Hillary Clinton indeamna Iranul sa-si revizuiasca politica nucleara. Secretarul american de stat, Hillary Clinton a lansat duminica un apel catre Iran, indemnand statul islamic sa-si revizuiasca "periculoasa" politica nucleara, afirmand ca pozitia Teheranului va fi taxata de catre comunitatea internationala, scrie Reuters. Clinton cauta in aceasta perioada sa obtina mai multa presiune diplomatica asupra Iranului din partea tarilor arabe, participand in acest sens la un forum mondial americano-islamic. "Imi doresc sa gasesc o modalitate cat mai pasnica de a aborda problema, si sunt deschisa la orice angajament semnificativ, insa nu vrem sa ne angajam la nimic cat timp ei isi construiesc bomba", a declarat secretarul american de stat.

12 civili au murit in a doua zi a ofensivei aliate din Afganistan. 12 civili afgani au fost ucisi duminica dupa ce doua rachete trase de fortele coalitiei si-au ratat tintele, in timp ce talibanii opun o rezistenta darza in fata asaltului NATO asupra gruparii radicale, scrie CNN. Generalul american Stanley McChrystal, comandantul ISAF a declarat: "Regretam aceste tragice pierderi de vieti. Operatiunea din regiunea Helmand are ca obiectiv instaurarea ordinii si sigurantei in aceasta zona vitala a Afganistanului. Este pacat ca s-au pierdut vieti nevinoate in cursul eforturilor noastre." Cele doua rachete trase cu sistemul HIMARS fusesera indreptate catre insurgenti care deschisesera focul asupra fortelor afgane si ISAF, insa si-au gresit tinta cu aproximativ 300 de metri.

Israelianul care are 23 de sotii a fost acuzat oficial de viol. Impotriva unui barbat israelian despre care se crede ca ar avea 23 de sotii si 59 de copii s-au formulat duminica, intr-un tribunal din Tel Aviv, mai multe acuzatii de viol, agresiune sexuala, sodomie si privare de libertate. Inculpatul, Goel Ratzon, in varsta de 60 de ani, a fost arestat luna trecuta, scrie CNN. Autoritatile il acuza pe acesta ca a trait impreuna cu 23 de femei pe care le convinsese ca are puteri divine. "Le-a facut pe victime sa creada ca are puterea de a vindeca si blestema, obtinand astfel controlul complet asupra vietilor, dorintelor, gandurilor si actiunilor lor", se afirma in documentele tribunalului. Ratzon pretinde ca este nevinovat, ca totul s-a petrecut cu consimtamantul partenerelor sale si ca femeile erau libere sa plece oricand doreau.

Trupele libaneze au deschis focul asupra unor avioane de lupta israeliene. Fortele libaneze au deshis duminica focul asupra a patru avioane de lupta israeliene care au zburat in spatiul aerian al statului libanez. Avioanele israeliene zboara frecvent deasupra teritoriului Libanului, efectuand misiuni de recunoastere, conform autoritatilor de la Tel-Aviv. Aceste zboruri constituie o sursa de tensiune intre cele doua state. Incidentul de duminica survine in mijlocul unei perioade de presiuni in Orientul Mijlociu, cauzata de unele dintre cele mai dure schimburi de replici dintre Israel si vecinii sai arabi din ultimii ani, scrie FoxNews.com.

Sange de cobra, scorpioni si soparle pentru cei mai duri soldati. “Cobra Gold” este cel mai mare stagiu militar multinatonal din lume, in cadrul caruia soldati de sase nationalitati diferite invata sa gestioneze situatiile critice. In 2010, exercitiul de barbatie este sustinut in Thailanda, o ocazie pentru trupele militare sa se familiarizeze cu delicatesele locale. In timpul unui exercitiu de supravietuire din tabara militara a provinciei Chon Buri, soldatii au trebuit sa manance scorpioni si soparle prajite in foc, dar si sa bea legendarul "panaceu", sange de cobra. In unele culturi asiatice, se crede ca sangele de sarpe detine cheia potentei masculine si poate fi gasit chiar in plafare. Integral pe Descopera.ro.