Israelul critica Iranul cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului. Cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului, liderii israelieni au promis ca nu vor permite niciodata ca "mana raului" sa ia vieti evreiesti, facand referire la Iran. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a tinut un discurs la Auschwitz, fostul lagar de concentrare nazist eliberat de Armata Rosie acum 65 de ani, in care a declarat ca un stat israelian puternic reprezinta singura garantie pentru siguranta poporului. In acelasi timp, in Berlin, presedintele israelian, Shimon Peres a afirmat in fata Parlamentului german ca Iranul reprezinta o amenintare pentru intreaga lume si l-a criticat pe presedintele Mahmoud Ahmadinejad pentru ca a negat Holocaustul si a lansat un apel pentru distrugerea statului evreiesc. La ceremonia de la Auschwitz, care a avut ca scop educarea tinerilor cu privire la Holocaust, au participat presedintele si premierul polonez, ministrii de educatie din 30 de tari si 150 de supravietuitori, scrie Reuters.

IATA: 2009 a fost cel mai prost an din istorie pentru liniile aeriene. Potrivit Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian (IATA), anul 2009 a inregistrat cel mai mare declin in traficul aerian de pasageri de la al Doilea Razboi Mondial pana acum. Traficul aerian de pasageri a scazut cu 3,5% in fata de 2008, iar cel comercial cu 10,1%. "In privinta cererii, anul 2009 intra in istorie ca cel mai prost an pentru aceasta industrie. Am pierdut 2,5 ani de crestere pe piata traficului aerian de pasageri si 3,5 ani de crestere pe piata traficului aerian comercial", a declarat Giovanni Bisignani, director general la IATA. Cu toate acestea, spre sfarsitul anului situatia a inceput sa se imbunatateasca. In decembrie 2009 traficul de pasageri a crescut cu 1,6%, iar cel comercial a scazut cu doar 0,7%, fata de noiembrie 2009. In pofida imbunatatirilor din ultima luna din 2009, IATA anunta ca 2010 va fi tot un an greu pentru companiile aeriene. "Venitul anual va creste intr-un ritm mai lent decat cererea. Profitul va fi foarte greu de recuperat si ne asteptam ca liniile aeriene sa piarda in jur de 5,6 miliarde de dolari in 2010" a declarat Bisignani.

Indexul Performantei de Mediu 2010: Islanda, cea mai "verde" tara, SUA pe pozitia 61, in scadere fata de 2008. Potrivit Indexului Performantei de Mediu (EPI), realizat de o echipa de experti de la universitatile americane Yale si Columbia, Islanda este tara care a reusit cel mai bine sa reduca poluarea si administrat cel mai eficient resursele naturale. Cercetatorii au apreciat 163 de tari in functie de realizarile lor in mai multe arii precum protectia mediului, calitatea aerului, administrarea resurselor de apa, biodiversitate, paduri, pescuit, agricultura si schimbari climatice. Islanda a obtinut punctaje foarte mari datorita impaduririlor si diminuarii emisiilor de gaze cu efect de sera. SUA s-a clasat pe pozitia 61 anul acesta, mult mai jos fata de 2008, cand a ocupat locul 39. SUA a facut progrese in unele aspecte, cum ar fi asigurarea accesului la apa potabila si impaduriri, insa a avut rezultate slabe in privinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si a poluarii aerului in general.

Filmele 3D dauneaza grav sanatatii. Pasiunea pentru filmele 3D poate fi foarte nociva pentru ochii privitorilor. Entuziastii acestui progres cinematografic nu ar trebui sa urmareasca filme tridimensionale mai mult de 2-3 ori pe saptamana, in timp ce unora nu le sunt recomandate deloc, din cauza medicale, sunt de parere oftalmologii rusi. Atentia medicilor de ochi rusi a cazut asupra fenomenului filmelor 3D, dupa ce mai multe persoane s-au plans ca ar avea probleme de vedere in urma unei experiente de acest fel. Dupa ce au urmarit un film, privind prin ochelari special polarizati, unii indivizi au acuzat oarecare disconfort, migrene si dificultati de adaptare a ochilor la mediu, scrie Descopera.

Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela pentru a ajunge mai aproape de Hristos. Potrivit unei carti publicata miercuri, Papa Ioan Paul al II-lea obisnuia sa se loveasca cu o curea si sa doarma gol pe podea pentru a ajunge mai aproape de Hristos, scrie CNN. Cartea a fost scrisa de Slawomir Oder, seful comitetului care urmeaza sa stabileasca daca Papa Ioan Paul al II-lea, ar trebui declarat sfant sau nu, impreuna cu jurnalistul italian Saverio Gaeta. "Oamenii din anturajul sau l-au auzit cu propriile urechi cand pe Karol Wojtyla cand se autoflagela" mentioneaza cartea intitulata "De ce este un sfant: Povestea adevarata a lui Ioan Paul al II-lea".