictionary, scrie Reuters. "Unfriend" este definit ca un verb care desemneaza inlaturarea unei persoane din lista de "prieteni" de pe o retea de socializare cum ar fi Facebook. "Cuvantul este foarte folosit si are o potentiala longevitate" a declarat Christine Lindberg, lexicograf al programului dictionarului Oxford. "In contextul retelelor de socializare online, sensul cuvantului este inteles, astfel ca adoptarea sa ca forma verbala moderna este o alegere interesanta pentru cuvantul anului", a adaugat aceasta, potrivit Reuters.

Primul satelit romanesc, Goliat, se va lansa abia in noiembrie 2010. Conform ultimelor informatii oficiale furnizate de agentia spatiala europeana ESA, zborul inaugural al lansatorului european Vega- cel in care isi va face debutul si primul satelit romanesc, Goliat, va avea loc abia in noiembrie 2010. Desi infrastructura tehnica din centrul spatial Kourou in Guiana Franceza este gata si asteapta noua racheta, va mai fi nevoie de o perioada intermediara pentru realizarea tuturor simularilor si testarilor software. Aceste operatiuni se desfasoara incepand cu luna iulie a acestui an la facilitatile ESA din apropierea Romei. Ele includ simulari complete cu software-ul rachetei si sistemele avionice pentru calificarea acestora si testarea tuturor scenariilor de zbor, scrie Stiinta.info.

Un angajat de la T-Mobile a vandut concurentei datele personale a mii de clienti britanici. Un angajat al operatorului de telefonie mobila T-Mobile risca sa fie pus sub urmarire penala pentru ca vandut datele personale a mii de clienti britanici catre companii rivale, incalcand astfel legea pentru protectia datelor private, scrie Reuters. Intr-un comunicat, T-Mobile Marea Britanie, parte a grupului Deutche Telekom AG, a declarat ca a contactat autoritatea britanica pentru protectia datelor, ICO (Information Commissioner's Office), dupa ce a aflat ca un angajat transmitea informatii in afara companiei si crede ca investigatia se va incheia cu o punere sub urmarire penala a angajatului. Crisopher Graham, de la ICO, a declarat ca informatiile au fost vandute contra unor sume de bani semnificative unor brokeri care lucreaza pentru alte companii de telefonie mobila. Angajatul a vandut detalii cu privire la contractele clientilor, inclusiv numele, adresele si datele de expirare. Companiile rivale care au cumparat informatiile le-au folosit pentru a suna clientii si a le oferi un nou contract cu retelele lor de telefonie mobila.

Ultima Era Glaciara s-a instalat in numai sase luni. Contrar teoriilor care afirmau ca ultima Era Glaciara – survenita in urma cu cca. 13.000 de ani – a avut nevoie de aproximativ un deceniu pentru a se instala in Europa, un studiu geologic recent sugereaza ca lucrurile s-au intamplat, de fapt, de 20 de ori mai rapid. Ipoteza se bazeaza pe studiul depozitelor de mal dintr-un lac irlandez, Lough Monreagh, mal renumit prin faptul ca a pastrat cu fidelitate indicii asupra conditiilor climatice din trecutul Pamantului, putand furniza astfel informatii precise cercetatorilor care studiaza paleoclima planetei, scrie Descopera.