Un detinut ce era transportat la o alta inchisoare intr-un scaun cu rotile a evadat pe propriile picioare. Un detinut din Texas ce era intr-un scaun cu rotile, ce a reusit sa scape pe propriile picioare din paza a doi gardieni inarmati, in timp ce era transferat intre inchisori, a intrat pe lista celor mai cautati 15 evadati. Conform unui raport intocmit de cei de la U.S. Marshals Service Arcade Comeaux Jr., in varsta de 49 de ani si-a confectionat o arma si a tras inspre doi ofiteri, i-a luat ostatici si i-a fortat sa conduca inspre Baytown, Texas. Acesta i-a fortat pe ofiteri sa intre in spatele autobuzului cu care era transportat si le-a luat armele si uniformele. Barbatul era imobilizat intr-un scaun cu rotile de care sustinea ca ii "este indispensabil pentru a se deplasa", a declarat Michelle Lyons, directorul de relatii cu publicul al Diviziei criminale al Departamentului de Justitie S.U.A. din Huntsville, scrie CNN.

Amazon.com nu are in plan deschiderea de magazine in Marea Britanie. Site-ul Amazon.com, cel mai mare retailer online, nu planuieste sa deschida magazine peste tot in lume, au declarat duminica surse ale companiei ca si raspuns la un zvon conform caruia planuiau sa deschida magazine in Marea Britanie. Un purtator de cuvant al grupului a declarat ca nu au de gand sa deschida niciun magazin real, cum sustin cei de la ziarul britanic Sunday Times. Publicatia sustine ca retailerul, pentru a veni in intampinarea clientilor, vrea sa implementeze serviciul "click and collect" care presupune ca clientul sa cumpere produsele online si sa le ridice de la un magazin, scrie Reuters.

Cel mai performant telescop in infrarosu al NASA va fi lansat in spatiu. Cel mai nou telescop NASA va scana cerul, in domeniul infrarosu, in cautarea asteroizilor ce nu au fost pana acum vizibili, comete, stele si galaxii, cu principalul scop de a cataloga obiecte ce ar putea pune in pericol Pamantul. Instrumentul se numeste WISE, Wide-Field Infrared Survey Explorer, este programat sa fie lansat in spatiu vineri de la Baza Fortei Aeriene Vandenberg din California. Daca totul merge dupa planuri WISE va orbita Terra pe la poli la o altitudine de 525km, inconjurand planeta de 15 ori pe zi, timp de 6 luni si va capta o imagine in infrarosu o data la fiecare 11 secunde, scrie FoxNews.

Un barbat seropozitiv si-a injectat sotia in somn cu propiul sange. Un barbat infectat cu HIV a marturisit ca si-a injectat sotia in timp ce dormea cu sange de al sau. Conform ziarului neo-zeelandez Sunday Star-Times barbatul vroia sa isi infecteze sotia cu acest virus pentru a face din nou sex cu ea. Conform documentelor care s-au folosit in sala de judecata barbatul in varsta de 35 de ani si-a intepat de doua ori sotia de 33 de ani cu un ac cu care se intepase el insusi. Barbatul a aflat ca este infectat cu HIV - iar sotia si copii lui nu - in urma unui control de rutina care i-a fost impus cand acesta a ajuns impreuna cu familia sa in Noua Zeelanda in 2004. Femeia a declarat ca nu a vrut sa divorteze de dragul copiilor, insa a refuzat sa mai faca sex cu sotul ei deoarece ii era frica sa nu contracteze si ea virusul, scrie SkyNews.com

Un grup de fizicieni a obtinut un asa-numit “magnetism sintetic”.Pentru prima oara, un grup de fizicieni a utilizat lumina laserului pentru a obtine un asa-numit “magnetism sintetic”. Este vorba despre o conditie "exotica" a materiei, in care atomi neutri incep sa se comporte pe neasteptate ca si cum ar fi particule incarcate, in interactiune cu un camp magnetic, chiar daca un asemenea camp nu este prezent, iar atomii nu au o incarcatura neta, noteaza Descopera.ro