Afacerile „americane” din jurul familiei lui Geoana. Gheorghe Barba, nepot al soacrei lui Mircea Geoana, si John Rakolta Jr., suporter din SUA al candidatului PSD la Presedintia Romaniei, au pus pe butuci fabrica Mefin Sinaia, pe care au cumparat-o aproape pe nimic in urma cu sase ani. Odinioara singurul producator national de pompe de injectie si unul dintre cei cinci din Europa de Est, fabrica se intinde pe un teren de 14 hectare. In timpul guvernarii PSD, statul a vandut-o, contra 1,35 milioane de dolari, unei societati patronate de John Rakolta Jr., suporter declarat al lui Geoana si consulul onorific al Romaniei in Detroit, numit in functie pe vremea cand presedintele PSD era ambasador in SUA, noteaza EvZ.ro

Masinile parcate pe traseele biciclistilor special amenajate nu pot fi ridicate. Reteaua traseelor destinate biciclistilor va fi extinsa, dar automobilele tot nu pot fi indepartate de pe piste. Noile benzi pentru biciclete vor fi realizate tinandu-se cont de normele europene, chiar daca acestea nu au fost aplicate pana in prezent in Romania. Investitia de 6 milioane euro pentru dezvoltarea traseelor poate fi in zadar, daca nu este rezolvata problema masinilor parcate neregulamentar, noteaza Gardianul.

Porcina, fatala pentru viitoarele mamici. O femeie este in stare grava la Iasi dupa o cezariana de urgenta, o a doua mamica a nascut prematur, iar unei a treia i s-a provocat avort. Cele trei femei erau bolnave de gripa noua, ceea ce le-a cauzat complicatii. In toate cazurile, medicii au intervenit pentru a salva bebelusii si vietile mamelor, noteaza Adevarul.

A treia vizita a lui Geoana la Moscova. Candidatul PSD joaca interesul national la ruleta ruseasca. Mircea Geoana, seful PSD, dorit ca presedinte de carton de Ion Iliescu - la råndul lui alesul si conspiratorul Moscovei - a efectuat anul acesta mai multe vizite in Federatia Rusa, fara a respecta normele legale si uzantele diplomatice si de securitate, desemnate pentru al doilea om in stat. Cel putin la una dintre cele doua vizite cunoscute pana acum, mai indeplinea si functia de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Påna la a fi prezentate public de un avertizor anonim care l-a interpelat pe ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, prin intermediul unui portal de stiri, aceste vizite au ramas secrete. Integral in Curentul.ro

Ambasadorul roman la NATO despre scut: „O analiza interna este in curs in Romania”. Sorin Ducaru, reprezentantul tarii noastre in cadrul Aliantei, spune ca toate statele membre sunt interesate sa aiba acoperire si, automat, o contributie. In contextul in care Statele Unite au anuntat ca vor suplimenta numarul soldatilor in Afganistan, ambasadorul Romaniei la NATO, Sorin Ducaru, declara intr-un interviu acordat EVZ ca decizia de a spori efectivele militare romanesti va fi luata „in spiritul solidaritatii aliate”.

Cum facem rost de bani pentru Sarbatori. Salarii mai mici, fara prime sau bonusuri, credite aproape inexistente. Dar pentru Craciun si Revelion s-au gasit mereu bani de cheltuit. Cum putem sa facem rost de ei si anul acesta? Romanii nu renunta la oganizarea meselor de Sarbatori, asa cum o cere traditia. Exista cateva posibilitati de a ne mari bugetul destinat cheltuielilor din aceasta perioada. In prezent avem la dispozitie creditele rapide, cardurile de credit si cardurile bancare co-branded, create special pentru cumparaturi. Fiecare dintre cele trei variante ofera avantaje, dar si dezavantaje, in functie de venitul clientului, de suma dorita si de perioada de returnare a banilor, noteaza Adevarul.

Seful statului: Voi face public avizul daca „nu altereaza valoarea“ pentru istanta in procesul cu Patriciu. Dupa declaratia de presa facuta la sediul de campanie, presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca nu ii este alterata calitatea de proba in instanta, va face public avizul INEC, mentionand totodata ca a cerut o expertiza a filmarii de la Ploiesti si in strainatate. "Vreau sa vad daca-l mai pot utiliza pe urma in dosarul pentru care am depus deja la instanta plangere impotriva lui Dinu Patriciu. Daca nu altereaza valoarea ei pentru instanta, maine (joi - n.r.) o fac publica. Nu am niciun motiv sa nu o fac", a declarat Traian Basescu, noteaza Gandul.

Mona Pivniceru, promovata la instanta suprema. Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, a fost promovata la Sectia civila si de proprietate intelectuala a instantei supreme, alaturi de Eugenia Puscasiu si Alina Sorinela Trandafir. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a audiat, ieri, candidatii pentru promovarea pe cele patru posturi de la Sectia civila si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Plenul CSM a decis, cu unanimitate, promovarea Monei Pivniceru, judecator la Curtea de Apel Iasi, in timp ce, in cazul celorlalte doua judecatoare, Eugenia Puscasiu de la Curtea de Apel Cluj si Alina Sorinela Trandafir de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Pentru aceste posturi au candidat 19 magistrati, scrie Gardianul.

Cum va fi Johannis si primar, si premier. Legile care reglementeaza functionarea administratiei locale si incompatibilitatile functiilor publice nu prevad vreo metoda care i-ar permite lui Klaus Johannis sa isi pastreze timp de 6 luni si mandatul de primar, si pe cel de premier. Prim-ministrul sustinut de coalitia PSD-PNL dupa alegerile prezidentiale a declarat ca isi doreste o astfel de dispensa de la legislatia in vigoare, pentru a avea "o cale onorabila de iesire" dintr-o alaturare PSD-PNL care ar putea "sa nu functioneze". Specialistii spun ca, daca va fi desemnat premier, Johannis ar urma sa aiba la dispozitie maximum 15 zile sa aleaga intre cele doua functii. O perioada mai mare ar fi posibila doar prin modificarea legii sau prin ordonanta de urgenta, scenariu respins insa categoric de primarul Sibiului, dar agreat public de liberali, scrie Romania Libera.