Politia din Dubai detine dovezi ADN despre unul din asasinii liderului Hamas ucis pe 20 ianuarie. Politia din Dubai a declarat vineri ca detine ADN-ul unuia dintre asasinii oficialului Hamas Mahmud al-Mabhuh, al carui cadavru a fost gasit pe 20 ianuarie intr-un hotel de lux din Dubai. "Am gasit urme deADN… la locul crimei. Acesta apartine criminalilor", a declarat seful politiei, Dhahi Khalfan, pentru canalul de televiziune Al-Arabiya. Acesta a mai adaugat ca politia detine dovezi "incontestabile referitoare la ADN-ul unuia dintre asasini" si amprentele altor cativa suspecti, ce permit identificarea asasinilor, scrie FoxNews.

Rusia si Georgia redeschid frontiera terestra. Georgia si Rusia vor redeschide pe 1 martie la ora 6:00 frontiera terestra, ce a fost inchisa incepand cu iunie 2006. Acesta este un semnal al unei deblocari a relatiilor de la razboiul din august 2008, a anuntat vineri ministrul Georgian de Externe. Punctele de frontiera Verkhny Lars din Rusia si Kazbegui din Georgia se vor deschide luni, scrie The Moscow Times.

Liderul liberal-democrat rus vrea sa se cloneze in folosul natiunii. Liderul rus al Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Zhirinovsky, a declarat vineri ca in Rusia clonarea ar trebui sa fie permisa si a propus ca el sa fie clonat pentru "binele natiunii". Declaratia politicianului vine dupa ce vineri Duma de Stat, camera Inferioara a parlamentului federal rus a decis prelungirea interdictiei temporare a clonarii umane. Documentul nu interzice clonarea celulelor si organismelor in scopuri stiintifice si de cercetare, clonarea organelor pentru transplanturi si animale, noteaza RiaNovosti.

26 de morti si 41 de raniti la o moschee din Mali. 26 de persoane, dintre care cel putin jumatate copii, au murit si alte 41 au fost ranite intr-o busculada ce a avut loc la o moschee din Timbuktu, in sudul statului Mali. Incidentul a avut loc joi noapte in timpul festivalului musulman Mouloud ce marcheaza nasterea profetului Mohamed. Conform jurnalistului Moulaye Sayah de la Radioul si Televiziunea Nationala din Mali, prezent la moscheea din Timbuktu, oamenii inconjurau moscheea Djinguereber, conform ritualului. Cladirea veche din secolul XIV se afla in renovare, iar drumul principal pe care se facea accesul catre moschee era inchis. Cei 4.000 de participanti au fost nevoiti sa mearga pe un drum ingust ce a devenit foarte aglomerat din cauza fluxului mare de oameni, iar atunci cand o femeie s-a impiedicat multimea a inceput sa se calce in picioare, a declarat Sayah pentru CNN. Conform unor oficiali din cadrul biroului primului ministru, presedintele Amadou Tounami Toure se afla in drum spre Timbuktu pentru a prezenta condoleante familiior victimelor.

Fizicienii au descoperit cum pot teleporta energia. Mai intai, au teleportat fotoni, apoi atomi si ioni. Acum, un fizician si-a dat seama cum sa aplice acelasi proces energiei, o tehnica ce prezinta implicatii profunde pentru viitorul Stiintei. In 1993, Charlie Bennet, de la Centrul de Cercetare Watson din New York si cativa colegi au reusit sa transmita cuante de informatie dintr-un punct in altul, fara a traversa spatiul dintre ele. Aceasta tehnica se bazeaza pe fenomenul cuantic denumit "incalcire", in care doua particule impart aceeasi existenta. Aceasta conexiune profunda inseamna ca masurarea unei particule o influenteaza instantaneu pe cealalta, chiar daca le despart ani-lumina. Bennett si colegii sai au cercetat posibilitatea exploatarii acestui fenomen pentru a putea transmite informatia, instantaneu, la distante foarte mari. Au denumit tehnica teleportare, scrie Descopera.