Iranul va construi 10 noi instalatii de imbogatire a uraniului. Intr-un act de sfidare in fata comunitatii internationale, Iranul si-a dezvaluit duminica planul de a construi 10 noi instalatii de imbogatire a uraniului. Anuntul vine la scurt timp dupa ce Agentia Internationala pentru Energie Atomica a criticat sever Iranul pentru lipsa de transparenta de care da dovada in dezvoltarea programului sau nuclear, scrie Reuters. Decizia luata de administratia Ahmadinejad va adanci tensiunile dintre republica islamica si marile puteri, care doresc o solutionare diplomatica a disputei ce inconjoara activitatile nucleare iraniene.

Mii de albinosi africani se ascund de teama sa nu fie ucisi pentru membre si organe. Un raport recent al Crucii Rosii informeaza ca aproximativ 10.000 de albinosi se ascund in estul Africii, de teama ca vor fi ucisi pentru ca partile corpurilor lor sa fie vandute catre vrajitori. Conform raportului, uciderile de albinosi din Burundi si Tanzania au creat panica in randul locuitorilor celor doua tari, informeaza CNN. Albinosii sunt vanati in unele regiuni din Africa intrucat se considera ca partile corpurilor lor pot fi transformate in talismane care aduc bunastare si noroc. Ucigasii vand membrele si organele catre vrajitorii care le folosesc apoi in confectionarea amuletelor.

Premierul britanic Gordon Brown indeamna Pakistanul sa-l "elimine" pe Osama bin Laden. Prim-ministrul britanic Gordon Brown s-a aratat dezamagit de incapacitatea Pakistanului de a-i captura sau ucide pe responsabilii pentru atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Brown a facut un apel direct catre armata pakistaneza si catre liderii politici ai statului islamic, indemnand la actiuni directe impotriva bazelor al Qaida din regiunea Waziristanului de Sud, aproape de granita cu Afganistanul, actiuni care sa conduca la distrugerea si nu doar la izolarea retelei teroriste, relateaza The Telegraph. Intr-un interviu pentru BBC, Gordon Brown a declarat: "Guvernul pakistanez a inceput sa lupte impotriva fortelor al Qaida din Waziristanul de Sud, insa trebuie sa ne intrebam cum este posibil ca, dupa 8 ani de la 11 septembrie 2001, nimeni sa nu se poata apropia de Osama bin Laden sau de Ayman Zawahiri, numarul doi din ierarhia organizatiei".

Piratii somalezi au capturat un cargobot grec cu un roman la bord. Piratii somalezi au capturat duminica in Oceanul Indian nava greaca Maran Centauros, in al carei echipaj se afla si un roman, informeaza Ministerul elen pentru Protectia Cetateanului. Oficialii de la Atena afirma ca au primit asigurari din partea capitanului ca nici un marinar nu a fost ranit. Piratii au capturat vasul la 730 de mile marine de coastele Somaliei, informeaza AFP. Capitanul grec al navei a reusit sa contacteze telefonic autoritatile elene despre incidentul petrecut, Conform spuselor sale, noua pirati inarmati au atacat vasul si il duc spre apele teritoriale somaleze. Toti marinarii de la bord, 16 filipinezi, noua greci, doi ucraineni si un roman, au o stare buna a sanatatii, a informat capitanul. Maran Centauros, cargobot aflat sub pavilion grecesc, plecase din Kuweit cu destinatia Statele Unite.

Un grup de cercetatori italieni a obtinut pentru prima oara un embrion de oaie din doua ADN-uri masculine. Un embrion de oaie obtinut din doua ADN-uri masculine a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Teramo, Italia, coordonati de Grazyna Ptak, profesor doctor la Facultatea de Medicina Veterinara. Este vorba despre prima oara cand se produce acest tip de embrion al unui alt animal in afara de soarece. Embrionul a fost obtinut prin intermediul micro-manipularii gametilor: cercetatorii au prelevat celulele-ou din ovarele catorva oi si le-au facut sa ajunga la maturitate in vitro. Ulterior, din aceste celule a fost extras nucleul continand materialul genetic si inlocuit cu doi spermatozoizi. Integral in Descopera.