Viorica Costiniu: Membrii CSM au votat de sase ori ca sa iasa cine trebuie. Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor, judecatorul Viorica Costiniu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca Florica Bejinaru si-a depus candidatura in timpul sedintei CSM de astazi, a intr-un moment in care "nici dansa nu era sigura daca o depune sau nu". Despre procedura de vot de la CSM, Costiniu a spus ca "este o rusine votul membrilor CSM de astazi, sa voteze de sase ori ca sa iasa cine trebuie si cum trebuie". In replica, Lidia Barbulescu, membru CSM, a precizat ca sedinta s-a desfasurat "in parametrii normali". "Nu am numarat de cate ori s-a repetat votul, dar este adevarat ca nu a fost numai de doua ori", a spus aceasta. Integral in Romania Libera.

Bechtel, 45 kilometri de autostrada in 2010, cu conditii. Constructorul american al Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, a anuntat ca in 2010 ar putea termina tronsonul 2B, dintre Turda si Campia Turzii, precum si un segment cuprins intre 30 si 40 kilometri de autostrada de pe tronsonul 3C, din judetul Bihor, intre Bors si Suplacu de Barcau. Pentru a realiza insa aceste lucrari, americanii asteapta alti bani de la statul roman. Oferta Ministerului Transporturilor, ca Bechtel sa concesioneze lucrarile, a ramas pana acum fara un raspuns clar. Managerul pentru relatiile cu comunitatea al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat ieri ca nu poate face o estimare oficiala in legatura cu volumul lucrarilor ce vor fi executate in anul 2010 de compania care construieste Autostrada Transilvania, insa a avansat cateva ipoteze de lucru, scrie Romania Libera.

Romanii au inventat vaccinul volant. Sute de oameni s-au adunat ieri in pasajul de la Universitate pentru a fi vaccinati impotriva gripei de tip nou. Multi dintre ei credeau ca este singurul loc unde se poate obtine un vaccin gratuit. Coada se intindea de la o scara la alta a pasajului. Aproximativ 1.000 de persoane care au asteptat chiar si o ora si jumatate, in Pasajul Universitatii, pentru a fi vaccinate impotriva gripei de tip nou au devenit tinta ironiilor studentilor care aveau treaba prin zona. Tinerii erau uimiti la vederea multimii, cei mai pusi pe sotii dintre ei scapand cate un stranut intentionat catre oameni. In general, toata lumea simtea nevoia sa sune un prieten si sa-i povesteasca despre ceea ce vedea, iar odata terminata convorbirea, telefonul devenea camera foto si fiecare facea cate o poza cu multimea, scrie Gandul.

Cercetatorii au muncit gratis timp de sase luni. Angajatii din Cercetare au pichetat, ieri, sediul Ministerului Educatiei si Palatul Parlamentului, fiind nemultumiti ca o buna parte dintre ei fie nu si-au primit salariul in ultimele sase luni, fie au fost trimisi in concediu fara plata sau in somaj tehnic. „Nu am rezolvat nimic. Ne-au spus ca i-am cam luat prin surprindere si, dupa ce vor analiza situatia, ne vor mai chema la discutii”, a spus Radu Minea, liderul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare, la finalul primelor discutii cu mai-marii din Educatie. Integral in EvZ.

Tinerii se sinucid pentru fleacuri. Un adolescent de 16 ani din comuna Poiana Lacului a vrut sa-si puna capat zilelor pentru ca prietenii au ras de pozele lui de pe hi5. I-au spus ca e prea slab. Specialistii spun ca, in adolescenta, tinerii nu au o identitate clara, ci sunt in cautare de modele. In aceasta perioada ei au nevoie de sprijin emotional din partea parintilor. Pot fi glumele rautacioase ale prietenilor un motiv serios de a-ti pune steangul de gat? Pentru Laurentiu Andrei, un adolescent de 16 ani din comuna Poiana Lacului din judetul Arges, a fost, scrie Adevarul.

Cu ce ii are Traian Basescu la mana pe magistrati. Presedintele Traian Basescu le-a adus aminte membrilor CSM faptul ca greva magistratilor ar putea aduce in fata legii pe toti cei care au participat la aceasta. Traian Basescu a declarat, luni, la CSM, ca protestul magistratilor din 2009 a marcat un moment de solidaritate al acestei bresle, dar ca trebuie analizat din punct de vedere al legalitatii si ca magistratii ar trebui sa lase "steagul ilegalitatii jos". Presedintele a afirmat in Plenul CSM ca "as mai face observatia legata de protest, ca sa nu-i spun nici greva, nici altfel. Sigur ca a marcat un moment de solidaritate al breslei, aici insa trebuie sa analizati foarte bine legalitatea, pentru ca proteste fac toti, problema este ca de la justitie toti, ca e vorba de presedinte sau de cetatean, pana la cel mai putin influent om din tara asta, asteapta aplicarea si respectarea legii", a declarat Traian Basescu. Integral in Gardianul.

Acciza reaprinde tigara la bucata! Chioscarii din Bucuresti si din alte orase din tara vand tutun „cu taraita“ fara ca vreo autoritate sa-i poata prinde. Scumpirea tigarilor si intentia fumatorilor de a renunta treptat la acest viciu dau apa la moara comerciantilor de la coltul blocului. Pe langa traficul cu tigari de contrabanda, un alt fenomen a luat amploare in contextul scumpirilor din ultima vreme. De cand pretul unui pachet de tigari a ajuns la aproximativ 10 lei, tot mai multe chioscuri si buticuri de cartier si-au reluat un obicei mai vechi: comercializarea tigarilor la bucata, scrie Adevarul.