Hillary Clinton este de parere ca instabilitatea din Yemen constituie o amenintare la scara globala. Secretarul american de stat Hillary Clinton a afirmat luni ca situatia instabila din Yemen reprezinta o adevarata amenintare si a promis remedierea erorilor din sistemele de securitate ale Statelor Unite dupa tentativa de atentat cu bomba petrecuta in ziua de Craciun, scrie Reuters. In primele sale comentarii de dupa atentatul din 25 decembrie, care a starnit critici la adresa administratiei Obama pentru masurile luate impotriva terorismului, Clinton a declarat ca se va consulta cu presedintele in vederea remedierii defectelor din sistemul de siguranta.

Dupa 23 de ani, Statele Unite au ridicat interdictia de intrare in tara pentru persoanele infectate cu HIV. Statele Unite au ridicat luni interdictia de intrare in tara impusa in 1987 pentru persoanele purtatoare de HIV. Masura fusese adoptata acum 23 de ani, datorita temerilor ca virusul s-ar putea raspandi prin utilizarea la comun a chiuvetelor sau chiar prin tuse. SUA a fost boicotata cu prilejul conferintelor despre SIDA dupa ce, in 1989, un cetatean olandez diagnosticat ca pozitiv cu virusul HIV a fost arestat intr-un aeroport american. Presedintele Obama a abolit interdictia la finalul un proces inceput in timpul administratiei Bush, numind-o "o decizie bazata mai mult pe frica decat pe fapte", iar la scurt timp s-a anuntat ca Washingtonul va gazdui Conferinta Mondiala SIDA din 2012. Masura se afla inca in vigoare in tari precum Rusia, Arabia Saudita, Coreea de Sud, Libia sau Republica Moldova. Integral pe Timesonline.

O pana de curent a intrerupt activitatea la aeroportul Ronald Reagan din Washington. O problema electrica a condus la suspendarea zborurilor de pe aeroportul Ronald Reagan din Washington. Nici o aeronava nu a putut decola sau ateriza in timpul penei de curent, iar autoritatile au suplimentat pentru scurt timp masurile de siguranta, scrie CNN. Instalatiiile electrice au fost repuse in functiune dupa aproximativ o ora. In acest timp, persoanele care trecusera de filtrele de securitate si-au putut petrece timpul in salile de asteptare de la portile aeroportului, accesul celorlalti calatori fiind oprit pana la remedierea problemei.

Autorul atacului sinucigas asupra bazei CIA din Afganistan era un agent iordanian. O sursa oficiala a declarat ca atacatorul sinucigas care a omorat sapte ofiteri CIA si un ofiter al serviciilor iordaniene de informatii era la randul sau un agent iordanian adus in Afganistan pentru a participa la capturarea membrilor de varf al retelei al-Qaeda. Teroristul a fost arestat in Iordania, fiind ulterior recrutat de catre serviciile de informatii care l-au trimis in Afganistan cu scopul de a se infiltra in al-Qaeda, scrie The New York Times. Barbatul era vazut drept o persoana capabila sa contribuie decisiv la capturarea liderilor extremisti, insa s-a dovedit a fi un agent dublu. Acesta a primit explozibilul in zona de frontiera cu Pakistanul iar apoi a reusit sa-l introduca in baza CIA, nefiind considerat suspect datorita faptului ca a fost identificat de catre compatriotul sau ucis in explozie.

Cercetatorii americani au creat sangele artificial. Cercetatorii de la Universitatea din California, din Santa Barbara si de la Universitatea din Michigan au anuntat ca au reusit sa creeze in laborator celule sintetice care “mimeaza” principalele caracteristici ale globulelor rosii. Particulele sunt foarte asemanatoare globulelor rosii nu numai prin forma si dimensiunea lor, dar si prin functionalitate. Oamenii de stiinta americani sunt optimisti in ceea ce priveste acest substitut sintetic al pretiosului sange uman: functia principala a globulelor rosii este tocmai aceea de a transporta oxigen in intregul organism, iar noile celule create in laborator s-au demonstrat capabile, chiar si dupa o saptamana, sa-si mentina 90% din capacitatea de a face acest lucru. Integral pe Descopera.ro.