Cuplul britanic rapit de piratii somalezi au trasmis un mesaj video prin intermediul unui post de televiziune britanic. Un cuplu britanic ce a fost rapit de pe yacht-ul personal de catre pirati s-au rugat pentru viata lor intr-un videoclip difuzat pe canalul de televiziune Britain's Channel 4, avertizandu-si rudele ca rapitorii isi pierd rabdarea si ii vor ucide daca nu vor plati recompensa, noteaza CNN.

Un barbat din Marea Britanie a scapat de acuzatiile de crima deoarece suferea de o tulburare a somnului. Un barbat din Marea Britanie care si-a strangulat sotia, in somn, a fost declarat nevinovat si toate acuzatiile impotriva lui au fost retrase. Brian Thomas, in varsta de 59 de ani, a visat ca niste hoti au intrat peste el si sotia lui in rulota in care dormeau. Barbatul le-a spus politistilor ca a crezut ca sotia sa era un intrus. Judecatorul a spus despre Brian ca este un "barbat decent si a fost devotat sotiei lui" si nu este responsabil de fapta comisa, scrie FoxNews. Procurorii britanici au declarat ca au existat doar 50 de astfel de procese in toata lumea. In timpul procesului s-a sustinut ideea ca barbatul sa fie internat intr-un sanatoriu de boli mintale, insa s-a renuntat la aceasta intentie dupa ce trei medici psihiatri au declarat ca acest lucru "nu are nici un sens", deoarece comportamentul sau s-a datorat unei tulburari ale somnului, numita automatism, ceea ce inseamna ca mintea nu are niciun control asupra actiunilor corpului.

India investeste 900 milioane de dolari in producearea de electricitate generata de energia solara. India a anuntat saptamana aceasta ca va investi aproximativ 900 milioane de dolari in producerea de energie solara. Guvernul indian a aprobat joi un plan de investitii, in trei etape, ce are scopul de a creste cantitatea de electricitate generata de energia solara de la sase megawati in prezent pana la 20 de gigawati in 2022. In prima etapa a planului se vor investi aproximativ 43 de miliarde de rupii (922 milioane de dolari), dar suma totala, dupa finalizarea celor 3 etape ale planului, poate ajunge la 20 miliarde de dolari, scrie New York Times. Guvernul indian si-a aratat intentia de a investi puternic in tehnologie pentru producerea energiei solare, la inceputul acestui an, dar nu a dat prea multe detalii cu privire la subiect. Anuntul de joi a fost facut la mai putin de 3 saptamani inainte ca liderii mondiali sa se intalneasca la Copenhaga pentru a discuta despre negocierea viitorului acord climatic.

Doi fosti angajat al Departamentului de Stat american, ce au spionat timp de 30 de ani pentru Cuba, pledeaza vinovati. Un fost angajat al Departementului de Stat din SUA si sotia acestuia au fost arestati fiind acuzati de spionaj in favoarea Cubei timp de 30 de ani. Cuplul a declarat ca intentioneaza de pledeze vinovat la acuzatiile federale aduse. Walter Kendall Myers, in varsta de 72 de ani (nume de cod "agent 202"), si sotia sa, Gwendolyn Myers de 71 de ani (nume de cod "agent 123), au fost acuzati de conspiratie. Acestia au fost prinsi datorita unui agent FBI care ii convinsese ca este spion cubanez, scrie CNN.

Povestea virusului: Cum s-a nascut primul virus de computer? Daca pentru protectia computerului tau folosesti programe antivirus cu licenta si te intrebi de ce acestea devin din ce in ce mai scumpe, de la an la an, poate ca ai avea sa-i spui cateva vorbe grele doctorului Fred Cohen. El este omul care, in urma cu 26 de ani, a inventat primul virus pentru computer. Cu toate ca academicianul este responsabil pentru nasterea primului virus digital, cercetarile lui de pionierat au dus, totodata, si la protejarea computerelor impotriva amenintarilor in anii care au urmat. Fred Cohen a descoperit primul virus in 1983, pe cand era profesor la universitatea Southern din California. O echipa de cercetatori de la o universitatea rivala tocmai crease, teoretic, pe hartie, primul Troian - un program care permite unui hacker sa preia controlul altui computer - iar Cohen, analizand algoritmul acestuia, s-a gandit ca programul malitios ar putea fi conditionat sa se auto-multiplice, scrie Descopera.