Tiger Woods ia o "pauza pe termen nelimitat" de la golf. Jucatorul american de golf Tiger Woods a anuntat oficial ca ia o pauza pe termen nelimitat de la golful profesionist, conform unui anunt postat vineri pe site-ul personal. "Sunt constient de faptul ca dezamagesc foarte multa lume din cauza infidelitatii mele, mai ales pe sotia si copiii mei. Vreau sa le reamintesc tuturor ca imi pare extrem de rau si va cer iertare. Exista posibilitatea sa nu mai pot repara ceea ce am stricat, dar vreau sa imi dau toata silinta in acest sens", a scris Woods pe site-ul personal, noteaza CNN.

Cel putin 40 de protestatari au fost arestati la Copenhaga. Cel putin 40 de persoane au fost arestate preventiv in urma primului protest de strada cu privire la discutiile de la Copenhaga despre schimbarile climatice. Aproximativ 200 de persoane au participat la protestul din capitala Danemarcei si au scandat: "Vedet-va de treburile voastre, aceasta este clima noastra". "Este foarte important ca suntem aici si le aratam conducatorilor si guvernului ca ceea ce fac ei nu coincide cu ce ne dorim noi. Ei vand tema climei in fiecare zi si vor face acelasi lucru si la Copenhaga si vream sa oferim o alternativa", a declarat un demonstrant, citat de SkyNews.

Oficial: Directorul KGB a ordonat in 1970 incinerarea cadavrului lui Hitler. Cadavrul lui Adolf Hitler a fost incinerat in 1970 de catre agentii KGB si apoi aruncat intr-un rau din Germania la ordinele directe ale sefului agentiei de spionaj , a declarat saptamana aceasta un un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate ruse. Intr-un interviu acordat agentiei de stiri Interfax, seful Arhivei Serviciilor Federale de Securitate (institurie succesoare a KGB) a povestit pentru prima data succesiunea evenimentelor ce a dus la eliminarea cadavrului lui Hitler si numele persoanei care a ordonat acest lucru. Generalul Vasily Khristoforov a declarat ca documen secrete mai vechi arata ca seful KGB Yuri Andropov, cu aprobarea Partidului Comunist Sovietic, a ordonat o operatiune secreta de distrugere a cadavrelor lui Hitler, al sotiei sale, Eva Braun, al sefului de propananda nazista in Germania, Joseph Goebbels si familiei sale. Conform documentelor, decizia lui Andropov de a distruge cadavrele a fost luata din cauza faptului ca Partidul Comunist Sovietic si KGB-ul se temeau ca locul in care era inmormantat Hitler ar putea deveni loc de veneratie pentru cei care sunt adepti ai ideilor fasciste, a spus Khristoforov. Operatiunea, ce a purtat numele "The Archives", a fost indeplinita de un grup de agenti speciali KGB in Magdeburg, in estul Germaniei, unde cadavrele au fost ingropate in secret pe 21 februarie 1946 pe teritoriul unei institutii militare sovietice. Oficialii rusi sunt in posesia a doua protocoale. Primul atesta ca pe 4 aprilie 1970 a fost deschis un mormant unde se aflau trupurile liderilor nazisti si ale familiilor lor, iar cel de-al doilea descrie in detaliu distrugerea acestora. "Ramasitele au fost arse in la periferia orasului Shoenebeck, la 11 kilometri departare de Magdeburg, iar cenusa a fost aruncata in raul Biederitz", potrivit celui de-al doilea document, noteaza CNN.

Rusia: Politist condamnat la inchisoare pentru uciderea unui jurnalist. Un politist din Rusia ce a ucis in 2008 un jurnalist, critic al regimului de la Kremlin, a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Magomed Yevloyev, in varsta de 30 de ani a fost arestat pe 31 august 2008 imediat dupa ce aterizase pe aeroportul Nazran, capitala republicii autonome Ingusetia. Acesta a fost mai apoi impuscat in cap in masina de politie si a murit mai tarziu in aceeasi zi. Politia a declarat ca a fost vorba de un accident si jurnalistul a fost impuscat din greseala in timp ce incerca sa ia o arma de la unul din ofiterii de politie. Ibragim Yevloyev, politistul ce l-a impuscat, a fost acuzat de crima prin neglijenta si condamnat la doi ani de inchisoare. Desi cei doi au acelasi nume de familie, ei nu sunt inruditi, informeaza New York Times.

Asistenti medicali virtuali pentru pacientii infectati cu HIV. Universitatea din Montreal, Canada, testeaza un program care aduce in prim plan personaje virtuale, cu rol de asistenti medicali, avand menirea de a-i ajuta pe pacientii infectati cu HIV sa urmeze tratamentul si de a le sustine moralul. Se numesc Isabelle, Martin, Marc, Genevieve - sunt personaje fictive, asociate unui program online numit VIH-TAVIE, care ii ajuta pe pacienti sa-si respecte schemele de tratament cu medicamente antiretrovirale si sa integreze tratamentul in viata lor de zi cu zi; ii invata cum sa faca fata efectelor secundare ale medicatiei si le ofera sprijinul psihologic necesar pentru ca pacientii sa poata suporta constrangerile impuse de starea lor, ingrijorarea si gandurile deprimante legate de aceasta, noteaza Descopera.ro