Fosta garda de corp a lui Osama bin Laden: "America este o tinta legitima". In anii 1990, Nasser al-Bahri era garda de corp a lui Osama bin Laden si era supranumit "Ucigasul". Astazi, Bahri este consultant financiar in Yemen, iar stilul sau de viata este mai degraba occidental. Insa, ideile sale au ramas in continuare radicale. Intrebat intr-un interviu pentru Washington Post daca jihadistii ar trebui sa ii ucida pe americani in SUA, acesta a raspuns prompt "America este o tinta legitima". Desi nu mai este membru Al Qaeda si declara ca nu vrea sa se intoarca la viata de militant pentru Jihad, Bahri il admira in continuare pe Bin Laden si cauza pe care o sustine acesta din urma. "Este un om de caracter. Orice greseli ar fi facut, el are o personalitate pura. Este un om simplu si sfant" a declarat Bahri despre Osama bin Laden.

Sase capete de acuzare formulate impotriva nigerianului care a organizat atentatul din ziua de Craciun. Sase capete de acuzare au fost formulate impotriva nigerianului care a incercat sa arunce in aer un avion american in ziua de Craciun, printre care si tentativa de omor asupra celor 289 de persoane aflate la bordul aeronavei, scrie CNN. Un tribunal federal l-a pus sub acuzare pe Umar Farouk Abdulmutallab pentru tentativa de a folosi o arma de distrugere in masa, tentativa de omor in cadrul jurisdictiei speciale a SUA privind aeronavele, incercarea deliberata de a distruge un avion aflat in jurisdictia SUA, plasarea deliberata a unui dispozitiv exploziv in, pe sau in apropierea unei aeronave din jurisdictia SUA si doua rechizitorii privind posesia unei arme de foc in vederea comiterii unui act de violenta. Daca va fi condamnat, nigerianul de 23 de ani risca pedeapsa cu inchisoarea pe viata, scrie CNN.

Singurul supravietuitor al bombelor atomice de la Hiroshima si Nagasaki a murit la varsta de 93 de ani. Tsutomu Yamaguchi, considerat singurul supravietuitor oficial al celor doua explozii atomice din Japonia, din timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, a murit, luni, la Nagasaki, la varsta de 93 de ani, scrie The New York Times. Potrivit fiicei acestuia, Yamaguchi suferea de cancer la stomac. Pe cand avea 29 de ani, Yamaguchi, inginer la Mitsubishi Heavy Industries, a fost trimis intr-o delegatie la Hiroshima. Pe 6 august 1945, cand SUA au aruncat prima bomba atomica in Japonia, Yamaguchi se afla pe o strada din Hiroshima, la 3 kilometri de zona zero. In urma exploziei care a ucis mai mult de 80.000 de persoane, Yamaguchi s-a ales cu timpanele sparte si cu arsuri pe partea superioara a corpului. In noaptea aceea, barbatul a ramas intr-un buncar, iar in ziua urmatoare, el s-a intors in orasul sau natal, Nagasaki. A doua bomba atomica a distrus orasul Nagasaki pe 9 august 1945, ugigand 70.000 de persoane. In momentul exploziei, Yamaguchi se afla in biroul sau, povestindu-i superiorului sau despre incidentul de la Hiroshima.

Coreea de Nord a inceput un program de imbogatire a uraniului in anii 1990. Ministrul de Externe sud-coreean a declarat, miercuri, ca Nordul a inceput un program de imbogatire a uraniului cel tarziu in anul 1996. Programul nuclear al Coreei de Nord s-a concentrat, pana recent, pe producerea de plutoniu pentru arme nucleare la centrala din Yongbyon. Nordul a recunoscut pentru prima data in aprilie 2009 ca intentioneaza sa imbogateasca si uraniu. In luna iunie a anuntat ca programul de imbogatire a uraniului se afla intr-o faza "experimentala", iar in luna septembrie a spus ca "programul experimental de imbogatire a uraniului" a intrat in "faza finala". Insa, Yu Myung-hwan a declarat miercuri: "se pare ca in Coreea de Nord programul de imbogatire a uraniului a inceput cel tarziu in 1996", adaugand ca raman in continuare foarte multi factori necunoscuti, precum "cat de avansat este programul, cat de mult uraniu imbogatit si cate arme nucleare au", scrie The New York Times.

A doua cea mai inalta cladire din lume va deveni “verde”. Odata cu inaugurarea Burj Dubai si intrarea acesteia in cartea recordurilor drept cea mai inalta cladire din lume, fosta “campioana”, cladirea Taipei 101 din Taiwan, a ajuns – evident - pe locul doi. Acum , proprietarii cladirii “detronate” au in vedere un nou record: ei doresc ca Taipei 101 sa devina cea mai inalta cladire “verde” din lume. Ei vor cheltui 1,9 milioane USD pentru a ajunge sa indeplineasca 100 de criterii necesare pentru ca Taipei 101 sa capete, in 2011, un certificat de mediu care sa ateste impactul sau ambiental redus. De obicei, aceste edificii uriase consuma enorm de multa energie, iar functionarea lor are un impact foarte mare asupra mediului, scrie Descopera.