New York Times cere bancii Goldman Sachs sa contribuie la scaderea datoriei publice. Un editorial aparut in ziarul New York Times a criticat dur Goldman Sachs pentru rolul sau in criza economica si a sugerat ca gigantul bancar de pe Wall Street ar trebui sa doneze miliardele de dolari oferite angajatilor drept bonusuri pentru a contribui la reducerea datoriei de stat a SUA. Editorialul l-a atacat pe seful Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, care nu si-a cerut niciodata scuze pentru rolul negativ pe care compania sa l-a avut in evolutia crizei. Textul afirma ca bonusurile uriase pe care Goldman le ofera angajatilor sunt bazate pe un profit care nu ar fi fost posibil in absenta unui ajutor financiar substantial din partea guvernului, scrie Reuters.

Ostilitati intre liderii militari americani si cei britanici. Ostilitatile dintre comandantii militari britanci din Irak si aliatii lor americani au iesit in evidenta dintr-o serie de documente secrete intrate in posesia celor de la The Telegraph. Colaborarea din teren dintre fortele britanice si cele americane nu reflecta imaginea sustinuta in declaratiile oficiale si exista mari probleme de comunicare intre comandantii fortelor celor doua tari. Comandantul suprem al trupelor britanice din Irak, generalul Andrew Stewart descrie modalitatile prin care evita sau refuza ordinele primite din partea superiorilor americani.

Iranul a inceput o seri de simulari militare pentru a-si proteja obiectivele nucleare. Fortele armate din Iran au inceput o serie de simulari militare pe scara larga pentru a-si demonstra capacitatile militare drept riposta in fata presiunilor vestice asupra programului militar al tarii lor, scrie Reuters. Aceste manevre apar intr-o perioada dominata de tensiuni intre Iran si sase mari puteri care se tem de faptul ca scopul programului nuclear al statului islamic este producerea de bombe atomice, scrie Reuters.

92 de morti confirmate in urma unei explozii dintr-o mina chineza. In timpul zilei de duminica, media chineza a relatat ca 92 de persoane au murit in urma unei explozii ce a avut loc intr-o mina de carbuni. Alti 16 mineri sunt inca blocati in subteran, informeaza CNN. Mina, care produce anual 1,45 milioane de tone de carbune, este proprietatea grupului public Heilongjiang Longmay Mining, considerat drept cea mai mare societate de acest profil din nord-estul tarii.

California limiteaza consumul de energie al televizoarelor. Comisia pentru Energie din California, SUA, a aprobat, in urma cu cateva zile, o lege care va determina retragerea treptata de pe piata a televizoarelor care consuma mult. Incepand cu anul 2011, televizoarele vandute in magazinele din statul California vor trebui sa consume cu 33% mai putina energie electrica decat modelele vandute la ora actuala. Iar incepand din 2013, consumul de electricitate al televizoarelor va trebui sa fie si mai mic - cu 50% mai redus fata de cel al modelelor existente azi. Cand va fi implementat, acest standard va fi cel mai strict dintre cele aplicate pana acum in domeniu, in intreaga lume, scrie Descopera.