Un oficial pakistanez si cinci dintre copii sai au fost ucisi intr-o explozie. Autoritatile de la Islamabad au declarat ca Sarfaraz Khan, un oficial guvernamental din nord-vestul tarii a fost ucis, alaturi de cinci dintre copii sai, intr-o explozie petrecuta duminica, relateaza CNN . Bomba a fost plasata in apropierea locuintei oficialului, fiind detonata la ora locala 2 a.m. Alti trei membri ai familiei Khan au fost raniti in urma deflagratiei: doua femei si un copil. Sarfaraz Khan era implicat in administrarea zonei Sadda din districtul Kurram, situat in apropierea granitei cu Afganistanul, teritoriu macinat de luptele dintre armata pakistaneza si militantii islamisti

Un nou incident s-a petrecut la bordul unei curse Amsterdam-Detroit. Un purtator de cuvant al aeroportului din Detroit a declarat ca pilotii zborului Northwest Airlines 253, acelasi care a fost vineri tinta unui atac terorist, au solicitat ajutor de urgenta duminica dupa aterizare. Echipajul a cerut interventia politiei din cauza unui pasager turbulent, scrie The New York Times . Autoritatile au raspuns cu promptitudine apelului. Avionul a fost preluat pentru o verificare amanuntita, in timp ce pasagerul scandalagiu se afla in custodia politiei.

Rudele unui britanic condamnat la moarte vor merge in China pentru a cere schimbarea sentintei in cazul acestuia. Doi veri ai cetateanului britanic condamnat la moarte in China pentru trafic de droguri vor calatori in orasul in care este programata executia acestuia pentru a obtine clementa autoritatilor. Londonezul Akmal Shaikh, in varsta de 53 de ani, a fost judecat si condamnat la moarte dupa ce asupra sa au fost descoperite 4 kilograme de heroina, acum doi ani. Shaikh este instabil psihic, fiind diagnosticat ca maniaco-depresiv, iar sustinatorii sai afirma ca nu poate fi tras la raspundere pentru faptele comise. Verii inculpatului s-au cazat la un hotel din orasul Urumqi si doresc sa-si expuna petitia in fata presedintelui chinez Hu Jintao si a Congresului National al Poporului, parlamentul chinez. Integral pe Timesonline.

A fost dezlegat misterul urechii taiate a lui Van Gogh. Enigma din spatele celei mai faimoase mutilari din istoria artei ar putea fi in sfarsit dezlegata. Martin Bailey, un cercetator care l-a studiat indeaproape pe Van Gogh, a descoperit dovezi care indica faptul ca pictorul si-a taiat urechea la aflarea vestii ca fratele sau Theo, de care depindea atat financiar cat si emotional, urma sa se insoare. Datorita instabilitatii sale psihice, artistul s-a temut ca va pierde sprijinul fratelui sau odata ce acesta se va casatori, iar aceasta frica l-a impinsa catre automutilare. Cititi mai mult pe Timesonline.

Cati oameni poate suporta planeta Pamant? Cu numai 50 de ani in urma, populatia mondiala numara 2.5 miliarde de oameni. In ultima jumatate de secol, am reusit sa ne inmultim pana la 7 miliarde, o crestere uluitoare de 300%. Studii recente arata ca, pastrand aceasta rata de expansiune, vom depasi 20 si poate chiar 30 de miliarde in urmatorii 40 de ani si ca vom ramane, inevitabil, fara resurse de baza precum apa, hrana si combustibil. Intre timp, distrugem planeta intr-un mod pasional si dupa ce vom reusi sa ducem la pierzanie toate formele de viata, le-am putea urma la randul nostru, in ignoranta ce ne caracterizeaza special. Integral pe Descopera.ro .