Opt persoane impuscate la o fabrica din Missouri: trei morti si cinci raniti. Trei persoane au fost ucise si alte cinci au fost ranite joi la o fabrica de transformatoare din orasul St. Louis, Missouri, dupa ce un angajat a deschis focul asupra colegilor sai. Politia l-a identificat pe autorul atacului criminal in persoana lui Timothy Hendron, un angajat al companiei ABB, de care apartine fabrica, implicat intr-un proces impotriva planului de pensionare al firmei, scrie CNN. Atacul a avut loc la ora locala 6:30. Conform politiei, un barbat a intrat in cladire inarmat cu o pusca si un pistol si a deschis focul asupra angajatilor. Dintre cei cinci raniti, trei se afla in stare critica iar ceilalti doi au suferit rani mai usoare.

22 de persoane au murit in ultima perioada din cauza vremii in Marea Britanie. Numarul persoanelor decedate in Marea Britanie din cauza conditiilor meteorologice extreme a ajuns joi la 22. Este cel mai puternic inghet cu care Regatul Unit se confrunta in ultimele decenii, iar meteorologii nu intrevad o imbunatatire a vremii in viitorul apropiat, scrie Timesonline. Mii de case au ramas fara curent electric, anumite scoli s-au inchis iar transporturile au fost grav perturbate. Valoarea pagubelor pe care vremea nefavorabila le-a produs este estimata in jurul sumei de 700 de milioane de lire sterline.

Practicarea sacrificiilor umane, tot mai frecventa in Uganda. Frecventa ridicata a sacrificiilor umane ingrijoreaza autoritatile din Uganda. Vrajitorii locali recunosc ca participa la asemenea ritualuri, iar unul dintre ei marturiseste ca a ucis 70 de oameni, incluzandu-l pe propriul sau fiu. Intre timp, acesta a renuntat la sacrificii si lupta pentru denuntarea lor, scrie The Telegraph. Conform oficialilor, intensificarea acestor practici este strans legata de cresterea nivelului de prosperitate al populatiei, ugandezii crezand ca vrajitoria ii poate ajuta sa se imbogateasca. Oamenii captureaza copii iar apoi le duc vrajitorilor sangele si inimile acestora drept sacrificii pentru spirite.

Pentagonul: Un atac asupra Iranului poate destabiliza Orientul Mijlociu. Amiralul Mike Mullen, un responsabil militar american de rang inalt a declarat joi ca un eventual atac asupra Iranului ar putea avea consecinte neprevazute asupra Orientului Mijlociu, insistand asupra unei solutii diplomatice. Conform amiralului Mullen, Teheranul urmareste obtinerea armelor nucleare, insa o lovitura impotriva acestei tari poate duce la dinamitarea situatiei din zona, relateaza Reuters. ONU a sanctionat deja in trei randuri Iranul pentru natura activitatilor sale nucleare. Statele Unite sustin, alaturi de aliatii vestici, necesitatea unor noi sanctiuni, insa Rusia si China se opun.

Omenirea va distruge Pamantul cu mult inaintea Soarelui. Din cele 400 de planete extrasolare identificate pana in prezent, nici macar una nu prezinta conditiile necesare intretinerii vietii, desi este posibil ca in trecut viata sa fi existat pe aceste corpuri. Unii cercetatori si ambientalisti sunt de parere ca aceasta constatare ar putea fi unul dintre semnele concludente ale faptului ca viata este menita sa se autodistruga intr-un final. Fotografiile din sateliti ne arata, fara echivoc, restrangerea calotelor glaciare, deplasarea Desertului Namibiei - cel mai vechi din lume - , devastarea padurilor tropicale din Indonezia si Congo, precum, desigur, si a celor din Amazon. Integral pe Descopera.ro.