Cum a „desfiintat” Ioan Holender Balul de la Viena. La ultimul bal caruia ii este gazda, ca director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender spune ca e nedrept ca institutia sa fie faimoasa pentru un „circ aproape monden”. Vestea ca Lindsay Lohan nu va veni la balul de la Viena, joi seara, la bratul omului de afaceri Richard Lugner (asa cum in anii trecuti au facut alte starlete nedemne de rangul Operei austriece de Stat, de la Paris Hilton la fosta stripteuza Dita von Teese) ii invrajbise joi dimineata pe amatorii de intrigi mondene din Austria, care se grabeau sa afle stirea, alaturi de detaliile ei picante, din tabloide, scrie EvZ.ro

Doi Cioaca ravnesc la brandul „Elodia“. Cristian Cioaca si Petru Cioaca au cerut sa inregistreze, la OSIM, brandul „Elodia”. Primul, fostul sot al avocatei Elodia Ghinescu, a esuat. Al doilea asteapta raspunsul. Un afacerist din Piatra Neamt, Petru Cioaca, a depus la OSIM o cerere de inregistrare a marcii „Elodia“, dupa ce o cerere similara i-a fost respinsa fostului sot al avocatei disparute, Cristian Cioaca, noteaza Adevarul.

Problema nationala: balegarul otraveste fantanile. Din acest an, Ministerul Mediului i-ar putea obliga pe tarani sa imprastie ingrasamantul pe camp, dupa program. Sudul Romaniei figureaza printre zonele din Uniunea Europeana in care apele subterane contin niveluri crescute de nitrati. Asa arata un raport referitor la implementarea Directivei Nitratilor, publicat joi de Comisia Europeana. Acesta mai specifica faptul ca folosirea fertilizatorilor chimici si organici cu nitrati in agricultura este o sursa importanta de poluare a apei in Europa, noteaza EvZ.ro

Vanghelie junior vede lumina tiparului. Ce sfaturi ii da experimentatul Prigoana junior si cum si-a invatat Radu Mazare fiul sa reuseasca in viata. La doar 14 ani, Alexandru Vanghelie, fiul primarului sectorului 5, si-a facut intrarea in tabloide pe prima pagina. O conditie necesara pentru a avea succes chiar si in politica, dupa cum spune un alt fiu de politician, tanarul Honorius Prigoana, care a si candidat, fara mare succes insa. Cum trebuie sa fie un copil de politician ca sa iasa din umbra tatalui stie Radu Mazare: "Sa fie ca mine. E un fel de lider acolo la el, la liceu", noteaza Gandul.

400 de milioane de euro, nota de plata pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Vom avea cea mai mare catedrala construita dupa revolutie si cea mai scumpa in acelasi timp. Nota de plata pentru constructia Catedralei a fost estimata de presedintele comisiei tehnice, Nicolae Noica, fost ministru al Lucrarilor Publice in guvernarea CDR, la 400 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane sunt alocate pentru constructia la rosu, iar celelalte milioane pentru finisari, scrie Cotidianul.

Fostul director al Fondului Proprietatea, care a castigat 500.000 euro: „Si eu am revolta mea. In SUA as fi castigat milioane”. Cat au castigat doi ministri ai Cabinetului Boc. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a incasat 36.000 de euro ca presedinte al comisiei ce supravegheaza Fondul Proprietatea si 63.300 de euro ca membru al unor Consilii de Administratie. Pentru doar doua luni ca membru intr-un CA, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a primit 6.000 de euro. Controversata Daniela Lulache, fostul director general al Fondului Proprietatea, care a recunoscut ca avea un salariu de peste 13.000 de euro pe luna, a iesit, ieri, la rampa pentru a explica de ce a primit o astfel de indemnizatie. "Inainte de a veni la Fond castigam mai mult de jumatate din ultima suma. N-am spus niciodata si nici nu regret decizia de a veni la Fondul Proprietatea. Este o decizie pe care am luat-o in cunostinta de cauza, proiectul este absolut superb, este o sansa ce nu iti apare in fiecare zi", a povestit Daniela Lulache, noteaza Gandul.

4.000 de persoane au reclamat la CSA companiile de asigurari. Majoritatea acestor reclamatii reprezinta sesizari ce privesc modul de solutionare a dosarelor de dauna, iar aproximativ 80% din aceste reclamatii au fost solutionate favorabil. Numarul reclamatiilor inregistrate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor care au avut ca subiect contracte RCA a fost in 2009 de 3.977. Majoritatea acestor reclamatii reprezinta sesizari ce privesc modul de solutionare a dosarelor de dauna, aproximativ 80% din aceste reclamatii fiind solutionate favorabil, scrie Cotidianul.

Seful Asociatiei Magistratilor, judecatorul Pivniceru, il acuza pe Traian Basescu ca incalca legea pentru ca a modificat in violet stema de la Cotroceni. Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania(AMR), judecatoarea Mona Pivniceru a constatat ca fundalul stemei de pe tribuna de la Cotroceni este violet si nu albastru, cum prevede legea. Judecatoarea mai afirma ca incalcarea legii este pasibila de pedeapsa penala, facand referire la articolul 236 din Codul penal referitor la ofensa adusa unor insemne. Pedeapsa prevazuta de lege pentru aceasta infractiune este inchisoarea de la trei luni la un an sau amenda, scrie Gandul.