Parlamentul afgan a intrat in vacanta fara a confirma cabinetul. Parlamentul afgan si-a incheiat ultima sedinta de dinaintea pauzei de iarna fara a-l astepta pe presedintele Hamid Karzai sa-si definitiveze cabinetul, prelungind astfel o perioada de cateva luni de incertitudini politice. In consecinta, Karzai va trebui sa se prezinte, pe 28 ianuarie, la o conferinta internationala asupra viitorului tarii cu un cabinet incomplet, scrie Reuters. Confirmarea componentei executivului este primul test major pentru Hamid Karzai dupa realegerea sa, marcata de dispute privind fraudele electorale. Presedintele afgan a promis ca va numi ministri competenti, insa le este dator si conducatorilor regionali care l-au ajutat sa obtina al doilea mandat. Parlamentul a refuzat deja de doua ori variantele de cabinet propuse de Karzai.

Atacul unei drone ucide 20 de persoane in Pakistan. Conform oficialilor pakistanezi, o drona a ucis cel putin 20 de persoane intr-un atac asupra unui complex al militantilor islamisti din Waziristanul de Sud. Drona a tras patru rachete in cladirea din satul Nizba, aflat intr-o zona tribala din apropierea granitei cu Afganistanul, scrie CNN. Este a treilea atac de acest tip petrecut in regiune in ultimele patru zile. Statele Unite sunt unica tara care are capacitatea de a utiliza drone in zona, iar oficialii americani nu comenteaza asupra acestor atacuri, fapt ce a cauzat tensiuni intre SUA si Pakistan.

Iranul afirma ca "drepturile sale nucleare" trebuie sa fie recunoscute. Purtatorul de cuvant al ministerului de externe iranian a declarat ca marile puteri vor obtine rezultate in negocierile cu tara sa doar daca vor adopta "o abordare realista" si vor recunoaste drepturile nucleare ale republicii islamice. Aceste declaratii vin la doar o zi dupa intalnirea celor sase puteri ce a avut ca subiect inasprirea sanctiunilor impotriva Iranului, scrie Reuters. In cadrul intalnirii respective, China s-a opus adoptarii de noi masuri punitive, zadarnicind astfel eforturile statelor vestice, care doreau sa discute initierea unei noi rezolutii ONU asupra unei a patra runde de sanctiuni impotriva Teheranului.

Kim Jong Il solicita o armata nord-coreeana mai puternica. Liderul nord-coreean Kim Jong Il a declarat ca tara sa trebuie sa isi intareasca fortele armate, la doua zile dupa ce regimul sau a avertizat ca va initia un razboi impotriva Coreei de Sud, daca acest lucru va fi considerat necesar. Agentia oficiala de stiri a Coreei de Nord informeaza ca presedintele Kim a supravegheat un exercitiu militar comun al aviatiei, marinei si fortelor terestre care a demonstrat "puterea nemiloasa" a statului comunist impotriva oricaror eventuali invadatori. Integral pe FoxNews.

Ursii polari sunt in pericol de moarte din cauza poluarii. Supravietuirea pe termen lung a ursilor polari este amenintata de substantele poluante create de oameni; substante care au ajuns in regiunea arctica – arata un studiu care s-a realizat pe o perioada de timp de 10 ani si a fost publicat in jurnalul stiintific Environment International. Concluziile studiului sunt infioratoare pentru orice iubitor al animalelor: o cantitate uriasa de substante chimice industriale, precum mercurul sau compusii organoclorati, a infestat aerul si apa Oceanului Arctic, cu un impact devastator asupra ursilor polari. Oasele, organele interne si cele reproductive sau sistemul imunitar al impunatoarelor mamifere albe sunt din ce in ce mai afectate de aceste chimicale, scrie Descopera.ro.