Anchetatorul lui SOV: Geoană trebuie să fi auzit de Popa. După dezvăluirile legate de întâlnirile lui Sorin Ovidiu Vîntu cu cei doi candidaţi la prezidenţiale, Mircea Geoană şi Traian Băsescu, noi mărturii vin să întărească „istoriile” legate de influenţa acestuia, dar şi faptul că a fost protejat de anumiţi demnitari în ultimii 15 ani. Într-un interviu acordat, ieri, EVZ, colonelul Dumitru Strava, cel care l-a pus sub acuzare pe SOV în dosarul megaescrocheriei FNI, vorbeşte despre influenţa pe care omul de afaceri o avea asupra foştilor miniştri CDR, Dudu Ionescu (fost ministru al internelor) şi Decebal Traian Remeş (fost ministru al finanţelor). Potrivit ofiţerului, Remeş ar fi trebuit chiar să răspundă penal în dosarul „FNI”.

Băsescu şi Geoană au „topit” câte 700.000 de euro numai pe afişele stradale din 14 oraşe. 700.000 de euro au fost cheltuiţi rapid, numai pe afişe stradale din 14 oraşe, de către fiecare dintre staff-urile de campanie ale lui Mircea Geoană şi Traian Băsescu, potrivit unei evaluări a asociaţiei Pro Democraţia, scrie Gandul.

Mofturi de scriitor: Butoiul lui Creangă şi maşina lui Cormac McCarthy. Maşina de scris pe care americanul Cormac McCarthy a folosit-o în prolifica sa carieră l-a trădat, după 46 de ani de prietenie fără cusur. Acum, va fi vândută la licitaţie la un preţ de 400 de ori mai mare decât cel plătit de scriitor în 1963. Nu este singurul autor cu astfel de capricii, el alăturându-se pe listă unor nume mari ca Marcel Proust, George Bernard Shaw, Jack Kerouac sau Ion Creangă. Cormac McCarty, laureat cu Nobelul pentru Literatură pentru "The Road", a cumpărat maşina de scris Olivetti Lettera 32 de la o casă de amanet, în schimbul a 50 de dolari. Integral in EvZ.

Trenurile de navetişti, 'personalele groazei' în România. Hoţi, frig, mizerie şi câini maidanezi, un cocktail exploziv în „personalele“ din România. „Adevărul“ vă invită astăzi la călătorii cu trenurile de navetişti. De la Titan la Olteniţa, de la Obor la Feteşti şi de la Iaşi la Buhăieşti, vagoanele sunt dezolante. Trenul 8081 pleacă din gara Titan Sud spre Olteniţa, dimineaţa, când Bucureştiul se spală pe ochi şi corporatiştii încă dorm. Niciun costum de lux nu s-a şifonat vreodată în „personalul" acesta, noteaza Adevarul.ro

Noul mers al trenurilor - pus in aplicare fara Trenurile Zapezii. CFR Infrastructura baga in faliment CFR Calatori, din cauza lucrarilor care se tot lungesc la calea ferata. Odata cu aparitia noului mers al trenurilor, din 13 decembrie, CFR Calatori ar fi trebuit sa lanseze Trenurile Zapezii pe relatiile Bucuresti-Brasov, Cluj-Vatra Dornei sau Iasi-Vatra Dornei. Oficiali din Ministerul Transporturilor ne-au anuntat ca, anul acesta, nu vor fi introduse Trenurile Zapezii din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara de pe Valea Prahovei. “Brandul Trenurile Zapezii nu se pierde, ramane ca oferta comerciala pe perioada de iarna. Nu exista culoare libere pe Valea Prahovei din cauza lucrarilor la infrastructura feroviara. CFR Calatori vine cu oferte speciale la trenurile care circula pe Valea Prahovei, Cluj-Vatra Dornei sau Iasi-Vatra Dornei. In noul mers al trenurilor nu exista Trenurile Zapezii, noteaza Gardianul.

Feriţi-vă copiii de leagănele morţii! Tragedia copilului de la Târgovişte, ucis de un leagăn, se poate repeta oriunde, deoarece nicio autoritate nu garantează siguranţa aparatelor din locurile de joacă. Părinţii sunt singurii care-şi mai pot feri copiii de pericolele ce pot apărea în spaţiile pentru joacă, fie ele vechi sau proaspăt reamenajate. Printre realizările expuse anual, cu mândrie, de către cei mai mulţi primari din ţară şi din Capitală se numără invariabil crearea de spaţii de joacă. Cu toate acestea, pe forumurile dedicate părinţilor, plângerile sunt nenumărate: sunt insuficiente, inexistente în anumite zone ori, dacă există, sunt vandalizate sau abia se mai ţin în şuruburi, noteaza Adevarul.ro

România are şanse să respecte acordul cu FMI doar dacă „uită” să-şi plătească datoriile către mediul privat. Pe final de an, Guvernul interimar trebuie să stea cu ochii pe cheltuielile statului pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB convenită cu FMI. Analiştii dau ca soluţie posibilă "împingerea" unor cheltuieli în 2010. Indiferent cine va veni la Palatul Victoria, Guvernul are o temă importantă de făcut în luna decembrie: ţinerea sub control a cheltuielilor statului şi gestionarea eficientă a veniturilor, astfel încât să nu depăşească ţinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), noteaza Gandul.

Bugetul Justitiei, majorat de Guvern cu 10 milioane de lei. Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat de Guvern cu 10 milioane lei, pentru cheltuieli de personal la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara, conform unei hotarâri aprobate de Executiv în sedinta de miercuri. Presedintele Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare, Stefan Teoroc, a declarat ca sindicalistii din sistem renunta la greva anuntata, deoarece angajatii au primit mare parte din suma pentru echipamente, dar vor încerca sa faca presiuni pentru a obtine toti banii. Sindicalistii au aratat ca, în sedinta de miercuri a Guvernului, Ministerul Justitiei a obtinut 70% din suma pentru echipamente, noteaza Gardianul.

Dovada implicării Elenei Udrea, a lui Stolojan şi a altor apropiaţi ai lui Traian Băsescu. Într-un film care a fost postat în urmă cu puţin timp pe site-ul www.sroscas.ro, fostul procuror Ciprian Nastasiu spune totul despre sistemul patronat de Traian Băsescu şi despre afacerea ALRO SLATINA, atât cât a putut să ancheteze până la data la care i s-a luat dosarul disjuns din cel al marilor privatizări. Integral in Cotidianul.