Microsoft a pierdut si in apel procesul cu i4i si va modifica programul Word. Compania Microsoft a anuntat, marti, ca va aduce mici modificari programului Word pentru a inlatura o caracteristica considerata de o instanta de judecata ca incalcand un brevet de inventie, scrie Reuters. Anuntul a fost facut imediat dupa ce o curte de apel americana a confirmat ca Microsoft trebuie sa plateasca daune in valoare de 290 de milioane de dolari unei firme canadiene pentru ca a folosit o aplicatie brevetata de aceasta din urma. In plus, instanta a eliberat un ordin prin care, incepand cu 11 ianuarie 2010, Microsoft nu mai are dreptul sa vanda versiuni ale programului Word care includ caracteristicile respective. Versiunile Word mai vechi nu vor fi afectate de aceasta decizie, ci doar Microsoft Word 2007 si Microsoft Office 2007, care vor fi modificate. Disputa se refera la folosirea unei metode de procesare a documentelor electronice prin intermediul codurilor embedded care ofera instructiuni privind afisarea informatiei.

New York, cel mai "nefericit" stat din SUA. Rezultatele unui sondaj recent au aratat ca nivelul de "fericire" al americanilor este cel mai scazut in statul New York, iar cel mai ridicat este, surprinzator in Louisiana, un stat ravasit de uragane, scrie The Guardian. In urma analizarii informatiilor statistice din cadrul studiului despre cele 50 de state americane si din Washington DC, s-a constatat ca New York-ul este cel mai "nefericit" loc din SUA. Informatiile obtinute din surse publice au fost folosite pentru a estima nivelurile de fericire pe teritoriul statelor americane. Acestea au aratat ca cel mai "fericit" stat este Louisiana, in ciuda devastatorului uragan Katrina, acesta fiind urmat de Hawaii si Florida, Tennessee, Arizona, Mississippi. La polul opus se afla New York, New Jersey si Conneticut.

In Franta ar putea fi interzisa purtarea valului musulman in public. Partidul lui Nicolas Sarkozy va inainta o initiativa legislativa, care interzice femeilor din Franta sa poarte valul islamic, scrie The Guardian. Jean Francois Cope, liderul parlamentar al partidului de dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) a declarat ca aceasta lege va fi inaintata in Parlament la inceputul lui ianuarie 2010. In plus acesta a declarat ca interdictia este justificata in contextul interesului general fata de libertatea femeilor si fata de ordinea publica. De asemenea, Cope a respins acuzatiile potrivit carora asemenea masuri restrang libertatea individuala.

Sarcina, interzisa in randul trupelor americane din nordul Irakului. Marti, comandantul soldatilor americani din nordul Irakului a aparat public o politica potrivit careia se impun sanctiuni severe impotriva femeilor soldat care raman insarcinate, cat si impotriva soldatilor care le lasa insarcinate, scrie Reuters. "In aceasta unitate militara am nevoie de fiecare soldat, mai ales in contextul in care ne confruntam cu o reducere a efectivelor in timpul misiunii", a declarat generalul Tony Cucolo, care a mentionat ca aceasta politica se aplica doar detasamentului comandat de el. Cucolo a emis o directiva luna trecuta, in care se mentioneaza o serie de activitati care ar putea atrage condamnari la curtea martiala sau condamnari penale. Printre acestea se numara pariurile sau furtul de antichitati, insa cea mai controversata clauza a fost cea legata de sarcina.

Cei care “gandesc cu voce tare” rezolva mai usor problemele. Persoanele care vorbesc despre ceea ce fac in timp ce rezolva o problema de matematica o rezolva mai repede si au mai multe sanse sa gaseasca solutia corecta, au aflat cercetatorii de la Universitatea din Granada, Spania. Impartind studentii in doua grupuri, punand fiecare student sa lucreze separat la rezolvarea unei probleme matematice si inregistrandu-le comportamentul cu ajutorul camerelor video, autorii studiului au constatat, dupa trei ani de cercetari, ca a gandi cu voce tare reprezinta o metoda foarte utila, crescand atat viteza de rezolvare, cat si acuratetea rezultatelor, scrie Descopera.