Yahooo si Microsoft au acordul UE pentru fuzionarea motoarelor de cautare. Companiile Yahoo si Microsoft isi pot continua planurile de fuzionare a motoarelor de cautare dupa ce Comisia Europeana si-a dat acordul in acest sens. Proiectul aprobat si in SUA se ridica la valoarea de 44 miliarde de dolari. Fuzionarea motoarelor, cel apartinand Yahoo si motorul de cautare Bing, apartinand Microsoft, va spori competitia pe piata mai ales pentru Google, care detine 85% din piata globala, noteaza BBC.

Medvedev a demis 15 inalti oficiali cu grad de general sau colonel . Presedintele rus Dmitri Medvedev a lansat joi o reforma radicala impotriva Ministerului de Interne si a concediat mai multi functionari superiori promitind actiuni dure pentru a eradica coruptia. "Acesta este doar inceputul", a avertizat Medvedev intr-un discurs in fata inaltilor functionari din Ministerul de Interne, anuntind actiuni drastice printre care si injumatatirea personalului administrativ al ministerului, informeaza AFP.

Francmasonii, dornici sa-si deschida un birou in Bruxelles. Un mason francez a afirmat ca o parte a miscarii masonice din Europa doreste sa deschida un centru in Bruxelles pentru a promova masuri de anihilare a influentei din ce in ce mai puternice a organizatiilor religioase in institutiile UE, informeaza EUobserver. Masonul a spus ca prima misiune a viitorului birou ar trebui sa fie promovarea ideii de cetatenie in Europa. "Este necesar sa impunem ideea universala a Iluminismului, ce consta din notiunea ca oamenii sunt in primul rand cetateni europeni, inainte de a fi evrei, negri, homosexuali, heterosexuali".

Obama s-a intalnit cu Dalai Lama spre nemultumirea oficialitatilor de la Beijing. Presedintele american Barack Obama s-a intalnit joi cu liderul tibetan Dalai Lama la Casa Alba, departe de ochii presei, spre nemultumirea oficialitatilor de la Beijing. China il acuza pe liderul spiritual tibetan in exil de separatism si a avertizat ca aceasta intalnire ar putea afecta relatiile de incredere si cooperare dintre Beijing si Washington. Conform unui comunicat de presa eliberat de Casa Alba, Barack Obama si-a exprimat "sustinerea puternica pentru conservarea indentitatii religioase, culturale si lingvistice ale Tibetului". Presedintele american a laudat "angajamentul liderului tibetan impotriva violentei si incercarile acestuia de a intra in dialog cu guvernul chinez". Barack Obama s-a intalnit cu liderul in exil al tibetanilor in Sala Hartilor si nu in Biroul Oval, locul in care sunt intampinati sefii de stat si de guvern, informeaza CNN.

“Laboratorul Stiintific Martian” cucereste Planeta Rosie. Cantareste aproape o tona, construirea sa a costat peste doua miliarde de dolari si, in 2013, va descinde pe suprafata lui Marte cu ajutorul unui sistem inovator ce nu a mai fost testat pe alte planete. Laboratorul Stiintific Martian (MSL) va revolutiona investigatiile stiintifice desfasurate pe Planeta Rosie, dupa cum declara Doug McCuistion, director al programului NASA de explorare martiana, scrie Descopera.