42 de morti in insula portugheza Madeira in urma unor inundatii si alunecari de teren. O puternica furtuna a lovit sambata insula portugheza Madeira, ducand la inundatii si alunecari de teren care au distrus masini, case si poduri, ingropand mai multe locuinte sub tone de noroi. Oficialii au confirmat pana acum 42 de decese in urma acestui dezastru natural si se tem ca numarul victimelor va creste, scrie Reuters. Autoritatile afirma ca in jur de 120 de persoane au fost ranite, cel putin 240 si-au pierdut locuintele, iar numarul celor disparuti nu poate fi estimat. Exista temeri ca mai multe cadavre au fost purtate de viituri pana in apele oceanului, iar autoritatile au adus scafandri pentru a-i cauta pe cei inecati.

Iranul urmareste sa-si dubleze valoarea schimburilor comerciale cu Irakul in acest an. Un diplomat iranian a declarat ca tara sa doreste sa-si dubleze comertul cu Irakul in acest an pana la valoarea de 8 miliarde de dolari americani, in fata unor eventuale sanctiuni vestice care ar urmari sa limiteze afacerile Teheranului, scrie Reuters. Iranul este principalul partener comercial al Bagdadului, investind masiv in tara vecina dupa caderea regimului dictatorial sunnit al lui Saddam Hussein. O serie de acorduri intre cele doua state ar putea conduce la cresterea comertului bilateral pana la suma de 8 miliarde de dolari in 2010, fata de 4 miliarde anul trecut, a declarat consulul iranian din provincia Basra, Reza Baghban. Teheranul urmareste sa-si consolideze legaturile economice cu vecinii pentru a compensa pagubele produse de sanctiunile din partea Statelor Unite si ONU.

Greva pilotilor ameninta compania aeriana Lufthansa. Pilotii Lufthansa se pregatesc pentru o greva de patru zile care ar putea pune in pericol doua treimi dintre zborurile din aceasta saptamana ale celei mai mari companii aeriene germane. In ciudea apelurilor venite din partea guvernului de la Berlin, cel putin 4.000 de piloti sunt hotarati sa ia parte la protestul programat sa dureze de luni pana joi. In cazul in care greva va avea loc, aproximativ 3.200 de zboruri Lufthansa vor fi anulate, scrie AFP. Sindicatul Cockpit a anuntat aceasta greva, cerand o marire a salariilor cu 6,4% pentru membrii sai, influenta sporita in deciziile companiei si garantii din partea Lufthansa ca pilotii isi vor pastra slujbele atunci cand pasagerii vor fi mutati catre cei mai ieftini afiliati straini ai gigantului german.

Mary MacKillop a devenit prima sfanta australiana. Continentul australian si-a capatat primul sfant nascut pe teritoriul sau, maica Mary MacKillop, o calugarita ce a activat in serviciile pentru protectia copiilor cu dizabilitati, se anunta intr-un comunicat de presa al Papei Benedict, preluat de BBC. Maica Mary, care s-a stins din viata in 1909, va fi canonizata pe 17 octombrie anul curent, anunta Vaticanul. Munca sa in slujba bisericii a fost, insa, de multe ori, controversata, calugarita fiind excomunicata pentru insubordonare in anul 1871. A fost totusi exonerata dupa trei ani, iar in anul 1995, Papa Ioan Paul al II-lea a propus-o pentru beatificare. Integral pe Descopera.

Spania accepta sa plateasca cinci milioane de dolari gruparii Al-Qaida pentru eliberarea a trei ostatici. Spania va plati cinci milioane de dolari pentru eliberarea a trei ostatici spanioli, rapiti in urma cu trei luni, in Mauritania, de aripa magrebiana a retelei teroriste Al-Qaida, potrivit unor surse citate de cotidianul El Mundo, transmite AFP. Un purtator de cuvant din cadrul Ministerului spaniol de Externe a declarat ca, "oficial, nu detine nicio noua informatie" cu privire la soarta celor trei spanioli, rapiti la 29 noiembrie anul trecut. "Spania va plati cinci milioane de dolari teroristilor Al-Qaida din Maghrebul islamic (AQMI) prin intermediul unui lider tuareg", sustine El Mundo, fara a preciza sursele. Publicatia spaniola noteaza, in editia de duminica, ca un acord in acest sens a fost incheiat la sfarsitul lunii ianuarie intre Madrid si gruparea terorista, cu ajutorul autoritatilor din Mali. Suma destinata rascumpararii celor trei a fost "confirmata" pentru ziar de un membru al Guvernului, adauga El Mundo.