Boc are limita de ocolire a parlamentului. Curtea Constitutionala a stabilit conditiile in care guvernul isi poate angaja raspunderea: e urgenta sau n-are majoritate. Guvernul isi poate angaja raspunderea in parlament pentru un proiect de lege doar daca este o urgenta sau daca nu mai are majoritate parlamentara, potrivit Curtii Constitutionale. Magistratii au introdus aceste conditii in motivarea deciziei prin care au respins legea educatiei pentru care guvernul Emil Boc si-a angajat raspunderea. Conditiile, stipulate intr-un raspuns la o contestatie a PNL, capata insa valoare de regula, scrie EvZ.ro.

PSD si PNL se acuza reciproc de tradare in favoarea lui Boc. Cu 276 de voturi "pentru" si 135 "impotriva", Cabinetul Boc a trecut de Parlament cu o majoritate mult mai confortabila decat cea data de formatiunile politice care sustin oficial Guvernul. Cele 37 de voturi in plus fata de numarul de 239 de voturi al majoritatii oficiale provin atat de la PSD, cat si de la PNL, pe fata sau nu. Cei 17 membri ai Cabinetului au depus ieri juramantul la Palatul Cotroceni, iar la prima sedinta de guvern s-a finalizat proiectul de buget care va ajunge astazi in Parlament, scrie Romania Libera.

Craciun cu inundatii, zeci de raniti si bombe la pachet. Sarbatoarea Craciunului a fost marcata si anul acesta de numeroase incidente in majoritatea judetelor tarii. Inundatiile urmate de evacuari, accidentele rutiere tragice, incendiile ori explozia unei bombe artizanale ascunsa intr-un pachet cadou au umbrit sarbatoarea a zeci de oameni. Sute de persoane au fost nevoite de sarbatori sa-si paraseasca locuintele din cauza inundatiilor provocate de revarsarea Bistritei, scrie Romania Libera.

Drumul armelor de la Ciorogarla duce spre clanul Preda. Curge cu descinderi, retineri si audieri in cazul „Ciorogarla”, la aproape un an de la disparitia celor peste 60 de arme de la unitatea militara. Anchetatorii au reusit ieri sa dea de urma a aproximativ 50 de arme, in mai multe localitati din jurul Capitalei. Inca de la primele ore ale diminetii, oamenii legii au descins la 45 de locuinte din Ilfov, dar si din Capitala. Ajutati de jandarmi, ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si de ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii (SRI), procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dus ieri la audieri zeci de persoane, dintre cele aproximativ 60 vizate de ancheta. E vorba despre indivizi suspectati de implicare in furtul armelor. Printre acestia, fratii Eugen si Adrian Preda, din clanul cu acelasi nume. Dupa audierile maraton, procurorii au emis ordonante de retinere pe numele mai multor persoane apropiate clanului, scrie EvZ.ro.

Un boschetar a ajuns „patron“ la 37 de firme. Un om al strazii este cautat de Garda Financiara pentru a recupera un prejudiciu de 2,5 milioane de lei. Emil Rusu, Milu, asa cum ii spun locuitorii din cartierul iesean Alexandru cel Bun, a devenit unul dintre cei mai mari datornici la stat. La 22 septembrie 2009, barbatul de 38 de ani a fost abordat in Parcul Voievozilor de Sorin Argint, un om de afaceri, care i-a promis bani si carte de munca in schimbul buletinului. „Sorin Argint m-a racolat in toamna. Mi-a dat 20 de lei si mi-a promis ca-mi face contract de munca. Eu am acceptat si i-am dat buletinul", povesteste Emil Rusu. In cateva saptamani, boschetarul a devenit proprietar in acte a peste 37 de societati comerciale, care datorau la bugetul de stat nu mai putin de 2,5 milioane de lei. Emil Rusu a aflat aceste detalii cand s-a trezit in luna noiembrie cu Garda Financiara pe cap. Integral pe Adevarul.ro.

“Vanghelionul”, facut anul acesta de Poteras, la cort, in Parcul Moghioros iar la concurenta, Sorin Oprescu promite un Revelion “de neuitat”. Daca in anii trecuti, primarii se intreceau in a organiza petreceri, anul acesta, bucurestenii pot alege doar intre Revelionul lui Oprescu si cel al lui Poteras. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu le promite bucurestenilor un Revelion "de neuitat". Acesta va fi organizat in Piata Constitutiei si pe Bulevardul Unirii. Programul incepe la ora 19, cand pe scena vor incepe sa urce Marcel Pavel, Alex, Smiley, Vlad Mirita si formatiile Vama Veche, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Iris si Sistem. Intre recitalurile solistilor si cel al trupelor, atmosfera va fi animata de un DJ care va mixa live. Ultimele minute ale anului 2009 vor fi marcate de un joc de lumini, lasere si artificii. Integral in Gandul.

Un roman a salvat de la inec un cetatean italian. Un cetatean roman in varsta de 25 de ani a salvat viata unui italian in data de 23 decembrie, releva cotidianul on-line Leggimi.it. Barbatul roman s-a aruncat in mare dupa italianul care dorea sa se sinucida. El l-a tras pe acesta la mal si i-a facut masaj cardiac, salvandu-l de la moarte. ncidentul a avut loc in localitatea San Vito Chietino, situata la 46 de kilometri de Pescara, pe malul marii. Stefan Catalin Alin (25 de ani) l-a vazut pe M.B. (42 de ani) cum s-a aruncat in mare, in incercarea de a se sinucide. Romanul nu a ezitat si, in ciuda temperaturii scazute si a curentului foarte puternic, s-a aruncat in apa si l-a scos pe italian la mal. Aici a reusit sa-l aduca pe sinucigas in stare de constienta, scrie Adevarul.ro.

Sunday Times despre Elena Udrea: Da, doamna ministru, aveti un portofoliu mare! Conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale din Romania, una dintre cele mai sarace state membre UE, a fost data pe mana unui ministru care pozeaza in reviste glossy in lenjerie intima si care a fost acuzata, in mai multe randuri, de coruptie, scrie publicatia britanica The Times. Elena Udrea, in varsta de 36 de ani, casatorita cu un controversat om de afaceri local, a fost numita la sefia ministerului responsabil cu dezvoltarea regionala. Fost model pentru mai multe sedinte foto, printre care si in bikini, Udrea va coordona un buget de 3,3 miliarde de euro, bani destinati dezvoltarii infrastructurii, sistemului de locuinte si turismului din Romania. Integral in Gandul.