MI5 stia ca teroristul din cursa Amsterdam-Detroit avea legaturi cu extremistii musulmani. Serviciile secrete britanice stiau de trei ani ca nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab luase legatura in repetate randuri cu extremistii musulmani din Marea Britanie. Conform oficialitatilor, MI5 ii supraveghea deja pe extremistii contactati de atacator in perioada studiilor sale la University College din Londra, scrie The Times. Aceste aspecte nu au fost comunicate la timp oficialitatilor americane, fapt ce va ridica semne de intrebare asupra erorilor si ineficacitatii serviciilor de informatii.

Seful unui cartel de droguri mexican a fost arestat. Carlos Beltran Levya, capul cartelului de droguri Beltran Levya, a fost capturat de politie in orasul Culiacan, din nord-vestul tarii, dupa ce s-a legitimat cu un nume fals cunoscut de catre autoritati. Arestarea traficantului a avut loc miercuri, insa politia a divulgat aceasta informatie sambata pentru a nu periclita restul operatiunii. In posesia lui Carlos Beltran Levya au fost gasite doua arme de foc, cartuse si cateva telefoane mobile. Arestarea acestuia vine la doar doua saptamani de la uciderea fratelui sau, Alberto, intr-un schimb de focuri petrecut in Cuernavaca, la marginea orasului Mexico City. Integral pe CNN.

Comandantul american David Petraeus s-a intalnit cu presedintele yemenit. Generalul David Petraeus, seful Comandamentului Central al Statelor Unite a avut sambata o intrevedere cu presedintele yemenit Ali Abdullah Saleh, conform unei surse guvernamentale americane. Presedintele Saleh si-a exprimat cu aceasta ocazie aprecierea pentru ajutorul pe care SUA il ofera tarii sale in combaterea extremistilor musulmani, scrie CNN. In cadrul intalnirii, cei doi au discutat despre cele mai noi date asupra prezentei al-Qaeda in Yemen, iar presedintele statului islamic a afirmat ca va sustine pe cat posibil Statele Unite in investigatia asupra atacului esuat asupra zborului Amsterdam-Detroit din ziua de 25 decembrie.

Cinci morti in Pakistan in urma unui atac american cu rachete. Doua rachete lansate de o drona americana au distrus duminica o ascunzatoare a militantilor islamisti din Waziristanul de Nord, zona instabila de langa granita cu Afganistanul, ucigand cinci rebeli, conform unui responsabil pakistanez citat de AFP. Atacul a tintit o casa din satul Mosakki, situat la aproximativ 25 de kilometri de Miranshah, principalul oras al regiunii, fiind a treia lovitura americana asupra districtului tribal din ultima saptamana. In declaratia sa, oficialul pakistanez precizeaza ca exista posibilitatea ca in ascunzatoare sa se fi aflat si o figura marcanta din randurile extremistilor.

Un cutremur a lasat 20.000 de oameni fara locuinte in Tadjikistan. Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a lovit estul Tadjikistanului sambata, lasand 20.000 de oameni fara adapost. Seismul s-a resimtit in zona muntoasa Gorno-Badakhshan si a afectat grav satele Rog si Gishkon unde au fost distruse 1.050 de locuinte din pamant, scrie CNN preluand informatii din media ruseasca si tadjika. Nu s-au inregistrat decese in urma cutremurului, cu epicentrul situat la 80 de kilometri de orasul Korough si hipocentrul la aproximativ 44,5 kilometri adancime.