Oamenii de stiinta bulgari sustin ca extraterestri se afla printre noi. Cercetatorii bulgari sustin ca extraterestrii se afla deja printre noi si pretind ca au luat deja legatura cu ei. Echipa de cercetatori lucreaza la descifrarea unui unui set complex de simboluri. Lachezar Filipov, directorul adjunct al Institutului de Cercetare Spatiala al Academiei de Stiinta din Bulgaria a confirmat existenta studiului si a declarat ca oamenii de stiinta analizeaza peste 150 de cercuri in lanuri descoperite in toata lumea, care ar putea furniza raspunsul la mai multe intrebari, noteaza Telegraph.co.uk. Extraterestrii sunt printre noi si ne supravegheaza atent", a declarat Filipov. "Nu sunt ostili, ci vor sa ne ajute sa ajungem la un nivel de dezvoltare care sa ne permita sa intram in contact direct cu ei". Acesta a mai spus ca pana si reprezentantii Bisericii Catolice si Vaticanul au recunoscut ca extraterestrii exista. "Rasa umana va intra cu siguranta in contact direct cu ei in urmatorii 10-15 ani. Sunt extrem de critici cand vine vorba de comportamentul amoral al oamenilor cu privire la mediul inconjurator".

Inalt oficial din cadrul armatei germane demisioneaza din cauza bombardarii gresite a unei provincii afgane. Wolfgang Schneiderhan, unul din cei inalti oficiali ai armatei germane, a demisionat, joi, dupa ce a fost gasit vinovat de ascundere de informatii in cazul raidului provinciei afgane Kunduz. Raidul fusese comandat la inceputul lunii septembrie de catre un ofiter german, Georg Klein, si avea ca tinta mai multe rezervoare de combustibil furate de talibani. Actiunea acestuia a dus la moartea a peste 70 de persoane din randul civililor, majoritatea femei si copii, iar Schneiderhan declarase ca nu au existat victime in randul civililor, informeaza The Guardian.

O organizatie non-guvernamentala a publicat pe internet sute de mii de mesaje trimise pe 11 septembrie 2001. Sute de mii de mesaje electronice ce au fost trimise intr-o perioada de 24 de ore, in jurul evenimentelor din 11 septembrie 2001, ziua atacurilor teroriste de la World Trade Center, inclusiv mesaje dintre Pentagon si politia din New York, au fost astazi publicate de catre o grup activist nonprofit pe site-ul WikiLeaks, noteaza FoxNews. Replicile trimise prin mesaje dintre locuitorii New York-ului pun in evidenta panica, frica si disperarea americanilor pusi in fata atentatelor teroriste din dimineata zilei de 11 septembrie 2001. Mai multe detalii aici.

Andal Ampatuan Jr, primarul orasului Datu Unsayalso, acuzat de masacrul politic din Filipine. Andal Ampatuan Jr, primarul orasului filipinez Datu Unsayalso, suspect in cazul masacrului a cel putin 57 de civili neinarmati a fost astazi acuzat de crima. Ampatuan s-a predat politiei si a fost dus la Manila pentru interogatoriu. O ancheta a fost deschisa si impotriva functionarilor politiei din zona aflata sub controlul lui Andal Ampatuan Jr, fiul guvernatorului regional, noteaza CNN.

Stim, in sfarsit, cum au fost construite piramidele si Stonehenge. Wally Wallington, un tamplar britanic pensionat, pretinde ca ar fi capabil sa reconstruiasca de unul singur monumentul Stonehenge si, cu ajutorul unei echipe de numai cateva sute de muncitori, chiar Piramida lui Keops. Barbatul a demonstrat ca poate manevra un stalp greu de 10 tone, asemanator celor din componenta controversatei formatiuni arhitectonice din Marea Britanie si a deplasat un hambar pe o distanta de aproape 100 metri, totul in fata camerei de filmat, noteaza Descopera.