Un DJ britanic a fost concediat dupa ca a intrerupt discursul Reginei si a facut glume pe seama familiei regale. Tom Binns, DJ la postul de radio BRMB din Birmingham, a fost concediat dupa ce a intrerupt discursul Reginei Marii Britanii spanand ascultatorilor "doua cuvinte: ce plictisitor!". Apoi, acesta a facut o gluma spunand ca "oamenii cred ca famiile regale sunt bune pentru turism. Insa, francezii au decapitat familia lor regala si sunt totusi multi oameni care inca viziteaza Franta". Apoi acesta a pus melodia "Last Christmas" de la trupa Wham!, facand trecerea cu comentariul "si acum mergem de la o regina la alta", facand aluzie la orientarea sexuala a lui George Michael. Comediantul si prezentatorul de radio Binns a facut comentariile in timpul unei emisiuni de Craciun. Se pare ca postul preluase din greseala un fragment din disursul anual de Craciun al Reginei, iar Binns, care lucra singur in studio, a decis sa intrerupa transmisia. In discursul sau, Regina si-a exprimat regretul cu privire la numarul mare de soldati britanici care si-au pierdut viata in Afganistan anul acesta. Insa, Binns a declarat ca nu a ascultat continutul discursului si a decis sa il intrerupa pentru ca postul de radio trebuia sa transmita o emisiune de stiri in locul discursului. Compania Orion Media, care detine postul de radio a declarat ca s-a inregistrat un numar mic de plangeri din partea ascultatorilor si a confirmat ca Binns nu mai lucreaza pentru ei, scrie The Guardian.

Un cetatean american a fost arestat in Coreea de Nord. Coreea de Nord a declarat, marti, ca a retinut un cetatean american care a incercat sa patrunda ilegal in tara, trecand granita cu China, scrie The New York Times. In comunicatul agentiei oficiale de stiri din Nord, K.C.N.A., nu se mentioneaza identitatea persoanei. Se precizeaza doar ca persoana a trecut granita dinspre China joia trecuta si ca, la ora actuala, aceasta este interogata de autoritati. Robert Park, un misionar american in varsta de 28 de ani, a trecut din China in Coreea de Nord vinerea trecuta. Potrivit unor activisti pentru drepturile omului din Seul, Park a declarat ca scopul sau este sa il convinga pe liderul nord-corean Kim Jong-il sa elibereze detinutii politici si a spus ca spera sa fie arestat pentru ca astfel ar atrage atentia oamenilor aspura cauzei sale. Deocamdata nu este clar daca persoana mentionata in comunicatul de presa este Robert Park, scrie The New York Times.

Reprezentantul lui Khamenei: Liderii opozitiei ar trebui executati. Un reprezentant al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat, marti, ca liderii opozitiei sunt "inamicii lui Allah" si ar trebui executati conform legii islamice, scrie Reuters. Declaratia clericului Abbas Vaez Tabasi a coincis cu demonstratia a zeci de mii de sustinatori ai guvernului care au cerut pedepsirea liderilor opozitiei pentru ca au provocat manifestatii violente dupa alegerile prezidentiale din iunie. "Cei vinovati de revoltele din tara sunt mohareb (dusmanii lui Allah), iar legea este foarte clara in ceea ce priveste pedeapsa care se cuvine unui mohareb" a declarat reprezentantul lui Khamenei la televiziunea nationala. Potrivit sharia, sentinta care se cuvine unui mohareb este executia. Remarcile clericului Vaez Tabasi au fost facute la doua zile de la cele mai sangeroase proteste anti-guvernamentale de la realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad in functia de presedinte al Iranului. Opt persoane au fost ucise in manifestatiile de duminica din Iran, potrivit Consiliului suprem de securitate nationala.

In Yemen s-ar putea afla pana la 300 de suspecti al-Qaeda. Ministrul de Externe yemenit, Abubakr al-Qirbi, a declarat, marti, ca pe teritoriul tarii sale s-ar putea afla pana la 300 de suspecti al-Qaeda, iar probabil multi dintre acestia planuiesc atentate impotriva unor tinte din Occident, scrie Reuters. "Bineinteles ca exista un numar de militanti al-Qaeda in Yemen, impreuna cu liderii lor. Suntem constienti de acest pericol. Si este foarte posibil ca acestia sa planuiasca atentate precum cel din Detroit" a declarat Qirbi. Rugat sa dea o cifra exacta pentru numarul membrilor Al-Qaeda din tara, ministrul de Externe a spus: "nu va pot da o cifra exacta. Ar putea fi cateva sute: 200, 300 - chiar nu va pot spune un numar precis". Organizatia Al-Qaida din Peninsula arabica a revedincat atentatul nereusit comis in ziua de Craciun de un nigerian, impotriva unui avion ce efectua cursa Amsterdam - Detroit.

Oficialii chinezi au delapidat 35 de milioane de dolari din fonduri guvernamentale. Potrivit Biroului National de Audit din China, in primele 11 luni ale anului 2009, oficialii chinezi au delapidat in jur de 35 de milioane de dolari din fonduri guvernamentale. Acest anunt ilustreaza cat de extinsa a devenit coruptia in randul oficialilor chinezi. Biroul National de Audit nu a facut public si bugetul de stat, insa a mentionat ca a examinat in jur de 100,000 de departamente guvernamentale si de companii detinute de stat. Expertii contabili au declarat ca mai mult de 1,000 de oficiali sunt pusi sub acuzare, scrie The New York Times.