NATO va trimite inca 7.000 de militari in Afganistan. Cel putin 25 de state membre NATO au promis vineri ca vor trimite aproximativ 7.000 de militari in Afganistan pentru a sprijini planul presedintelui american Barack Obama de a suplimenta eforturile depuse in infrangerea talibanilor. Dintre tarile membre NATO se stie ca Marea Britanie va trimte 500 de soldati, Italia 1.000, Polonia 600, Slovacia 250, Spania 200, Portugalia 150 si Macedonia 80. Georgia va trimite in Afganistan 900 de soldati, iar Coreea de Sud 500, noteaza Reuters.

Doi britanici ce au incercat sa ucida o fata insarcinata de 15 ani au fost condamnati la inchisoare. Doi britanici ce au incercat sa ucida o tanara de 15 ani insarcinata, deoarece unul dintre ei a considerat ca fata ii pune in primejdie sansele la o cariera pe scena muzicala au fost condamnati la inchisoare. Brandon Jolie, fostul prieten al fetei a fost condamnat la 14 ani de inchisoare dupa ce a recunoscut ca a planuit crima, iar prietenul sau, Ogundele, a primit 18 ani de inchisoare. Brandon Jolie, in varsta de 19 ani, a facut un album impreuna cu cantaretul Tinchy Stryder, a vrut sa o omoare pe fata in varsta de 15 ani care era insarcinata cu copilul lui. Acesta a planuit impreuna cu un prieten de-al lui, Kingsley Ogundele tot de 19 ani, timp de sase ore cu lux de amanunte desfasurarea crimei. Cei doi au stabilit ca punct de intalnire cu victima Regent's Canal in cartierul Islington din nordul Londrei, unde Ogundele a asteptat-o pe fata, a lovit-o in cap si a aruncat-o in apa. Norocul tinerei a fost un trecator care a sarit in apa si a salvat-o, scrie The Telegraph.

Bangladesh: 38 de morti dupa ce un feribot s-a scufundat, al doilea in decurs de o saptamana. Un feribot supraaglomerat ce transporta aproximativ 100 de persoane s-a scufundat vineri intr-un rau din Bangladesh dupa ce s-a izbit de o barca cu motor, ducand la moartea a cel putin 38 de persoane. Accidentul s-a intamplat la doar o saptamana dupa un alt dezastru in care a fost implicat un feribot, in care au murit 87 de persoane. Conform politiei, feribotul s-a scufundat in apropiere de Kishoreganj, la aproximativ 150 kilometri in estul capitalei Dhaka. Accidentele cauzate de feriboturi ucid anual sute de persoane in Bangladesh si sunt de obicei cauzate de supraaglomerarea acestora, scrie New York Times.

Marea Britanie inchide o linie telefonica destinata preluarii informatiilor despre OZN-uri si redirectioneaza banii spre Afganistan. Armata britanica a decis sa inchida o linie telefonica care prelua informatii despre obiecte zburatoare neidentificate pentru a redirectiona banii folositi in acest scop spre operatiunile desfasurate in Afganistan. Ministrul Apararii britanic a declarat ca serviciul telefonic si o adresa de email au fost inchise in aceasta saptamana si a adaugat ca 50 de ani de rapoarte despre OZN-uri nu au adus nici o dovada ca extraterestrii sunt o amenintatre pentru Marea Britanie, noteaza FoxNews.com

Oceanele ar putea hrani intreaga rasa umana. Potrivit unui studiu coordonat de Carlos Duarte de la Universitatea Insulelor Baleare, Spania, daca procesele necesare extinderii si imbunatatirii acvaculturii marine vor fi urmate, oceanele ar putea deveni o sursa principala de hrana pentru umanitate. Cum populatia mondiala se afla in plina crestere, lipsa de apa potabila si de spatiu anunta o incapacitate tot mai apropiata a agriculturii de a satisface nevoia de hrana a populatiei, noteaza Descopera.