Maneaua nu este o muzica tiganeasca si este interpretata de membrii acestei etnii pentru ca ei "sunt talentati", declara, la Realitatea TV, deputatul PSD Madalin Voicu. El a sustine ca manelele sunt "o muzica pentru lumea a patra" ascultata de "ignoranti si prosti".

"Formula tiganeasca este asa: eu imi vand marfa care nu imi place", a explicat el motivul pentru care tiganii sunt principalii furnizori de manele.

In opinia sa, maneaua este "o muzica primitiva, bazata pe tobe si basi, care incita omul sa se ridice si sa dea din poponet": "Nivelul de educatie si cultura al celor ce asculta manea e jos".

Dezbaterea despre manele si minoritatea roma a fost prilejuita de declaratia presedintelui Traian Basescu, care a afirmat luni: "Pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele romilor".

Madalin Voicu a precizat ca "Basescu e smecher" si s-a folosit "cu inteligenta de tigani in campania electorala".

Deputatul PSD a criticat si agresivitatea cersetorilor tigani din capitalele europene, subliniind ca el le-ar "taia o mana celor care fura": "Una e sa cersesti cu mana intinsa la Louvre si una e sa tragi de om pe strada. Tiganii asa fac, si am atras atentia".