Marea Britanie: barurile vor avea halbe incasabile. Guvernul din Marea Britanie plnuieste sa introduca halbe si pahare de bere incasabile in baruri datorita numarului foarte mare de incidente in care acestea sunt folosite ca arme. In clipa de fata cifra a ajuns la 87.000. Deoarece persoanele care beau bere nu sunt fani ai paharelor de plastic, cercetatorii britanici au realizat halbe si pahare dintr-o sticla speciala care nu se sparge usor, noteaza SkyNews.

Bulgaria construieste un nou reactor la centrala nucleara de la Kozlodui. Traicio Traikov, ministrul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului a declarat ca Guvernul bulgar va decide construirea unui nou reactor la centrala nucleara de la Kozludui. Traikov a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca noul reactor ar putea avea capacitatea de 1.000 de megawati si construirea acestuia va implica costuri mai mici decat realizarea unei alte centrale in localitatea Lelene, pe Dunare, a afirmat ministrul bulgar citat de Balkans.com

Furtuna solara din 2012 ar putea genera caderi de curent la Olimpiada. O foarte probabila furtuna solara prezisa pentru 2012, ce va coincide cu Jocurile Olimpice din Londra, ar putea intrerupe toate sistemele de comunicatie de pe Pamant, inclusiv transmisiunea in direct a mega-evenimentului sportiv, avertizeaza cercetatorii. "Activitatea solara are o mare influenta asupra planetei noastre. Vremea din spatiu poate afecta intreaga populatie terestra. Jocurile Olimpice ar putea fi intrerupte in timpul urmatorului maximum solar, ce ar putea afecta transmisiunile efectuate de sateliti", declara prof. Richard Harrison, lider in fizica spatiala al Laboratorului Rutherford Appleton, din Oxfordshire, noteaza Descopera.

Irak: cel putin 32 de morti si peste 150 de raniti in urma a doua atentate cu masini capcana. Doua masini ce au explodat vineri in sudul capitalei irakiene Bagdad au ucis 32 de pelerini siiti si au ranit mai mult de 150. Pelerinii se adunasera cu ocazia uneia din cele mai importante sarbatori ale musulmanilor siiti, Ashura. Oamenii comemoreaza uciderea imamului Hussein, nepotul profetului Mahomed si cel mai venerat martir al siitilor. Politia a declarat ca doua bombe au explodat la un interval foarte scurt de timp in orasul sfant siit Karbala, locul de intalnire al pelerinilor la mormantul imamului Hussein, scrie CNN.

Fortele speciale ale NATO, actiune fara precedent pentru eliberarea unei nave capturate de pirati. Fortele speciale ale NATO au efectuat o actiune fara precedent in Golful Aden pentru a elibera echipajul unui vas sloven capturat de pirati in dimineata zilei de vineri. Vasul numit Ariella, avea 25 de membri la bord si naviga sub pavilion strain cand a fost capturat de pirati. Membrii echipajului au reusit insa sa transmita inainte un SOS ce a fost rapid interceptat de fortele de coalitie internationala de patrulare in largul coastelor Somaliei care au intervenit rapid eliberand echipajul. "Aceasta este prima data ca o criza de acest fel are loc dupa ce piratii au confiscat o nava", a declarat pentru AFP John Harbor, purtator de cuvant al fortelor speciale anti-piraterie.